25 Ιουνίου 2021

Η Ημέρα του Ιωάννη, στις 24 Ιουνίου

Θυμάμαι την απήχηση που προκάλεσε το άρθρο για την εθνική εορτή Ημέρα της Νίκης και τα 3 Θηρία της Αβύσσου που σέρνονται από το περιεχόμενο των ψυχών των αναγνωστών. Αυτή τη φορά η συνέχιση του θέματος της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, ως ορόσημο του σχηματισμού, δεν θα τραβήξει την ανωριμότητα προς τα έξω τόσο πολύ όσο τότε, πριν από ενάμιση μήνα.
Υποσχέθηκα να επαναλάβω το μετριασμένο εσωτεριστικό μάθημα σε μια ευκαιρία. Η περίσταση και η αφορμή δεν με άφησαν να περιμένω πολύ. Απολαύστε την προσεκτική σας ανάγνωση.

==== ΠΏΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΑΝ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΈΛΛΟΝΤΟΣ

Με κάποια επιμήκυνση, είναι πιθανό να αποκαλέσουμε το ρωσικό στοιχείο ως τον λαό του μέλλοντος. Αλλά δεν θα προχωρήσουμε τώρα. Εξάλλου, στο μέλλον όχι μόνο το ρωσικό στοιχείο θα ζει και θα αναπτύσσεται δημιουργικά.
Το να βιώνει κανείς το ρωσικό στοιχείο όπως βιώνει τη φαντασία, το 1ο στάδιο της Ανώτερης νόησης, φαίνεται πιο σκόπιμο. Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε κατευθυντήριες γραμμές γι' αυτό. Η ημέρα του Ιωάννη είναι ευνοϊκή.

==== ΤΟ ΡΩΣΙΚΌ ΣΤΟΙΧΕΊΟ ΕΊΝΑΙ ΚΆΤΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠΌ ΈΝΑ ΕΘΝΟΤΙΚΌ ΣΤΟΙΧΕΊΟ

Η Ημέρα του Ιωάννη, στις 24 Ιουνίου, είναι μια ημέρα ορόσημο για τη Ρωσία. Με τον όρο Ρωσία εννοώ το ρωσικό στοιχείο, το οποίο είναι ανεξάρτητο από την εθνικότητα και τη θρησκεία. Ακόμη και η γνώση της ρωσικής γλώσσας δεν αποτελεί επαρκές κριτήριο για να συσχετιστεί ένα άτομο με το ρωσικό στοιχείο.
Δεν είναι απαραίτητο να γεννηθείς Ρώσος, είναι απαραίτητο να γίνεις Ρώσος. Το να γεννηθείς εθνικά Ρώσος δεν αρκεί. Ένας μουσουλμάνος που δεν μιλάει καθόλου ρωσικά μπορεί να αποδειχθεί Ρώσος σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι ένας εθνοτικός Ρώσος.
Το ρωσικό στοιχείο είναι κάτι που αναπτύσσεται, περνάει από το στάδιο της εφηβείας και μόλις πρόσφατα βγήκε από την εφηβεία. Ο κρατικός μηχανισμός της σημερινής Ρωσίας (και όχι μόνο της σημερινής Ρωσίας) δεν ανήκει εδώ. Είναι ξένο προς το ρωσικό πνεύμα (και όχι μόνο).
Είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς για το ρωσικό στοιχείο χωρίς να καταφύγει σε μεταφορικές συγκρίσεις. Δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς δεν έχει ακόμη σχηματιστεί με τη μορφολογική έννοια της λέξης. Μεγαλώνει με τον τρόπο που μεγαλώνει ένα 18χρονο αγόρι.
Η αποστολή του ρωσικού στοιχείου δεν μπορεί να περιγραφεί χωρίς αναφορά σε γεγονότα και χαρακτήρες του Ευαγγελίου. Ως εκ τούτου, η ευφάνταστη προσέγγιση θα βασιστεί σε αυτές.

==== ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΉ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΕΜΦΆΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΎ ΣΤΟΙΧΕΊΟΥ

Η πνευματικο-επιστημονική έρευνα επέτρεψε να διαβάσουμε στο τελετουργικό του Akasha-χρονικού, μέσω του οποίου σχεδιάστηκε το ρωσικό στοιχείο. Η σύλληψη έγινε την ημέρα του Ιβάν (Ιωάννη). Το τελετουργικό περιελάμβανε δύο στάδια με μεσοδιάστημα ενός έτους. Πραγματοποιήθηκε στη χερσόνησο Κόλα. Η Ρωσία του Νόβγκοροντ και η Ρωσία του Κιέβου προέκυψαν αιώνες αργότερα.
Το έτος κατά το οποίο μπορούμε να μιλάμε για εμφάνιση ρωσικού στοιχείου, είναι το 252 της εποχής μας. Πριν από την ημέρα του Ιβάν το 252 μ.Χ. δεν υπήρχε ρωσικό στοιχείο στη Γη. Το ρωσικό στοιχείο κατ' αρχήν δεν μπορούσε να εμφανιστεί ενώπιον του Χριστού.
Όταν στους Ρώσους αποδίδουν την αρχαιότητα των γκρίζων μαλλιών, τους συνδέουν με τους Ετρούσκους, δεν καταλαβαίνουν, για ποιο πράγμα φλυαρούν.
Το σλαβικό στοιχείο, αναμφίβολα, είναι παλαιότερο από το ρωσικό στοιχείο. Αλλά τα ρωσικά και τα σλαβικά στοιχεία δεν είναι το ίδιο.
Θα επανέλθουμε στον 252 ρυθμό που εκδηλώνεται στο ρωσικό στοιχείο σε μελλοντικές μελέτες.

==== ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΎ ΣΤΟΙΧΕΊΟΥ

Το ρωσικό στοιχείο δεν μπορεί να κατανοηθεί χωρίς τον Χριστό. Ο παγανισμός με τις τελετουργίες του στο πλαίσιο του ρωσικού στοιχείου είναι μια ανάμνηση ελληνικών ή βαράγγικων ή δρυιδικών στοιχείων.
Η κοινή άποψη αποκαλεί τον ρωσικό λαό θεοφόρο λαό, λαό του Χριστού. Με τον τρόπο αυτό, όμως, χάνει αμέσως τη ρωσική ουσία. Για να μεταφέρετε κάτι και να το φέρετε με ασφάλεια στον στόχο σας, πρέπει τουλάχιστον να κατανοήσετε την αξία του φορτίου που κουβαλάτε πάνω σας. Αυτή η αξία δεν γίνεται κατανοητή παντού.
Το ρωσικό στοιχείο δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον Χριστό. Θα πέσει από τον γκρεμό και θα χαθεί, όπως ακριβώς τα γουρούνια πήδηξαν στη θάλασσα και πνίγηκαν, στην οποία μετακινήθηκαν οι δαίμονες από τον δαιμονισμένο (Ματθαίος:8, Μάρκος:4-5, Λουκάς:8). Θυμηθείτε το Arcane 16, τον Πύργο που καταστράφηκε από κεραυνό και τις φιγούρες του Εωσφόρου και του Ahriman που έπεσαν από αυτόν. Αυτή είναι η μοίρα όταν η αποστολή δεν εκπληρώνεται.
Το τελετουργικό, μέσω του οποίου το ρωσικό στοιχείο εμφανίστηκε στη Γη, παρέδωσε στους Ρώσους την αποστολή του Ιωάννη του Βαπτιστή - να ισιώσουν το δρόμο, να απομακρύνουν τα εμπόδια, ώστε η αρχή του Χριστού να μπορέσει να περπατήσει ελεύθερα στην ανθρωπότητα.
Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής είναι η μαμή που γεννά τον κοσμικό Χριστό στη Γη. Το ρωσικό στοιχείο πρέπει να περάσει από την εξέλιξή του, ώστε η αρχή του Χριστού να μπορέσει να ζήσει στο ανθρώπινο σώμα όχι μετά από 30 χρόνια προηγμένης εκπαίδευσης, αλλά μετά την εμφάνιση του ανθρώπου στη Γη. Αυτό είναι δυνατόν να επιτευχθεί μόνο μέσω του προσωπικού παραδείγματος.

==== ΠΑΡΈΛΑΣΗ ΝΊΚΗΣ

Η ημέρα του Ιωάννη δεν σηματοδοτείται μόνο από το γεγονός ότι μπορεί να εορταστεί ως η επέτειος της εμφάνισης στη Γη των πρωτοπόρων ανθρώπων της επερχόμενης 6ης πολιτιστικής περιόδου της Άριας εποχής μας (πάνω από 1500 χρόνια πριν από αυτήν).
Την Ημέρα του Ιβάν το 1945, πραγματοποιήθηκε η λαϊκή παρέλαση της Νίκης. Μιλούν για την Παρέλαση, αλλά ξεχνούν να εστιάσουν στην επιλογή της ημερομηνίας της. Επιλέχθηκε με τον σωστό τρόπο.
Η σημασία της Νίκης είναι τόσο ζωτικής σημασίας για το ρωσικό στοιχείο όσο ήταν το Πουρίμ για τον εβραϊκό λαό, όπου αιώνες αργότερα γεννήθηκε ο Ιησούς, ο οποίος έγινε Χριστός. Ο νικηφόρος λαός υπερασπίστηκε τον εαυτό του σε λιγότερο από 17 χρόνια αποτρέποντας την εξόντωσή του.

1945 - 252 = 1693, ή σχεδόν 17 αιώνες/"χρόνια"

Γιορτάζουμε την 9η Μαΐου ως Ημέρα της Νίκης, συνδέοντας την ημερομηνία με ένα γεωπολιτικό γεγονός. Αλλά το πνεύμα του λαού γιόρτασε τη Νίκη τη δική του ημέρα, την Ημέρα του Ιβάν. Αυτή η σύμπτωση των ημερολογιακών ημερομηνιών δεν είναι τυχαία. Τα πρόσωπα που έλαβαν την απόφαση να διοργανώσουν την παρέλαση σίγουρα δεν καθοδηγήθηκαν από τις εκτιμήσεις που περιγράφονται παραπάνω. Ωστόσο, το λαϊκό πνεύμα τους καθοδηγούσε.

==== ΛΑΪΚΌ ΠΝΕΎΜΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΉ ΨΥΧΉ

Υπάρχει διαφορά μεταξύ της ψυχής του λαού και του πνεύματος του λαού. Το λαϊκό πνεύμα είναι ένα ουράνιο ον της αρχαγγελικής βαθμίδας, το οποίο έχει επιλέξει τη λαϊκή ψυχή ως κατοικία του, στην οποία συμμετέχει στη γήινη ανάπτυξη. Η ψυχή του λαού - μπορεί να μεταφερθεί μέσω της αύρας που περιβάλλει τον λαό και είναι ριζωμένη στις ψυχές των ανθρώπων αυτού του έθνους.
Στο ρωσικό πλαίσιο, θα ήταν ορθότερο να μιλάμε όχι για λαό, αλλά για ένα στοιχείο που στέκεται πάνω από τον εθνοτικό λαϊκό σχηματισμό. Αυτό το στοιχείο θα διαμορφωθεί, υποθέτω, από την 6η πολιτιστική περίοδο. Μεταφορικά, μπορεί να παρομοιαστεί με τα φτερά. Αλλά φτερά που δεν βγαίνουν από ένα πλάσμα του είδους των πτηνών, αλλά από ένα βόδι ή ένα λιοντάρι.
Η έκκληση στο πνεύμα των ανθρώπων και η ανταπόκρισή του είναι επικοινωνία με τον Αρχάγγελο. Η Ημέρα του Ιβάν έχει καθιερωθεί ως ημερομηνία τέτοιας επικοινωνίας για τους Ρώσους.

==== ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΑΊΣΘΗΤΟ ΘΈΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΉΣ ΕΝΌΤΗΤΑΣ

Η προηγούμενη ενότητα έδειξε τη διαφορά μεταξύ του λαϊκού πνεύματος, του αρχάγγελου και της λαϊκής ψυχής. Το σημερινό ρωσικό στοιχείο μοιάζει με πολυκατοικία. Μοιάζει τόσο πολύ που, δυστυχώς, οι κάτοικοί της δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους ως εριστικοί γείτονες.
Ωστόσο, το ρωσικό στοιχείο έχει έναν Αρχάγγελο. Δεν υπάρχει ουκρανικός αρχάγγελος, ούτε λευκορωσικός αρχάγγελος, ούτε ρωσικός αρχάγγελος - υπάρχει ένας αρχάγγελος Κύριος.

Όλα τα προαναφερθέντα λαϊκά συγκροτήματα είναι ρωσικά. Ποιος από αυτούς θα μπορέσει να επιδείξει πραγματική πολιτιστική ηγεσία - αυτό είναι το μέλλον.

Το αν θα είναι ευρωπαϊκό ή, αντίθετα, πρωτότυπο, είναι δευτερεύον. Αυτό που είναι πρωταρχικό είναι αν θα είναι ο δρόμος προς τον Χριστό που προβλέπουν οι Ρώσοι.
Το μέλλον δεν βρίσκεται ξεκάθαρα πίσω από τον πολιτικό προσανατολισμό ή το μεγάλο χρήμα, αλλά πίσω από την εκπλήρωση της θέλησης του Κυρίου Αρχαγγέλου. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε την προέλευση του ρωσικού στοιχείου και να το ακολουθήσουμε.

Η ημέρα του Ιβάν είναι πολύ ευνοϊκή γι' αυτό.

===========================================================

 

Валентиин Трифонов

Διαχειριστής

  · 18 ώρ.  · 

Иванов день для Руси

Помню резонанс, вызванный статьей о народном празднике День Победы и 3 Зверей из Бездны, вылезших из содержимого душ читателей. На этот раз продолжение темы Победы в Великой Отечественной войне, как знаковой вехи становления, не будет столь сильно вытягивать незрелость наружу, как тогда, полтора месяца назад.

Я обещал повторить смягченный эзотерический урок при удобном случае. Случай и повод для него не заставили себя долго ждать. Приятного вдумчивого прочтения.

==== КАКИМ МОГ БЫ БЫТЬ НАРОД БУДУЩЕГО

С некоторой натяжкой, наверное, можно назвать русский элемент народом будущего. Но мы не станем сейчас забегать вперед. Ведь, в будущем не только русский элемент будет жить и созидательно развиваться.

Пережить русский элемент как переживают имагинацию, 1ую ступень Высшего познания, представляется более целесообразным. Попробуем дать направляющие для этого. Иванов день благоприятствует.

==== РУССКИЙ ЭЛЕМЕНТ ЭТО БОЛЬШЕ ЧЕМ ЭТНИЧЕСКИЙ ЭЛЕМЕНТ

Иванов день, 24 июня, это знаковый день для России. Под Россией понимаю русский элемент, который не зависим от этнической принадлежности и вероисповедания. Даже владение русским языком не является достаточным критерием, чтобы соотносить человека с русским элементом.

Русским не обязательно родиться, русским необходимо стать. Родиться этнически русским - этого мало. Мусульманин, совсем не говорящий по-русски, может оказаться русским в гораздо большей мере, чем этнически русский.

Русский элемент это нечто развивающееся, проходящее стадию юности и лишь недавно вышедшее из подросткового возраста. Государственный механизм нынешней (и не только нынешней) России не относится сюда. Он чужд русскому духу (и не только).

О русском элементе трудно говорить, не прибегая к образным сравнениям. Это неудивительно, поскольку он еще не оформился в морфологическом смысле слова. Он растет так, как растет 18ти-летний юноша.

Миссию русского элемента не опишешь без обращения к евангельским событиям и персонажам. Поэтому имагинативный подход построим, исходя из них.

==== КАЛЕНДАРНАЯ ДАТА ПОЯВЛЕНИЯ РУССКОГО ЭЛЕМЕНТА

Духовно-научное исследование позволило прочитать в Акаша-хронике ритуал, посредством которого зачат русский элемент. Зачатие произошло в Иванов день. Ритуал состоял из двух этапов с интервалом между ними в один год. Он проводился на Кольском полуострове. Русь Новгородская и Русь Киевская возникли века спустя.

Год, когда можно говорить о появлении русского элемента, это 252 год нашей эры. Прежде Иванова дня 252 года русского элемента не было на Земле. Русский элемент в принципе не мог появиться ранее Христа.

Когда русским приписывают седую древность, связывают их с этрусками, то не понимают, о чем болтают. Славянский элемент, несомненно, старше русского элемента. Но русский и славянский элементы это не одно и то же.

К ритму в 252 года, проявляющемуся в русском элементе, мы вернемся в будущих исследованиях.

==== МИССИЯ РУССКОГО ЭЛЕМЕНТА

Русский элемент невозможно понять в стороне от Христа. Язычество с его ритуалами в контексте русского элемента эта реминисценция греческого или варяжского, или друидического элементов.

Распространенное мнение называет русский народ народом-богоносцем, народом Христа. Но тем самым оно сразу теряет русскую суть. Ибо чтобы что-то нести и благополучно донести до цели, надо, по меньшей мере, понимать ценность груза, который ты несешь на себе. Именно эта ценность не понимается повсеместно.

Русский элемент не может жить в отрыве от Христа. Он бросится с обрыва и погибнет, наподобие того, как прыгнули в море и утонули свиньи, в которых переселились бесы из человека, одержимого бесами (Матфей:8, Марк:4-5, Лука:8). Вспомните Аркан 16 - Башня, разбитая молнией, и выпадающие из нее фигурки Люцифера и Аримана. Такова судьба при неисполнении миссии.

Ритуал, посредством которого на Земле появился русский элемент, передал русским миссию Иоанна Крестителя – спрямить дорогу, убрать препятствия, чтобы принцип Христа мог свободно шествовать в человечестве.

Иоанн Креститель это акушер, принимающий роды космического Христа на Земле. Русский элемент должен посредством своей эволюции сделать так, чтобы начало Христа смогло жить в человеческом организме не после 30 лет после продвинутой подготовки, а по появлению человека на Земле. Добиться этого можно только посредством личного примера.

==== ПАРАД ПОБЕДЫ

Иванов день отмечен не только тем, что его можно праздновать как годовщину появления на Земле народа-путеукладчика предстоящего 6ого культурного периода нашей арийской эпохи (до него более 1500 лет).

В Иванов день 1945 года прошел Парад народа-победителя. О Параде говорят, но забывают акцентировать на выборе даты его проведения. Она выбрана верным образом.

Значение Победы для русского элемента столь же жизненно важно, насколько важен Пурим для еврейского народа, в котором века спустя родился Иисус, ставший Христом. Народ-победитель в неполные 17 лет отстоял себя, предотвратив свое истребление.

1945 - 252 = 1693, или почти 17 веков/«лет»

Мы отмечаем 9 Мая как День Победы, привязав эту дату к геополитическому событию. Но народный дух отметил Победу в свой день, в Иванов день. Такое совпадение календарных дат не случайно. Персоны, принимавшие решение о проведении Парада, несомненно, не руководствовались соображениями, изложенными выше. Тем не менее, народный дух направил их.

==== НАРОДНЫЙ ДУХ И НАРОДНАЯ ДУША

Между народной душой и народным духом есть разница. Народный дух это небожитель архангельского ранга, избравший народную душу как свой дом, в котором он соучаствует в земном развитии. Народная душа - ее можно передать посредством аурического образа, окутывающего народ и коренящегося в душах людей из этого народа.

В русском контексте было бы правильнее говорить не о народе, а об элементе, стоящем над этническим народным образованием. Этот элемент сформируется, предположу, к 6ому культурному периоду. Образно подходя, его можно уподобить крыльям. Но крыльям, вырастающим не из существа птичьего рода, а из быка или изо льва.

Обращение к народному духу и его отклик это общение с Архангелом. Иванов день стал устоявшейся датой такого общения для русских.

==== О ЧУВСТВИТЕЛЬНОМ ВОПРОСЕ ЕДИНСТВА РУССКИХ

В предыдущем разделе показана разница между народным духом, архангелом, и народной душой. Нынешний русский элемент похож на многоквартирный дом. Похож настолько, что, к большому сожалению, его жители не ладят друг с другом как вздорные соседи.

Тем не менее, Архангел у русского элемента один. Нет украинского архангела, нет белорусского архангела, нет российского архангела – есть единый Владыка-архангел.

Все вышеперечисленные народные конгломераты - русские. Кто из них сможет явить истинное культурное лидерство – за тем и будущее. Будет ли оно европейским или, наоборот, самобытным, это вторично. Первичным является, будет ли оно дорогой к Христу, предписанной русским.

Будущее явно не за политической ориентацией или большими деньгами, а за исполнением воли Владыки-архангела. Для этого необходимо дойти до понимания истока русского элемента и следовать ему. Иванов день весьма благоприятствует этому.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: