18 Μαΐου 2018

Στον ανακριτή η μάνα και η κόρη που έπνιξαν το βρέφος στην Πετρούπολη!!!

Το κατώφλι του ανακριτή περνούν σήμερα η 19χρονη και η μητέρα της από την Πετρούπολη, προκειμένου να απολογηθούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του lawandorder.gr
Η συγκεκριμένη κατηγορία απαγγέλθηκε στις δύο γυναίκες μετά τη σύλληψή τους για τη δολοφονία του βρέφους που είχε φέρει στον κόσμο η κόρη.

Υπενθυμίζεται πως η σορός του παιδιού είχε βρεθεί στις 26 Φεβρουαρίου σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη από ρακοσυλλέκτη, ενώ οι δυο γυναίκες συνελήφθησαν ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, στις 13 Μαΐου.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η νεαρή γυναίκα έπνιξε το παιδί της τυλίγοντάς του ένα κορδόνι γύρω από το λαιμό και βάζοντάς του χαρτιά στο στόμα. Στη συνέχεια έδωσε στη μητέρα της το άψυχο κορμάκι του παιδιού και εκείνη το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη.

Αμέσως μετά τις απολογίες των δυο γυναικών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση, αν δηλαδή θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθερες με ή χωρίς όρους.

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει η ίδια 19χρονη, στην προανακριτική της απολογία, η ίδια κατάλαβε την εγκυμοσύνη της όταν πια είχε φτάσει στον 7ο μήνα και φοβήθηκε την αντίδραση της μητέρας της και του αδελφού της. Ακόμη, η νεαρή γυναίκα υποστήριξε πως μέχρι την ημέρα που ένιωσε τους πόνους του τοκετού η μητέρα της δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος!

Είπε χαρακτηριστικά: «Η μητέρα μου μέχρι εκείνη την ημέρα δεν ήξερε πως ήμουν έγκυος. Όταν με έπιασαν οι πόνοι αναγκάστηκα να της το πω. Μπήκα στο μπάνιο και εκείνη κάθισε απ´ έξω, γιατί δεν χωρούσαμε. Δεν μπορούσε να δει τι γίνονταν, έτσι που ήταν η πόρτα. Γέννησα. Έπλυνα το μωρό στο νιπτήρα και εκείνο πήγε στο στήθος μου και έφαγε. Μετά από λίγη ώρα άκουσα το μωρό να βγάζει κάποιους περίεργους ήχους. Είδα πως από την μύτη και το στόμα έτρεχε αίμα και δεν ενέπνεε. Μου είπε (σ.σ. η μητέρα της) πως τα παλιά χρόνια βάζανε λίγο χαρτάκι μέσα στο στόμα του παιδιού για να τραβήξει το αίμα…Αφού έβγαλα το χαρτί από το στόμα, πήρα ένα κομμάτι από κορδόνι που βρήκα μέσα στο μπάνιο και το έδεσα στο λαιμό του μήπως ενοχληθεί και αντιδράσει. Μετά φώναξα τη μαμά μου να μου φέρει και άλλο χαρτί και το έβαλα στο στόμα του. Αλλά πάλι δεν ανέπνεε και το άφησα όπως ήταν».


Η μητέρα της 19χρονης στην προανακριτική της απολογία ομολόγησε ότι εκείνη πέταξε το παιδί της κόρης της στον κάδο απορριμμάτων. «Είδα μέσα το μωρό, το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι. Μου φάνηκε πεθαμένο και είδα ότι μέσα στο στόμα του είχε χαρτιά. Τρελάθηκα δεν ήξερα τι να κάνω» είπε η ίδια στους αστυνομικούς και προσέθεσε: «Ρωτούσα συνέχεια γιατί έβαλε το μωρό μέσα στη σακούλα και γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του. Της είπα πως δεν έπρεπε να κάνει αυτό το κακό, γιατί θα μπορούσαμε να δίναμε κάπου το μωρό, όπως σε μια οικογένεια που δεν έχει παιδιά. Πάλι δεν μου απαντούσε. Μετά είδα ξανά ότι δεν ζει το μωρό και αφού είχε πεθάνει και δεν μπορούσαμε να το δώσουμε κάπου, αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω. Άνοιξα τον πρώτο κάδο που βρήκα μπροστά μου και πέταξα την σακούλα με το μωρό. Δεν παράχωσα τη σακούλα, απλά την άφησα μέσα». Η 64χρονη γυναίκα υποστήριξε ακόμη ότι δεν είπε τίποτα σε κανέναν όλο αυτό το διάστημα γιατί φοβόταν μήπως πάει φυλακή η κόρη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: