24 Μαΐου 2019

18% πίσω από τη ΝΔ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη

Image result for Νοτοπούλου
Στον δήμο Θεσσαλονίκης προηγείται ο Ταχιάος, με δεύτερο τον Ορφανό αλλά δύσκολα θα αντέξει στην επίθεση της Νοτοπούλου που ελπίζει στους αναποφάσιστους.
Με σαφές προβάδισμα 18 μονάδων προηγείται η Ν.Δ του ΣΥΡΙΖΑ επί των εγκύρων για τις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η OPINION POLL. Τρίτο κόμμα έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 5.2% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 3.3% και το Κ.Κ.Ε με 3% , ενώ υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 23.3% που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα.

Πρόκειται για εύρημα που δείχνει μια τεράστια ανατροπή, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ προηγόταν της Ν.Δ με σημαντική διαφορά στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ερευνών της OPINION POLL , πολιτικό αναλυτή Ζαχαρία Ζούπη, η διαφορά αυτή φαίνεται να μην αλλάζει τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2018 με διακύμανση από 16.5% έως και 18.5% όλο αυτό το διάστημα.
 
Στην ίδια έρευνα η μάχη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Ν.Ταχιάος προηγείται με τον Γ.Ορφανό να είναι πιο πίσω (18% έναντι 16.8% αντίστοιχα ). Αίσθηση προκαλεί, ότι η στηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου έρχεται τέταρτη με 12.4% αφού την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Κώστας Ζέρβας με 12.6%. Ωστόσο η Νοτοπούλου λόγω των αναποφάσιστων ψηφοφόρων έχει περισσότερες πιθανότητες να μπει στον δεύτερο γύρο σε σχέση με τον Ορφανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: