24 Σεπτεμβρίου 2022

Πολιτικές Πεποιθήσεις, Ατομική Κρίση & Δημοκρατία. ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗΣ

Οι ποικίλες αντιδράσεις και ανταποκρίσεις στο κειμενάκι με τίτλο: Δεν είναι απειλή είναι προειδοποίηση κ υπενθύμιση, με έβαλε σε σκέψεις. Πολλοί είναι με τους Δυτικούς, εξίσου πολλοί είναι με τους Ρώσους και μερικοί είμαστε εντος διασταυρούμενων πυρών.

 

Πολύ μου άρεσε το σχόλιο ενός φίλου, το παραθέτω αυτούσιο:

 

Δανειζόμενος φράση φίλου: Ήθελα να 'ξερα αν ο Καναδάς συμμαχούσε με τους Ρώσους, πώς θα αντιδρούσαν οι Αμερικανοί;  (Χρήστος)

 

Μπορεί κάποιος να απαντήσει αντικειμενικά και αμερόληπτα;

 

Δυστυχώς δεν έχουν όλοι ανοιχτό μυαλό ώστε να αντιλαμβάνονται ένα κείμενο. Ανάμεσα στα σχόλια και τις παρατηρήσεις διάβασα και τις παρατηρήσεις ενός γηραιού φίλου και στεναχωρήθηκα γιατί τον θεωρώ σκεπτόμενο άλλα κυριαρχεί στο μυαλό του και το μυαλό πολλών το μετερίζι της αριστεράς ή το μετερίζι της δεξιάς.

 

Προφανώς, πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται τα γεγονότα, διεθνή η τοπικά, υπό το πρίσμα των πολιτικων τους πεποιθήσεων που πολλές φορές φθανει σε επίπεδα εμμονής και κολλήματος. Οι εμμονικες και αρτηριοσκληρηνουσες πολιτικές πεποιθήσεις φιλτράρουν ή προσδιορίζουν την εγκεφαλική επεξεργασία των πληροφοριών. Την επηρεάζουν δηλαδή. Το αποτέλεσμα είναι, εάν κάποιος είναι βαμμένος δεξιός να υποστηρίζει τους νατοϊκούς και εάν κάποιος είναι βαμμένος αριστερός να υποστηρίζει την Ρωσία. Κατά κανόνα.

 

Βεβαίως υπάρχουν και αυτοί που τοποθετούνται μετά βασάνου σκέψεως και αιτιολογημένα αλλά είναι λίγοι. Και υπάρχουν ακόμα λιγότεροι που βλέπουν καθαρά, πεντακάθαρα και αντιλαμβάνονται τι ακριβώς συμβαίνει.

 

Όμως στην πλειονότητα μας δεν μας απασχολεί ο θάνατος τόσων ανθρώπων. Έχουμε αποκτηνωθεί σαν άνθρωποι, ούτε διαβλέπει/ουν τον κίνδυνο ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος.

 

Όλο αυτό είναι άκρως επικίνδυνο και για την Δημοκρατία γιατί εν τέλει και ουσιαστικά καταργεί την Δημοκρατία και θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο το μέλλον ολοκλήρου του πλανήτη.

 

Η Δημοκρατία προϋποθέτει και συνεπάγεται υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους που τελικά είτε δεν υπάρχουν είτε είναι ελάχιστοι. Και θα συνεχίσουν να είναι ελάχιστοι καθώς τα πολιτικά κόμματα και τα πρόσωπα που ψηφίζει η πλειονότητα καταστρέφουν συστηματικά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και κρατούν μεθοδικά με την πρωινή και μεσημεριανή ζώνη τους πολλούς ψυχικά και πνευματικά αμόρφωτους. Άσχετα από το πόσα και ποια πτυχία έχει ο καθένας.

 

Οι πολιτικοι της κουτοπονηριάς εφαρμόζουν την πολιτικη της αμορφωσιάς.

 

Με εκτίμηση

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

Υστερόγραφο

 

Εις πρώην υπουργός εξωτερικών της Ρουμανίας εδηλωσεν οτι η Ουκρανια οφείλει την επιστροφην ξενων εδαφων εις την Πολωνια, Ρουμανιαν και φυσικα την Ρωσιαν,

αν θέλει ειρηνην και δικαιοσυνην.  (Πυριγενης)

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: