20 Μαΐου 2020

Προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πάνω από 2.000 θέσεις ΟΒΑ σε Στρατό, Αεροπορία, Ναυτικό

Θες να γίνεις μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων; Θες να ξεκινήσεις μία καριέρα σε Στρατό Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία και Ναυτικό; Τώρα έχεις τη δυνατότητα.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης επιδιώκει να δώσει κίνητρα και θέληση στους νέους προκειμένου να ενταχθούν στους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω του θεσμού των Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) και των αντίστοιχων – ανά Κλάδο – διαγωνισμών που έχουν ήδη ξεκινήσει.


Θυμίζουμε ότι πρόκειται για 2.000 θέσεις ΟΒΑ, από τις οποίες οι 1.200 αφορούν τον Στρατό Ξηράς (600 για τις Ειδικές Δυνάμεις και άλλοι 600 για Πεζικό, Τεθωρακισμένα, Πυροβολικό και Μηχανικό), 400 για το Πολεμικό Ναυτικό (350 για μάχιμες μονάδες και 50 για τη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών με την προϋπόθεση να περάσουν επιτυχώς από το επίπονο – 6μηνης διάρκειας – Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της ΔΥΚ) και άλλους 400 για την Πολεμική Αεροπορία.

Η καταληκτική προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών που αναγράφεται στις εγκυκλίους διαταγές των Γενικών Επιτελείων αναφορικά με την πρόσληψη ΟΒΑ λήγει στις 15 Ιουνίου.

Η ανακατάταξη διαρκεί τρία χρόνια με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για επιπλέον τρία έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: