6 Απριλίου 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτά είναι τα νέα αυστηρά μέτρα που έρχονται για το Πάσχα

Την αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών εξετάζει η κυβέρνηση ενόψει του Πάσχα, τονίζοντας για ακόμη μια φορά την ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα τον Απρίλιο, ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας για την εξέλιξη εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

Μπορεί μέχρι σήμερα η πλειοψηφία των πολιτών να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της κυβέρνησης, ωστόσο η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε νέα πιο αυστηρά μέτρα, καθώς φοβάται ότι πολλοί θα είναι αυτοί που θα θελήσουν να φύγουν από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία.

Κορονοϊός: «Βόμβα» από επιστήμονες - Τι θα αποκαλύψει την πραγματική εξάπλωση του ιού

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ:

Κορονοϊός: «Βόμβα» από επιστήμονες - Τι θα αποκαλύψει την πραγματική εξάπλωση του ιού
Όπως αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας (06/04) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αξιολογείται κάθε ημέρα η κατάσταση και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή προκρίνονται δύο μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν αύξηση των προστίμων για όσους έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά και πιο εντατικούς ελέγχους στις εθνικές οδούς.

«Το μόνο μέτρο το οποίο θα μπορέσει να παρθεί τις επόμενες ημέρες είναι αυστηροποίηση των προστίμων -ενδεχομένως αύξηση γι’ αυτούς που έχουν παραβατική συμπεριφορά -και έλεγχος στις εθνικές οδούς προκειμένου να μην παρατηρηθεί μαζική προσπάθεια παραβίασης των περιορισμών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Κορονοϊός: Αποκαλυπτική έρευνα - Τι «παράξενο» συνέβη στην Ελλάδα μετά τα μέτρα
Κορονοϊός - Επίδομα 800 ευρώ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί
Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα τεστ στην Ελλάδα - Τι αποκαλύπτει συνεργάτιδα του Τσιόδρα
Ερωτηθείς αν θα υπάρξει χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις ή πλαφόν στα SMS, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «είχαμε εξετάσει αυτά τα σενάρια, ωστόσο αυτή τη στιγμή εστιάζουμε την προσοχή μας στα σημεία που παρατηρείται παραβατική συμπεριφορά και θα επαναξιολογήσουμε τη στάση μας».

«Όλα τα εργαλεία είναι στο τραπέζι, ωστόσο αυτή τη στιγμή απομακρύνεται αυτό το σενάριο» πρόσθεσε.


Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων τον Μάιο, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «επειδή έχουμε λάβει αυστηρά και έγκαιρα μέτρα, γι’ έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από άλλες χώρες. Αυτό για να το διαφυλάξουμε πρέπει να μείνουμε σπίτι για τις επόμενες εβδομάδες. Αν τα τηρήσουμε αυτά, θα μπορέσει να υπάρξει μια χαραμάδα που θα μπει λίγο φως ώστε ο Απρίλιος να είναι η αφετηρία πάνω στην οποία θα χτίσουμε τον Μάιο».

«Θα σχεδιάσουμε στρατηγική που θα περιλαμβάνει προσεκτικά βήματα ώστε να μην πάει χαμένος ο κόπος και οι προσπάθειες όλης της περιόδου», υποστήριξε, κάνοντας λόγο για σταδιακή, αργή και μετρημένη επαναφορά στην κανονικότητα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: