12 Οκτωβρίου 2018

Κρήτη: Αυτό είναι το πριν και το μετά της φοβερής έκρηξης σε ρακοκάζανο – Ζημιές σε σπίτια μετά τη διάλυση του οινοποιείου!

Κρήτη: Αυτό είναι το πριν και το μετά της φοβερής έκρηξης σε ρακοκάζανο – Ζημιές σε σπίτια μετά τη διάλυση του οινοποιείου! | Newsit.gr
H έκρηξη στο ρακοκάζανο ισοπέδωσε το οινοποιείο και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και καταστήματα της περιοχής. Οι εικόνες είναι άκρως αποκαλυπτικές όπως και η σύγκριση του πριν και του μετά...
Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε το υπερσύγχρονο κτίριο του οινοποιείου Γεωργιλαδάκη στο Πετροκεφάλι στην Κρήτη, που χθες το βράδυ τυλίχτηκε στις φλόγες, μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του και συγκεκριμένα σε ρακοκάζανο.
Η φωτιά περιορίστηκε γρήγορα από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας που συμμετείχαν στην κατάσβεση, ωστόσο οι φλόγες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην κτιριακή υποδομή με αποτέλεσμα να ισοπεδωθεί. Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελούσε ένα κόσμημα για την περιοχή καθώς επρόκειτο για νέες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που είχαν ολοκληρωθεί μερικές ημέρες πριν την καταστροφική έκρηξη.
Η σύγκριση του πριν και του μετά την έκρηξη στο ρακοκάζανο προκαλεί θλίψη στους ιδιοκτήτες. Ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά και όταν έφτασαν στην επιχείρησή τους, προσπαθούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους. Οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής έγιναν στάχτες και αποκαϊδια…

Πριν την έκρηξη

Το πρωί λίγες ώρες μετά την έκρηξη

Η σύζυγος του ιδιοκτήτη στο NewsIt.gr: «Καταστραφήκαμε»

Η σύζυγος του ιδιοκτήτη του οινοποιείου περιγράφει όλα όσα έζησε μαζί με τον σύζυγό της, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. «Μας ειδοποίησαν τηλεφωνικά και όταν φτάσαμε στην επιχείρηση δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτό που βλέπαμε. Λέγαμε όχι, μας φέρατε κάπου αλλού. Η καταστροφή είναι μεγάλη και ουσιαστικά χάθηκαν οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής» μας λέει η κυρία Βασιλική Μάρκου.
«Δεν είχαμε διαφορές με κανέναν αλλά δεν υπήρχαν μέσα εύφλεκτα υλικά που να δικαιολογούν την έκρηξη. Ο άντρας μου κλείδωσε την επιχείρηση και φύγαμε για να πάμε βόλτα. Τώρα πρέπει να βρούμε το κουράγιο για να σταθούμε ξανά στα πόδια μας».

Ο ιδιοκτήτης της μονάδας για την ισχυρή έκρηξη

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο ιδιοκτήτης της μονάδας ανέφερε ότι τις περισσότερες ημέρες ο ίδιος έμενε μέσα στη μονάδα. Πρόσθεσε ότι ποτέ δεν είχε διαφορές με κανέναν ενώ σημείωσε ότι στο χώρο δεν υπήρχαν φιάλες υγραερίου.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε όλα τα παρακείμενα σπίτια και επιχειρήσεις στο Πετροκεφάλι, καθώς το ωστικό κύμα έσπασε τζάμια, βιτρίνες επιχειρήσεων και τζαμαρίες σπιτιών. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί καθώς η μονάδα ήταν κλειστή και δεν βρισκόταν κανέναν στο χώρο.
Στην περιοχή διεκόπη για αρκετή ώρα το βράδυ της Πέμπτης ένα μεγάλο μέρος της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.
Τις συνθηκες της καταστροφικής φωτιάς διερευνά το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που αναμένεται να μεταβεί σήμερα στο χώρο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα καθώς εξετάζεται μήπως υπήρξε κάποιο βραχυκύκλωμα ενώ ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο του εμπρησμού.
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από της κλιμάκια της ΠΥ που εδρεύουν στη Μεσαρά, ενώ υπάρχει και ενίσχυση από πυροσβεστικά οχήματα του Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: