23 Μαΐου 2018

Ρώτα και τον θείο μου τον ψεύτη :Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς αύξηση μισθών!

Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς αύξηση μισθών!
Αυξήσεις:Ρώτα και τον θείο μου τον ψεύτη!!!
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ 
Ο πρωθυπουργός με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία συνετρίβησαν από τις πολιτικές των μνημονίων. Στη σημερινή του ομιλία, ο κ. Τσίπρας τόνισε: 
«Περνάμε από το μοντέλο της συντριβής της εργασίας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, σε ένα μοντέλο εργασιακής ασφάλειας και αξιοπρέπειας που θα βελτιώνει την παραγωγικότητα και θα δίνει έμφαση στην οικονομία». «Πληρώσαμε ακριβά ένα άναρχο παραγωγικό μοντέλο.
 
Η βασική μας αντίληψη για την επόμενη μέρα βασίζεται στην ανάκαμψη της εργασίας. Μας απασχολεί εξίσου η ανάκαμψη των δεικτών με την πτώση της ανεργίας και των αξιοπρεπών αμοιβών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν υπάρχει ουσιαστική ανάπτυξη χωρίς αύξηση των μισθών» Όπως εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας, επιδότηση στον μη καινοτόμο εργοδότη που δεν θέλει να πάρει ρίσκα και δεν θέλει να επενδύσει, αλλά μειώνει διαρκώς τους μισθούς δεν πρόκειται να υπάρξει. 
«Είναι ένα παρωχημένο μοντέλο αυτό που πιστεύετε, το νεοφιλελεύθερο μοντέλο», είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ και πρόσθεσε: «Τρομάξατε με το σχέδιο μας και αρχίσατε να το λοιδορείτε. Τώρα που η Ελλάδα αποκτά ένα στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο εσείς είστε απέναντι. 
Όμως αλήθεια περιμένω να ακούσω κ. Μητσοτάκη, το δικό σας σχέδιο, θα μας πείτε ποιο είναι;». Ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος για τις διορθώσεις που πρόκειται να γίνουν: «Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις επανέρχονται. Όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουν να έχουν μια κοινή αφετηρία δικαιωμάτων, για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους. 
Η Ελλάδα στηρίζει και θα στηρίζει την οικονομία της στον εργαζόμενο κόσμο. Η αδήλωτη εργασία, που έχει ήδη περιοριστεί στο 13% από το 19%, θα πάψει να αποτελεί κανόνα. Έχουμε σαφή στόχευση και ένα εθνικό σχέδιο, σε βάθος τριετίας, ώστε να συρρικνωθεί στο 5%».

Δεν υπάρχουν σχόλια: