22 Ιουνίου 2018

Eurogroup live: Η απόλυτη μάχη για το χρέος! Ολονύχτιο θρίλερ και λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις!!!

Eurogroup live: Η απόλυτη μάχη για το χρέος! Ολονύχτιο θρίλερ και λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις | Newsit.gr
"Φωτιά" έχει πάρει το κρίσιμο -ίσως και τελευταίο- Eurogroup για την Ελλάδα - Το "αγκάθι" του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, έφερε εμπλοκή το απόγευμα και οδήγησε σε... αναβολή την διαπραγμάτευση! - Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν για... όλα τα υπόλοιπα και πλέον όλες οι πλευρές έχουν κάτσει στο τραπέζι - Το χρέος είναι -όπως όλοι περίμεναν- ο απόλυτος πρωταγωνιστής και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το αποτέλεσμα - Το μόνο... βέβαιο είναι πως η νύχτα θα είναι... μεγάλη.

Ακόμη ένα Eurogroup με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα. Ακόμη μια συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που -κατά τις εκτιμήσεις- θα… τραβήξει πολύ. Στις 16:00 ξεκίνησε το ματς.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης ελπίζουν ότι θα επιστρέψουν από το Λουξεμβούργο, όπου γίνεται σήμερα το Eurogroup, με μια καλή συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους. Μαζί τους θα έχουν φυσικά τα όσα θα γίνουν στη μετα-μνημονιακή εποχή. Τον Αύγουστο τελειώνει το πρόγραμμα και μετά από οκτώ χρόνια η Ελλάδα ετοιμάζεται για την επιστροφή της στις αγορές. Όχι χωρίς… παρακολούθηση και με τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολογήτου να χαρακτηρίζονται ήδη από τον ESM, μονόδρομος.


Τα δύο σενάρια αν υπάρξει ναυάγιο!

Εδώ να σημειωθεί το εξής: Υπάρχει ένα σενάριο που ίσως μέχρι... χθες να έμοιαζε ακραίο, ωστόσο όσο περνούν οι ώρες κερδίζει... πόντους.

Το σενάριο, λοιπόν, αυτό λέει πως σε περίπτωση "ναυαγίου" στις αποψινές διαπραγματεύσεις, ενδέχεται να μην παρθεί καμιά απολύτως συμφωνία για το χρέος.

Που σημαίνει πως η συζήτηση αυτή θα γίνει μεταγενέστερα. Σε κάποιο άλλο, έκτακτο, Eurogroup ίσως;Η... λύση σε αυτό θα βρεθεί. Επαναλαμβάνουμε όμως: Τίποτα δεν είναι αυτή τη στιγμή βέβαιο, στην κρισιμότερη -μέχρι την επόμενη- μάχη σε επίπεδο Eurogroup...

Υπάρχει, παράλληλα, ένα δεύτερο σενάριο, που λέει πως αν δεν βγει απόψε "λευκός καπνός", τότε το ζήτημα θα συζητηθεί απευθείας από τον Αλέξη Τσίπρα και την Άνγκελα Μέρκελ, την Κυριακή, στην Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

Μια νύχτα... μεγάλη
Οι ίδιες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως το πιο πιθανό σενάριο είναι η νύχτα να "τραβήξει".

Η διαφωνία είναι δομική, συνεπώς τυχόν γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μάλλον θα σημαίνει "ναυάγιο", παρά λύση.

Μείνετε στο newsit.gr για άμεση και έγκυρη ενημέρωση γύρω από τις καταιγιστικές εξελίξεις.

Σε λίγα λεπτά η κρισιμότερη των μαχών

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, είναι ζήτημα λεπτών μέχρι να ξεκινήσει η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup.

Όπως έχουμε προαναφέρει, το μεγαλύτερο "αγκάθι" έχει να κάνει με την επιμήκυνση αποπληρωμής των δόσεων.

Ωστόσο εδώ θα πρέπει αν σημειωθεί πως αυτό είναι σε άμεση συνάρτηση και με την δόση που θα εκταμιευτεί άμεσα για την χώρα μας.

Η Γερμανία πιέζει για μικρότερο διάστημα αποπληρωμής, με την Ελλάδα να διαφωνεί και μάλιστα να μην είναι... μόνη της.

Ξεκινά η συζήτηση για την Ελλάδα!

Τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης

Όπως αναφέρει το hellasjournal.com, σε τριμερή συνάντηση για τον καθορισμό των τελευταίων ανοικτών λεπτομερειών του ελληνικού πακέτου, μετέχουν αυτή την ώρα στο Λουξεμβούργο Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μπρούνο Λεμέρ και Όλαφ Σόλτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Γερμανία προσπάθησε να κρατήσει το “μέγεθος και το εύρος” του συνολικού πακέτου “όσο το δυνατόν πιο μικρό” και με αυτή τη θέση διαφώνησε εντόνως η Γαλλία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Υπουργοί Οικονομικών Ελλάδας, Γαλλία και Γερμανίας, αποχώρησαν προσωρινά από τη συνεδρίαση για να προβούν σε μια τριμερή συνάντηση.

Η ελληνική πλευρά χρειάζεται προς στιγμήν να διαβουλευθεί και στο εσωτερικό της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης ως προς το ελάχιστο όριο δόσης, δημοσιονομικού μαξιλαριού και επιμήκυνσης που μπορεί πολιτικά να δεχθεί. Και πάλι η εξέλιξη αυτή δεν συνιστά εμπλοκή.

Το μέγεθος του “μαξιλαριού” εξαρτάται από το μέγεθος της επιμήκυνσης και την αποπληρωμή του ΔΝΤ. Το εύρος διακύμανσης της βρίσκεται ανάμεσα στα 20 με 30 δις για το “μαξιλάρι” και της επιμήκυνσης από τα 5 ως τα 15 χρόνια.


O Έλληνας υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, συμμετέχει σε τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Γαλλίας, Ολαφ Σολτς και Μπρούνο Λεμέρ, με άξονες συζήτησης την επιμήκυνση των δανείων του EFSF και το ύψος της δόσης. 


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το Eurogroup θα "τραβήξει" αρκετά.

Όπως έχουμε προαναφέρει, υπήρξε εμπλοκή στο ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου της αποπληρωμής των δανείων.

Αυτό... το άφησαν στην άκρη, συζητούν όλα τα υπόλοιπα και στο τέλος της νύχτας θα επανέλθουν στο "αγκάθι"...

Υπομονή λοιπόν...

Η... απαγόρευση της Λαγκάρντ και το -αναπάντεχο- χιούμορ...
www.newsit.gr www.newsit.gr
Η διευθύντρια του ΔΝΤ έδωσε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία φυσικά τέθηκαν ερωτήματα για την Ελλάδα.

Η Λαγκάρντ, όμως… ανένδοτη! «Μη μου κάνετε ερωτήσεις για την Ελλάδα. Δεν πρόκειται να τις απαντήσω. Η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε… ορθά – κοφτά!

Ακολούθησαν νέες αρνήσεις, πριν τελικά ο πάγος... σπάσει με λίγο χιούμορ.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Αν δεν το λύσουμε... δεν φεύγουμε!

Πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, τόνιζαν σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr πως "δεν θα φύγουμε από εδώ αν δεν βρεθεί λύση"...

 Τσιμουδιά η Λαγκάρντ για την Ελλάδα!

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων από την Κριστίν Λαγκάρντ, τέθηκε φυσικά το ζήτημα της Ελλάδας.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ, ωστόσο, ήταν... ανένδοτη!

Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις Ελλήνων δημοσιογράφων από το Λουξεμβούργο, αρνούνταν πεισματικά να απαντήσει σε κάθε ερώτηση, με το πρόσχημα πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: