25 Σεπτεμβρίου 2020

Απίστευτη απάτη: Έβραζαν προφυλακτικά και τα πουλούσαν… σαν καινούρια!

 Μία σοκαριστική είδηση έρχεται από το Βιετνάμ όπου η αστυνομία της χώρας κατέσχεσε 345.000 χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, τα οποί είχαν καθαριστεί για να διατεθούν ξανά στην αγορά και να χρησιμοποιηθούν ως καινούργια!

Εικόνες που δημοσίευσε η κρατική τηλεόραση VTV, απεικονίζουν δεκάδες μεγάλες σακούλες μέσα στις οποίες βρίσκονταν τα χρησιμοποιημένα προφυλακτικά. Οι σακούλες βρέθηκαν στο πάτωμα μιας αποθήκης στην πολιτεία Binh Duong, που βρίσκεται στα νότια της χώρα.

Όπως είπε στις Αρχές ο ιδιοκτήτης της αποθήκης, κάθε μήνα «ένα άγνωστο πρόσωπο» σε εκείνον του έφερνε τις σακούλες.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας συνελήφθη μία γυναίκα που εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η όλη διαδικασία. Συγκεκριμένα ανέφερε πώς αρχικά έβραζαν τα προφυλακτικά σε νερό, τα στέγνωναν και στη συνέχεια τα τοποθετούσαν σε ένα ξύλινο, φαλλικό ομοίωμα, ώστε να ξαναπάρουν το επιθυμητό σχήμα, προτού τα επανατοποθετήσουν σε σακουλάκια για να πωληθούν ως καινούργια.

Η κρατική τηλεόραση τόνισε πως δεν έχει γίνει γνωστό πόσα από αυτά τα… ανακυκλωμένα προϊόντα έχουν ήδη πουληθεί, με την συλληφθείσα να λέει πως αμείβονταν με 0,17 δολάρια για κάθε κιλό χρησιμοποιημένων προφυλακτικών που έφτιαχνε.

Πηγή: reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: