18 Δεκεμβρίου 2017

Νεα στοιχεία για το ατύχημα με το τρενάκι στο Αίγιο- Τι καταθέτει ο δήμαρχος...

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση ατυχήματος μητέρας με τα 3 παιδιά της, στον παιδότοπο των Υψηλών Αλωνίων, που επέφερε τον τραυματισμό της, το σοκ για τα μικρά και την αναστάτωση στην οικογένεια Δημητριάδη.
Λίγες μέρες, αφότου το θέμα προσέλαβε πανελλήνιες διαστάσεις, φέρνοντας αντιμέτωπο τον δήμο, με το «θύμα» αλλά και τους υπευθύνους ιδιώτες του εναέριου τρένου, η εφημεριδα «Πελοπόννησος» αποκαλύπτει σήμερα νέα στοιχεία που αλλάζουν πολλά από τα δεδομένα της υπόθεσης.
Ο δήμαρχος θα καταθέσει σήμερα ότι ο εργολάβος υπέβαλε την αίτηση την προηγουμένη του ατυχήματος, οπότε μόνο πρωτοκολλήθηκε, για να λάβει απλά την απάντηση από τις υπηρεσίες του ότι θα κάνει ό,τι νόμιμο προβλέπεται, κάτι που φυσιολογικά δεν γινόταν μέσα σε 24 ώρες.
Ωστόσο «κλειδί» στο ενδιάμεσο διάστημα, είναι το στοιχείο του δημάρχου ότι ο εργολάβος προκειμένου να εγκατασταστήσει τα παιχνίδια ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας (ώστε να στήσει στην πλατεία) την οποία κι έλαβε, χωρίς να ελέγξει τον ιδιώτη αν έχει ή όχι άδεια!
Κάτι που εκ των πραγμάτων ούτε ο δήμος πρόλαβε να κάνει, με πολλούς στα εγκαίνια να θεωρούν τον χώρο «ήδη αδειοδοτημένο», όπως έλεγαν κατόπιν, αν και ο βασικός ισχυρισμός ήταν πως «ο δήμος δεν είναι ελεγκτικός μηχανισμός».
Μόλις την Παρασκευή, ανεξαρτήτως των παραπάνω, ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος -κατά τις ίδιες πληροφορίες- διέταξε ΕΔΕ (ένορκη διοικητική εξέταση) στις υπηρεσίες του δήμου, ζητώντας να διερευνηθεί πλήρως αν όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες του εκτέλεσαν τα νόμιμα και να μην υπάρχει σκιά.
Η υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου στην εισαγγελέα, που δεν εκτιμάται ότι θ' ασκήσει δίωξη κατά του δήμου (σύμφωνα με νομικές του πηγές), ωστόσο τίποτα δεν προεξοφλεί το πώς θ' αντιμετωπίσει τους συλληφθέντες μετά το περιστατικό.
Το ΑΤ Αιγίου στη δικογραφία που απέστειλε στη δικαιοσύνη, πάει κατηγορούμενους, ιδιοκτήτη και διαχειριστή, «για απλή σωματική βλάβη από αμέλεια», όπως αναφέρουν επίσης πληροφορίες της «ΠτΔ».
Το αν το πταίσμα θα παρεμείνει έτσι ή θα μετατραπεί σε κακούργημα θα το κρίνει η εισαγγελέας, βάσει στοιχείων.
Οι καταθέσεις των υπευθύνων στην Αστυνομία
Στις κατεθέσεις που έδωσαν στην Αστυνομία (και το περιεχόμενό τους αποκαλύπτει η «ΠτΔ») οι δύο συλληφθέντες υποστήριξαν:
>Ο χειριστής, είπε ότι δεν υπήρξε κάποιο λάθος στην τοποθέτηση ή στον χειρισμό του τρένου κι ότι δεν έφυγε κάποιο εξάρτημα (βίδα κ.ά.).
>Ο ιδιοκτήτης κατέθεσε πως όλα ήσαν σωστά, δεν γνωρίζει πως συνέβη το ατύχημα, πως είχε καταθέσει όλα τα χαρτιά στον δήμο αλλά αυτός κωλυσιεργούσε.
Επίσης, ότι συνηθίζεται να λειτουργούν αυτοί οι χώροι και μετά να παίρνουν άδεια!
Να σημειωθεί ότι από το ΑΤ Αιγίου έχει ζητηθεί από την πρώτη στιγμή άμεση κινητοποίηση γα το περιστατικό, κατόπιν εντολής του αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας - ταξίαρχου Νίκου Κοτρωνιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: