13 Μαρτίου 2019

Σε απόγνωση ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ψεύτης» ο Τσίπρας, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – Στο κενό οι γέφυρες με την Κεντροαριστερά

Πολλοί είναι πλέον εκείνοι που θεωρούν τον πρωθυπουργό «ψεύτη» με αποτέλεσμα το «πλεονέκτημα» που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, να έχει χαθεί, καθώς τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και τα στοιχεία από τις μετρήσεις που διεξάγονται με τη μέθοδο των focus group, αποδεικνύουν ότι η εικόνα του κόσμου για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έχει αλλάξει προς το χειρότερο.


Εκτός από τη διαφορά άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων που αποτυπώνουν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις, το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση εστιάζεται και στο υψηλότερο ποσοστό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα ως πρωθυπουργός, αλλά και στη μεγάλη διαφορά στην παράσταση νίκης για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκείνο δε που έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στο Μαξίμου με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει να συμβιβάζονται με την ιδέα μιας διαχειρίσιμης ήττας στις επικείμενες εκλογές, είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις αυθόρμητες απαντήσεις που δίνουν οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις είναι ο χαρακτηρισμός του «ψεύτη» για τον πρωθυπουργό, κάτι που αποδομεί το λεγόμενο από τους κυβερνώντες «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», πριν από μερικές ημέρες κατά τη διάρκειας μιας εσωτερικής σύσκεψης στο Μαξίμου με αντικείμενο ακριβώς τα στοιχεία αυτών των κυλιόμενων μετρήσεων που διεξάγονται με τη μέθοδο των focus group, στο άκουσμα και μόνο της λέξης «ψεύτης» οι παριστάμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία έκρηξη οργής του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αλέξης Τσίπρας ρωτούσε απεγνωσμένα τους συμβούλους και συνεργάτες του αν και με ποιο τρόπο μπορεί να αλλάξει η κατάσταση.

Παράλληλα, ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως αισθάνεται προδομένο καθώς ο πρωθυπουργός άλλα έταζε πριν πάρει το «τιμόνι» της χώρας στα χέρια του για μία σειρά εμβληματικών θεμάτων, όπως τα μνημόνια και ο ΕΝΦΙΑ, και άλλα έκανε μετεκλογικά.

Άλλωστε, το Μαξίμου – όπως παραδέχθηκε πρόσφατα και ο Πάνος Σκουρλέτης – βλέπει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός έχει πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ αφού ειδικά στη βόρεια Ελλάδα η δημοσκοπική κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος δεν έχει προηγούμενο.

Υπάρχει όμως και ένας ακόμη λόγος να είναι απογοητευμένοι. Οι προσπάθειες να στηθούν γέφυρες με την Κεντροαριστερά φαίνεται να πέφτουν στο κενό, ιδίως μετά την ξεκάθαρη θέση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι: «Αυτοί που μας έλεγαν Πινοσέτ, τώρα μας θεωρούν πολύφερνες νύφες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: