22 Σεπτεμβρίου 2022

Με αφορμή μια επιστολή του Δημάρχου Α-Κ κυρίου Λέντζα προς την ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα την εκλογή νέου επισκόπου.

 

Κύριε Λέντζα θα πρέπει κάποια στιγμή το κράτος να διαχωριστεί από την Εκκλησία και να πάψουν οι αλληλεπιδράσεις και τα σουρτα φερτα του ενός προς τον άλλον.

 

Εσείς, (έχοντας ακούσει ότι πρόσκεισαι στον συριζα έχοντας δηλαδή αριστερές πεποιθήσεις - υποθετω) (όχι ότι έχει σημασία ο πολιτικός προσανατολισμός) θα έπρεπε πρώτος να το εφαρμόζετε. Αντι αυτού βλέπω μια επιστολή όπου αφού αποδώσετε τιμές στον αποχωρούντα, στην συνέχεια κάνετε λόγο για συγκεκριμένο πρόσωπο και λέτε:

 

Θα είμαστε εσαεί ευγνώμονες με την εκλογή και ενθρόνιση ως νέου Μητροπολίτη Ηλείας του ….

 

Δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι δεν αξίζει την θέση αυτός που προτείνετε αλλά αυτό είναι θέμα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Εσείς και άλλοι αιρετοί γιατί προσπαθείτε να χειραγωγήσετε την ΔΙΣ και να προκαταλάβετε την απόφαση της;

 

Και λέτε σε κάποιο σημείο: Εκφράζοντας τους δημότες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, αλλά και όλον τον ηλιακό λαό…..

 

Τους έχετε ρωτήσει όλους; Ρωτήσατε και εμένα; Και βγήκατε τελάλη;;;

 

Και κλείνετε με την φράση: Μετά του προσήκοντος σεβασμού. Που είναι ο Σεβασμός σε όλο αυτό;

 

Τελικά μήπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα αυτό; Μήπως αιρετοί σε κάθε νομό χώνουν την μύτη τους στις εκλογές επισκόπου για να ικανοποιήσουν ορέξεις, ματαιοδοξίες, σκοπιμότητες και συμφέροντα;

 

Η εκλογή επισκόπου, ο τρόπος δηλαδή, θα πρέπει σαν κοινωνία να μας απασχολήσει. Προσωπικά μου θυμίζουν εκλογές μελών ΔΕΠ σε ελληνικά πανεπιστήμια. Μαζεύεται η ομήγυρης και η μεγαλύτερη παρέα βγάζει μέλος ΔΕΠ. Φυσικά κάποιες φορές όλα γίνονται σωστά ή για τον σωστό λόγο. Όμως έχω την εντύπωση ότι τις περισσότερες κυριαρχεί η σκοπιμότητα της παρέας.

 

Με σεβασμό

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

 

Ακολουθει η επιστολη του κου Λέντζα

 

 

 

 

Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

https://www.ilidakampos.gr/index.php/dimoi/dimos-andravidas-kyllinis/43784-dimarxos-andravidas-kyllinis-anoixti-epistoli-pros-ton-proedro-kai-ta-meli-tis-ieras-synodou-tis-ierarxias-tis-ekklisias-tis-ellados

21 Σεπτεμβρίου 2022

 

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος  απέστειλε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας. Η επιστολή έχει ως εξής:

 

Ελληνική Δημοκρατία                                                                                   

Λεχαινά, 21/09/2022

Νομός Ηλείας                                                                                                    

Αρ. Πρωτ.: 14110

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης                          


                                                            

                  Προς: ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

                                       

                                          Κοιν. : Ιερά Μητρόπολη Ηλείας                                

                          

 

ΘΕΜΑ: Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

 

Με λύπη, αλλά και μεγάλο σεβασμό στην Ποιμαντορική του Σοφία, ενημερωθήκαμε για την απόφασή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, να υποβάλλει στον Πρόεδρο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή. Επί 41 έτη, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερμανός, με το τεράστιο εκκλησιαστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, άφησε παρακαταθήκη καρποφόρα στην τοπική μας κοινωνία. Μια παρακαταθήκη που πρέπει να διατηρηθεί. Ο Σοφός μας Ποιμενάρχης υπέδειξε ευγενικά προς την Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως άξιο συνεχιστή του έργου του, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο.

 

Επί έτη πολλά συνεργάτης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιος, ένα γνήσιο τέκνο της ηλειακής γης, διακονεί, προσφέρει στην κοινωνία, γνωρίζει πολύ καλά τους συμπολίτες μας, τα προβλήματα τους, αλλά και την λειτουργία των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Αγαπητός από όλους, πράος, ευγενής, με άριστη πνευματική μόρφωση, μια φωτισμένη προσωπικότητα.

 

Εκφράζοντας τους δημότες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, αλλά και όλον τον ηλειακό λαό, σας παρακαλούμε θερμώς και ευχόμαστε, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος να αφουγκραστεί την θέληση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Γερμανού που αντηχεί το πάγιο αίτημα της Ηλείας.

Θα είμαστε εσαεί ευγνώμονες με την εκλογή και ενθρόνιση ως νέου Μητροπολίτη Ηλείας του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανάσιου.

 

Μετά του προσήκοντος σεβασμού,

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ιωάννης Λέντζας

--

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Βάρδα Ηλείας, 270 52
697 3386615

Δεν υπάρχουν σχόλια: