18 Μαΐου 2022

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ την ΑΧΑΝΗ ΡΩΣΙΑ – ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΣ τη ΓΕΩΓΡΙΑΦΙΑ των ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΣ


«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΜΥΗΣΙΣ.__ΕΛΛΑΔΑ και ΡΩΣΙΑ ΜΑΖΙ ανά τους ΑΙΩΝΕΣ.»

Αγαπητοί φίλοι!

Το Греческий Культурный Центр (Г.К.Ц.) Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σάς ενημερώσει και να σάς προσκαλέσει στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Ελληνικός Κόσμος. _ Μύησις», τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην ιστορική και μεγαλοπρεπή πόλη της Ρωσίας Βελίκιι Νόβγκοροντ  την Παρασκευή 20 Μαΐου  2022, ώρα 18:00, στη διεύθυνση:  Veliky Novgorod, οδός Μόσχας, 37/9, Novgorod Center for Contemporary Art.

Εμπνευστής της έκθεσης  «Ελληνικός Κόσμος. Μύησις» - η εκλεκτή καλή φίλη και διακεκριμένη Ρωσίδα εικαστικός, έλος της Ένωσης Ζωγράφων Μόσχας  Τατιάνα Μπάμπουσκινα. Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί μέρος μιας μεγάλης δημιουργικής δουλειάς καλλιτεχνών της Μόσχας στο πλαίσιο των Αφιερωματικών Ετών Ελλάδας-Ρωσίας πολιτισμού, επιστήμης, τουρισμού, γλώσσας και λογοτεχνίας και ιστορίας κατά την περίοδο 2016-2023.

Στην έκθεση «Ελληνικός κόσμος. Μύησις» στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Νόβγκοροντ περιλαμβάνονται έργα των καλλιτεχνών Irina Starzhenetskaya και Marina Kabysh (Ρωσική Ακαδημία Τεχνών), Tatyana Babushkina, Svetlana Vutsen, Elena Epifanova, Olga Kozhemyakina, Olga Melgunova, Svetlana Murzina, Anton Strizhenko, Alexei Kraikyukov (Ένωση Ζωγράφων Μόσχας).

Το καλλιτεχνικό εγχείρημα έργο πραγματοποιείται σε στενή και ενεργό συνεργασία με την Ένωση Ζωγράφων Μόσχας και το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Μόσχας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Τμήματος Πολιτισμού της Πόλης της Μόσχας και της UNESCO (Ελλάδα). Στο πλαίσιο του έργου, πραγματοποιήθησαν plein airs με μεταγενέστερες εκθέσεις στην Ελλάδα, την Αθήνα και στη Ρωσία, τη Μόσχα, τις πόλεις Kolomna, Sergiev Posad, Kazan, Kerch.

Οι εν λόγω εκθέσεις ανέδειξαν το ειλικρινές αμοιβαίο ενδιαφέρον των πολιτών των δύο κρατών για τον πολιτισμό, την ιστορία, τις παραδόσεις και τα έθιμα μεταξύ των δύο λαών.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο των Αφιερωματικών Ετών Ελλάδας-Ρωσίας Πολιτισμού και Ιστορίας, πραγματοποιήθηκαν οι εκθέσεις «Οδύσσεια για την Πηνελόπη» και «Ελληνικός Κόσμος. Μύησις. Ρωσία και Ελλάδα μαζί μέσα στους αιώνες».

 

Η παρούσα έκθεση είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους τους συμμετέχοντες στο καλλιτεχνικό αυτό εγχείρημα, όχι μόνο για την ενίσχυση των πνευματικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο ορθόδοξων χωρών, της Ρωσίας και της Ελλάδας, τη συμμετοχή στην αποστολή της δημόσιας διπλωματίας, αλλά και με έναν ειδικό χώρο γι' αυτήν. Το Βελίκι Νόβγκοροντ συνδέθηκε με την Κωνσταντινούπολη ήδη από τον 9ο-12ο αιώνα από την εποχή των εμπορικών ταξιδιών των σκανδιναβικών λαών προς το Βυζάντιο μέσω των ρωσικών πόλεων, γνωστών ως «πορείες από τους Βαράγγους στους Έλληνες».

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ! ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΩΛΕΣΕΤΕ, ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ!!!

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, 18:00

Veliky Novgorod, οδός Μόσχας, 37/9, Novgorod Center for Contemporary Art.

Την ατμόσφαιρα της Ελλάδας θα εμπλουτίσει καλλιτεχνικό  πρόγραμμα από τη Χορωδία και το Χορευτικό Συγκρότημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (καλλιτεχνικές δ/ντριες οι κες Ινέσσα Εφραιμίδου και Οξάνα Ρακτσέγιεβα), που θα μεταβούν στο Βελίκιι Νόβγκοροντ ειδικά για την περίσταση.

                                  ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!! 

Παρατίθεται δελτίο τύπου της Τατιάνας Μπάμπουσκινα (σε ρωσική και ελληνική)

Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟΣΚΟΣΜΟΣ-ΜΥΗΣΙΣ_Βελίκιι Νόβγκοροντ_Греческий мир Великий Новгород ГКЦ  МСХ

2020-06-05_12-43-01

kar kar kar

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: