22 Μαΐου 2018

Ο Πρόεδρος της Βουλής διαβίβασε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έγγραφο με τίτλο «διαπίστωση αναρμοδιότητας της Βουλής ως προς τα διαβιβασθέντα σε αυτήν στοιχεία» για την υπόθεση «ΝOVARTIS»

Ο Πρόεδρος της Βουλής κύριος Νικόλαος Βούτσης διαβίβασε σήμερα προς τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δια του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έγγραφο  «διαπίστωσης της αναρμοδιότητας της Βουλής ως προς τα  διαβιβασθέντα σε αυτήν στοιχεία (αρ. πρωτ. διαβιβαστικού 9986/06.02.2018) και διαβίβαση σχετικού υλικού».
Αφορά  την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής  (18 Μαίου 2018) επί του Πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την άσκηση ή μη δίωξης κατά των πρώην Πρωθυπουργών: 1) Αντωνίου Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένου και κατά των πρώην Υπουργών:
1) Δημητρίου Αβραμόπουλου, 2) Ανδρέα Λοβέρδου, 3) Ανδρέα Λυκουρέντζου, 4) Μάριου Σαλμά, 5) Σπυρίδωνος-Άδωνι Γεωργιάδη, 6) Ιωάννη Στουρνάρα, 7) Ευάγγελου Βενιζέλου, 8) Γεωργίου Κουτρουμάνη για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων:
α) της δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων β) της παθητικής δωροδοκίας  και γ) της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες  σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο πόρισμα και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 86 του Συντάγματος, 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και του ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύουν.
Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής μετά από μυστική ψηφοφορία   αποφάσισε:
1.      Την μη άσκηση ποινικής δίωξης λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής ως προς τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων και της παθητικής δωροδοκίας και ως προς τη νομιμοποίηση  εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
2.      Τη διαβίβαση, δια του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου,  στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών του Πορίσματος της Επιτροπής και του σχετικού υλικού.
Με το παραπάνω έγγραφο ο Πρόεδρος διαβίβασε απόσπασμα πρακτικών της 18.05. 2018 συνεδρίασης με την ως άνω απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, καθώς επίσης και το Πόρισμα και το σχετικό υλικό της ως άνω Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.
Ειδικότερα:
1.      Την από 12.02.2018 Πρόταση για την σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής,
2.      Τα Πρακτικά Βουλής της 21ης Φεβρουαρίου 2018 για την συγκρότηση της ως άνω Επιτροπής,
3.      Αντίγραφα Εισερχομένων και Εξερχομένων εγγράφων της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής,
4.      Τα υπομνήματα του πρώην Υπουργού Υγείας και Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου Δημητρίου,
5.      Το Πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής και τα Πρακτικά της
6.      Απόσπασμα Πρακτικών της Ολομέλειας της Βουλής της 18ης Μαϊου 2018.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: