18 Σεπτεμβρίου 2018

Δημοσκόπηση – ανατροπή στα Σκόπια: Το «όχι» ανεβαίνει συνεχώς!!!

Δημοσκόπηση – ανατροπή στα Σκόπια: Το «όχι» ανεβαίνει συνεχώς
Όσοι περιμένουν πως το δημοψήφισμα στα Σκόπια για την αλλαγή του ονόματος της χώρας θα είναι «περίπατος» για τους υποστηριχτές του «Ναι», μάλλον θα διαψευστούν. 
Η γειτονική χώρα μοιάζει διχασμένη, με Αλβανούς και Σλαβομακεδόνες να κοντράρονται ουσιαστικά για την επικράτηση. 
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Market Vision για λογαριασμό της σκοπιανής ιστοσελίδας Mkd.mk, 12 ημέρες πριν το δημοψήφισμα, και παρά το πρωτοφανές επικοινωνιακό μπαράζ και τις παρεμβάσεις του διεθνούς παράγοντα, οι Σκοπιανοί πολίτες, και...
ειδικότερα οι Σλαβομακεδόνες, φαίνεται να παραμένουν… ασυγκίνητοι στη συμφωνία, με συνέπεια το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να κρέμεται από μια κλωστή. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «είστε υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ αποδεχόμενοι τη συμφωνία των Πρεσπών» το 51,1% των ερωτώμενων απαντά «ναι», ενώ 48,9% των Σκοπιανών πολιτών δηλώνει «όχι». Όσον αφορά την εθνοτική προέλευση, το χάσμα μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών για τη συμφωνία των Πρεσπών μοιάζει αγεφύρωτο. Μόνο το 33,5% των Σλαβομακεδόνων τάσσεται υπέρ της συμφωνίας, ενώ το 66,5% λέει «όχι». Εντούτοις, το 95% των Αλβανών δηλώνει «ναι» στη συμφωνία, και μόλις το 5% διαφωνεί. Εξάλλου, στο ερώτημα «είστε υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα για αλλαγή του ονόματος της ‘’Δημοκρατίας της Μακεδονίας’’»; «Όχι» απαντά το 52,6% των ερωτηθέντων ενώ «ναι» απαντά το 47,4% .

Δεν υπάρχουν σχόλια: