12 Οκτωβρίου 2018

ΕΣΔΟΓΕ: Περιμένουμε πρωτοβουλία από τον Γερμανό Πρόεδρο για τις επανορθώσεις!!!

Image result for Γερμανοί Ναζί
Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, 
Σας καλωσορίζω στην πόλη της Καλαμάτας και σας εύχομαι καλή και ευχάριστη παραμονή.
Περιποιεί τιμή για όλους μας η παρουσία προέδρου της Γερμανίας σε μια ακόμα μαρτυρική πόλη της Ελλάδας. Μαρτυρική, γιατί κατά την κατοχική περίοδο για εμάς τους Έλληνες, οι Γερμανοί Ναζί εκτέλεσαν εκατοντάδες αμάχους και άοπλους συμπατριώτες μας, βασάνισαν άλλους και μετέφεραν πολλούς ακόμα μακριά από τον τόπο τους με σκοπό να τους μεταφέρουν σε στρατόπεδα αναγκαστικής εργασίας τότε, οπού οι περισσότεροι χάθηκαν.


Χάθηκαν τόσοι άνθρωποι κύριε πρόεδρε και ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί έμπρακτα αυτό το άδικο!

Γνωρίζετε καλά πως υπάρχουν ακόμα πολλές άλλες πόλεις και χωριά της Ελλάδας που έχουν υποστεί ανάλογα ή και πολύ μεγαλύτερα δεινά και καταστροφές από τους Γερμανούς ναζί εισβολείς και κατακτητές την περίοδο της κατοχής ’41-44.
Πόλεις και χωριά που κάηκαν, γκρεμίστηκαν, ολοκαυτωθηκαν στην ίδια περίοδο
Γνωρίζετε πως εδώ και αρκετά χρονιά τώρα, σε τελετές τιμής και μνήμης σε αυτούς τους τόπους που κάνουμε εμείς οι απόγονοι των θυμάτων εκείνης της περιόδου, παραβρίσκεται και εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στην Μεγαλόπολη, σε περιοχές της Ηπείρου, της Κρήτης και αλλού…
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις τίθεται ζήτημα τακτοποίησης της ιστορικής εκκρεμότητας που υπάρχει μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Τακτοποίηση σημαίνει ότι θα συμφωνηθεί κατά τα κρατούντα και διεθνώς προβλεπόμενα η αποζημίωση των θυμάτων, θα αποζημιωθεί η Ελλάδα για τις καταστροφές των υποδομών της τότε, ότι θα επιστραφεί το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και θα επιστραφούν όλες οι αρχαιότητες που έχουν κλαπεί ή είναι προϊόν λαθρανασκαφής κατά την ίδια περίοδο, ότι θα επιστραφούν όλα τα εκκλησιαστικά κειμήλια που επίσης αφαιρέθηκαν και εκλάπησαν.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε!
Περιμένουμε από Εσάς προσωπικά την ανάληψη κάθε πρωτοβουλίας που θα κλείσει την ΚΥΡΙΑ εκκρεμότητα μεταξύ των δυο χωρών μας, που δεν είναι άλλη από την υπογραφή Συνθήκης Ειρήνης και την λήξη της προσωρινής (ακόμα) συμφωνίας ανακωχής, του συμφώνου μη επίθεσης.
Είμαστε βέβαιοι πως απευθυνόμενοι σε Εσάς, απευθυνόμαστε σε όλον τον πολιτικό κόσμο της φίλης Γερμανίας και ότι θα κάνετε ότι χρειάζεται για να καταδειχθεί πως μια ισχυρή χωρά, όπως η δική σας, είναι πριν απ’ όλα μια χώρα που σχεδιάζει, βαδίζει και ενεργεί με γνώμονα το ΔΙΚΑΙΟ.
Σας ευχόμαστε κάθε καλό! Σε Εσάς και στον φίλο Γερμανικό λαό.

Για την επιτροπή πόλης του ΕΣΔΟΓΕ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ Μέλος της Συντ. Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: