4 Ιουλίου 2020

Αναστάτωση σε πελάτες της Alpha Bank μετά από μαζικά SMS – Η ανακοίνωση της τράπεζας

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (3/7/2020) σε μεγάλο αριθμό πελατών της τράπεζας Alpha Bank, καθώς υπήρξε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα κωδικών επιβεβαίωσης και ασφαλείας.

Το βράδυ της Παρασκευής αρκετοί πελάτες της τράπεζας έλαβαν στο κινητό τους μηνύματα με κωδικούς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρονταν στα SMS πως έγιναν συναλλαγές, ακόμη και εκατοντάδων ευρώ.

Όπως είναι φυσικό, οι πελάτες που είδαν μηνύματα με συναλλαγές που… δεν έκαναν ποτέ, αναστατώθηκαν.


Δεκάδες ήταν και οι αναρτήσεις στο Twitter, με χρήστες που διαπίστωσαν διάφορα προβλήματα. Οι περισσότεροι έλαβαν μηνύματα για είσοδο στο e-banking του λογαριασμού τους, ενώ κάποιοι άλλοι δεν δεν μπορούσαν να λάβουν κωδικούς ασφαλείας για την ολοκλήρωση των συναλλαγών τους.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ #ALPHABANK ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΤΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ AMS ΓΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΤΣΑΤ ΤΟΥ ΜΗΛΑ,ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ, ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΧΑΚΑΡΑΝ ΤΗΝ ΑΛΦΑ. ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ? #ΣΥΡΙΖΑ_ΞΕΦΤΙΛΕΣ

— KAPOIOS KATITIS (@KKATITIS) JULY 3, 2020

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΙΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΡΒΕΡ ΝΑ ΚΡΑΣΑΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ BACKUP ΤΟΥ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΚΑΡΙΣΜΑ…(ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) #ALPHABANK

— DIMITRIS THANOS (@FMAKIAS) JULY 3, 2020

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ EBANKING ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΤΕ SMS ΕΙΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ #ALPHABANK

— MARIA SOTIRIADOU (@MSOTIRIADOU) JULY 3, 2020

Η ανακοίνωση της Alpha Bank
Μετά το περιστατικό η τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει τους «συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν» και πως «δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας».

Η ανακοίνωση της Alpha Bank:

«Λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές.

Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίας της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος.

Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: