13 Νοεμβρίου 2018

Η ΝΔ δεν δίνει χρίσμα σε υποψηφίους δημάρχους Ζωγράφου και Κηφισιάς

Οι πολλές υποψηφιότητες θα αφήνουν τη ΝΔ να δημιουργήσει εσωκομματικές μάχες και έριδες Σε κανένα υποψήφιο δήμαρχο, μαθαίνουμε ότι δεν θα δώσει το χρίσμα η ΝΔ στις περιπτώσεις όπου οι προερχόμενοι από το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι περισσότεροι του ενός. Η αρχή θα γίνει στους δήμους Κηφισιάς και Ζωγράφου, εκεί που τα φαβορί παραμένουν και μάλιστα με διαφορά ο πρ. δήμαρχος Ν. Χιωτάκης και ο υποψήφιος δήμαρχος Π. Αγγελόπουλος.
 
Στην Κηφισιά θα είναι επίσης υποψήφιοι ο σημερινός δήμαρχος Θωμάκος και ο πολιτικός μηχανικός Μακρής. Και οι δυο προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση προς τον Κ. Μητσοτάκη είναι να μην αναμιχθεί η ΝΔ στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης και να μην δώσει το χρίσμα σε κανένα υποψήφιο. Η ίδια εισήγηση υπάρχει και για τον δήμο Ζωγράφου. 
Εκεί ο Π. Αγγγελόπουλος που είχε χάσει στον δεύτερο γύρο από την σημερινή δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι και πάλι υποψήφιος με πολλές πιθανότητες να αναμετρηθεί μαζί της στον δεύτερο γύρο και σε αυτές τις εκλογές. Υποψήφιος θα ε είναι και Β. Θώδας που προέρχεται από τον στενό κομματικό πυρήνα της ΝΔ και συνεργάζεται με τους ακροδεξιούς του πρ. Δημάρχου Καζάκου. 
Ο Β. Θώδας ισχυρίζεται δεξιά και αριστερά ότι συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη του έχουν υποσχεθεί το… χρίσμα(!) αλλά φυσικά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο γιατί η ΝΔ δεν θέλει να στιγματισθεί με το χουντικό παρελθόν του πρώην δημάρχου και επειδή δεν θέλει να δυσαρεστήσει τον Αγγελόπουλο που και αυτός προέρχεται από τον χώρο της κεντροδεξιάς. 
Είναι προφανές ότι και σε άλλους δήμους η ΝΔ δεν θα δώσει κομματικά χρίσματα. Ειδικά σε αυτούς που οι υποψήφιοι δήμαρχοι οι οποίοι προέρχονται από τον ιδεολογικό της χώρο, θα είναι παραπάνω από δυο. Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: