12 Νοεμβρίου 2018

"Το Δίκτυο Σχολικών Σεισμογράφων και το Γυμνάσιο Λογγάς στην Εκπομπή «Περί...ΠΑΙΔΕΙΑΣ» της τηλεόρασης του ORT"

Τρίτη 13/11/2018 στις 22.00 στην Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση
Η εκπαιδευτική εκπομπή  «Περί...ΠΑΙΔΕΙΑΣ»  με την Καραγγελή Κυριακή – Μαρία για αυτή την εβδομάδα έχει τίτλο: "Δίκτυο Σχολικών Σεισμογράφων".
Το Γυμν. Λογγάς συμμετέχει στο δίκτυο Σχολικών Σεισμογράφων που υλοποιούν το project «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς» http://sse-project.eu σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία.
Την επίβλεψη του project που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+ έχει αναλάβει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών υπό την ευθύνη του Δρ Γεράσιμου Χουλιάρα (Διευθυντής Ερευνών). Επίσης συμμετέχει και η Ελληνογερμανική Αγωγή υπό την ευθύνη του Δρ Σοφοκλή Σωτηρίου (Διευθυντής R&D).
Καλεσμένοι της εκπομπής:

- ο Δρ.Σοφοκλής Σωτηρίου. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο CERN, στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκπονήσει δύο διδακτορικές διατριβές στην Αστροφυσική Υψηλών Ενεργειών και στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών. Από το 1998 είναι υπεύθυνος του Τμήματος έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και συντονίσει μεγάλη σειρά ερευνητικών έργων στη χρήση προηγμένων τεχνολογικών εφαρμογών στην εκπαίδευση και την κατάρτιση. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, του δικτύου Εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μουσείων και Κέντρων Επιστημών, ενώ έχει διατελέσει μέλος της επιτροπής για τον σχεδιασμό του προγράμματος Επιστήμη και Κοινωνία για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο. Έχει συγγράψει περισσότερα από 100 άρθρα, 45 επιστημονικές δημοσιεύσεις και 45 αυτόνομα βιβλία.

- ο κος Ηλίας Παρθένιος, εκπαιδευτικός Πληροφορικής, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και Υποψήφιος Διδάκτορας του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάζεται ως Διευθυντής του Γυμνασίου Λογγάς στη Μεσσηνία, με όραμα την διαρκή πρόοδο των μαθητών του και την εξέλιξη του σχολείου του ως ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία. Πιστεύει ότι η τέχνη (θέατρο, μουσική, κινηματογράφος κλπ) εμπνέει και καθοδηγεί ακόμα και στην προβολή και αξιοποίηση της τεχνολογίας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία:
-ο εξαίρετος επιστήμονας, Δρ.Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικoύ Ινστιτούτου Αθηνών και
- η κα Ζέττα Ανδριοπούλου, Απόφοιτος Χημικού τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών Πάτρας, μόνιμη εκπαιδευτικός. Υλοποιεί με τον κο Καναβάρο Άρη το πρόγραμμα σχολικών σεισμογράφων στο 2ο ΓΕΛ Σπάρτης. 
Αύριο Τρίτη 13/11/2018 στις 22.00 στην Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: