2 Δεκεμβρίου 2018

Έσκασε η “βόμβα” της UEFA! Ανακοίνωσε το Europa League 2

Έσκασε η “βόμβα” της UEFA! Ανακοίνωσε το Europa League 2 | Newsit.gr
Και εγένετο... Europa League 2! Η UEFA ανακοίνωσε και επίσημα τη νέα, τρίτη διοργάνωση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από το 2021, με 32 ομάδες να συμμετέχουν σε 8 ομίλους, αλλάζοντας την "εικόνα" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Μετά το Champions League και το Europa League, από το 2021 θα προστεθεί οριστικά και μία τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση, η οποία θα έχει το όνομα Europa League 2, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η UEFA.

Μετά από σχετική συνεδρίαση στο Δουβλίνο, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία παρουσίασε ολόκληρο το σχέδιο για την πρώτη τριετία της νέας διοργάνωσης, από το 2021 μέχρι και το 2024, το οποίο και περιλαμβάνει τα εξής:


– Η νέα διοργάνωση που προσωρινά παίρνει την ονομασία Uefa Europa League 2 θα έχει 32 ομάδες στην φάση των ομίλων της.

– Το φορμάτ θα έχει 8 ομίλους των τεσσάρων ομάδων και εν συνεχεία νοκ-άουτ αναμετρήσεις για τους «18», «8» και ούτω καθεξής μέχρι τον μονό τελικό.

– Ένας επιπλέον νοκ-άουτ γύρος θα παίζεται πριν από την φάση των «16» ανάμεσα στις ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους τους και σε αυτές που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Europa League.

– Η νέα διοργάνωση θα έχει 141 παιχνίδια που θα διεξαχθούν μέσα σε 15 εβδομάδες, ακριβώς όπως γίνεται και με το Europa League.

– Ο νικητής της διοργάνωσης θα συμμετέχει άμεσα στο Europa League της επόμενης περιόδου.

– Οι αναμετρήσεις της νέας διοργάνωσης θα διεξάγονται τις Πέμπτες, όπως το Europa League, ωστόσο θα προστεθεί μία τρίτη ώρα έναρξης (17:30) για ορισμένα παιχνίδια.

– Όλοι οι τελικοί των ευρωπαϊκών διοργανώσεων την τριετία 2021-24 θα γίνουν την ίδια εβδομάδα. Την Τετάρτη αυτός της νέας διοργάνωσης, την Πέμπτη αυτός του Europa League και το Σάββατο αυτός του Champions League.

– Αυτή η τρίτη διοργάνωση θα εγγυάται πως ομάδες από τουλάχιστον 34 χώρες θα εκπροσωπούνται στους ομίλους κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης (σήμερα το εγγυημένο νούμερο χωρών είναι 26).

NEWSIT NEWSROOM

Δεν υπάρχουν σχόλια: