16 Σεπτεμβρίου 2020

Τουρκικά ΜΜΕ κατέγραφαν με κάμερες τις κινήσεις της ΠτΔ

 Oι Ειδικές Δυνάμεις προκαλούν προβληματισμό στους Τούρκους. Καθημερινά καταγράφουν τις κινήσεις τους στο Καστελόριζο, ενώ τα αφιερώματα είναι πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο στα ελεγχόμενα τουρκικά ΜΜΕ. 

Έτσι λοιπόν, εδώ και ώρες ΜΜΕ και λογαριασμοί στο twitter έχουν αφιερώσει αρκετό χρόνο για την κεντρική φωτοπoραφία που έχουμε στο άρθρο μας. 

Οι Τούρκοι αναφέρουν πως πρόκειται για μία ''προκλητική'' κίνηση, ενώ στο νησί την ίδια στιγμή υπάρχουν και πολεμικά της Ελλάδας.  

Όλα αυτά, την στιγμή που η Τουρκική τηλεόραση προχώρησε σε μία κίνηση χωρίς προηγούμενο. Όλα τα ελεγχόμενα από τον Ερντογάν ΜΜΕ μετέδιδαν live την προσγείωση του Chinoοk που μετέφερε την ΠτΔ στο Καστελόριζο. 

Μάλιστα εν συνεχεία είχαν ''ζουμάρει'' με τις κάμερές του στην πομπή που μετέφερε την Πρόεδρο. 

Αυτή είναι η Τουρκία, με την ΕΕ να μην έχει προχωρήσει ακόμα σε κυρώσεις κατά του Ερντογάν. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τους Τούρκους

 

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου 
 
''Η Ελλάδα λειτουργεί με τα κόμπλεξ μιας μικρής χώρας'', είπε και μας κατηγόρησε για μαξιμαλιστικές θέσεις. ''Η Ελλάδα ας πούμε τώρα μπορεί να πει πως δεν ισχύει ο χάρτης της Σεβίλλης και μαξιμαλιστικές θέσεις της δεν ισχύουν''.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε ακόμα ότι η Τουρκία δεν περιμένει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα της επιβάλει κυρώσεις εξαιτίας της διένεξής της με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι δηλώσεις Καλίν 

''Η Τουρκία, υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως ισχυρός παίκτης, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της και στο μέτωπο και στο τραπέζι. Η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρέπει να αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία που δόθηκε στη διπλωματία και πρέπει να κάνουν αμοιβαία βήματα.''  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

''Είναι εφικτή ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στην ανατολική Μεσόγειο. Θα συμβάλλουν θετικά οι δίκαιες, ολοκληρωμένες και λογικές προσεγγίσεις. Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός, όμως έχει την αποφασιστικότητα να μην επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της'', ανέφερε ο Καλίν.

Δείτε εικόνα και βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: