2 Μαΐου 2019

Μυστικές δημοσκοπήσεις για ευρωεκλογές: Η ΝΔ πρώτη με 30%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 22%, στην 3η θέση η ΧΑ

Στις ευρωεκλογές 26 Μαΐου 2019 στην Ελλάδα ο διαφορές μεταξύ της πρώτης ΝΔ και του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ θα είναι 8 μονάδες εκτιμάει πολύ έμπειρος δημοσκόπος που μίλησε ανεπίσημα στο bankingnews.
Μάλιστα μας ενημέρωσε ότι ξεκινάει άμεση νέα δημοσκόπηση για την περιφέρεια και τον δήμο Αθηναίων αλλά και για τις ευρωεκλογές.

Με βάση τις εκτιμήσεις του στις ευρωεκλογές θα συμβούν τα εξής
1)Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα με ποσοστό 30% ή 1,75 με 1,8 εκατ ψήφους.
Η ΝΔ σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014 θα αυξήσει την εκλογική της δύναμη περίπου κατά 400 χιλιάδες θα φθάσει στα 1,7 εκατ ψήφους.
2)Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχωρήσει στο 22% και θα χάσει πάντα σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014 περίπου 200 χιλιάδες ψήφους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συγκεντρώσει 1,2 εκατ ψήφους.

Συγκρίνοντας το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών με τις ευρωεκλογές η εκλογική απώλεια για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι χαοτική.
3)Τρίτο κόμμα θα είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό μεταξύ 8% με 8,5% δεν φαίνεται να φθάνει το 9,39% που είχε καταγράψει στις εκλογές του Μαΐου 2014.
Με δεδομένο το επικοινωνιακό εμπάργκο πάντως η 3η θέση για την Χρυσή Αυγή είναι επιβεβαίωση ότι έχει εδραιωθεί ως η 3η πολιτική δύναμη της Ελλάδος.
4)Το ΚΙΝΑΛ θα κινηθεί μεταξύ 7,5 με 8% και θα καταλάβει την 4η θέση.
Να σημειωθεί πάντως ότι καταγράφεται άνοδος των σοσιαλιστών μετά την εκλογική κατάρρευση που υπέστησαν σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό που χάνουν τα αριστερά κόμματα το κερδίζουν τα σοσιαλδημοκρατικά.
Καθίσταται κατανοητό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μετεξελιχθεί σε κεντροαριστερό κόμμα, ως αριστερό κόμμα θα ακολουθήσει φθίνουσα πορεία.
5)Το ΚΚΕ θα είναι στην 5η θέση και σε γενικές γραμμές θα διατηρήσει τα ποσοστά του που είχε στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Συμπέρασμα

Η ΝΔ θα κερδίσει με διαφορά περίπου 8 μονάδων στο 30% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρίτο κόμμα θα είναι η Χρυσή Αυγή.
Με όρους αυτοδιοικητικών εκλογών από τις 13 βασικές εκλογικές περιφέρειες όντως η ΝΔ μπορεί να πάρει και τιε 13 ή κατά το βασικό σενάριο τις 12 από τις 13 περιφέρειες με μεγάλη βεβαιότητα.
Για τον Δήμο Αθηναίων ο Μπακογιάννης είναι αδιαμφισβήτητα πρώτος με 30% ωστόσο για την δεύτερη θέση ερίζουν Κασιδιάρης Χρυσή Αυγή και Ηλιόπουλος ΣΥΡΙΖΑ.
Θα ήταν μεγάλη ανατροπή εάν ο Κασιδιάρης φθάσει στο 18% με 19% γιατί περνάει στον δεύτερο γύρο που αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να φθάσει στο 26% με 30% στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: