1 Φεβρουαρίου 2023

Με αφορμή την πτώση του F-4 Phantom Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

Ένα μαχητικό αεροσκάφος που σε δυο χρόνια θα  είναι ακριβώς 50 ετών κατέπεσε και χάθηκαν δύο νέες ζωές. Και αντιγράφω το ερώτημα ενός φίλου: αυτοκίνητο 50 ετών θα το οδηγούσατε;

 

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία έβγαλαν ανακοινώσεις λύπης και οδυρμού. Είδα ακόμα και τον μητροπολίτη Ηλείας να κάνει τρισάγιο/μνημόσυνο (δεν κατάλαβα ακριβώς) και τον δήμαρχο πύργου να εκφωνεί λόγο και να λέει κάτι για αγγέλους.

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

Χάθηκαν δυο νέα παιδιά και είναι πράγματι τραγικό και δεν μπορώ να φανταστώ την μητέρα, την σύζυγο και τα παιδιά να μαθαίνουν ότι χάθηκε ο γιος, ο σύζυγος, ο πατέρας. Είναι απλά τραγικό.

 

Όμως θυμώνω όταν σκέφτομαι την συμπεριφορά των αιρετών σε αντιδιαστολή με δυο άλλα γεγονότα:

 

1

πόσα χρήματα δαπανούν οι πολιτικοί (όλοι, νδ, πασοκ, συριζα) όταν ανέβουν στην εξουσία για να φέρουν τους κολλητούς ως μετακλητούς ή να τους κάνουν προέδρους, γενικούς διευθυντές και γενικούς γραμματείς; Πόσα; Για τον εκσυγχρονισμό ή ακόμα καλύτερα την απόσυρση χρήματα δεν υπάρχουν;

 

Και

2

έχουμε πάνω από 100 νεκρούς και ανάπηρους κάθε μήνα από τροχαία και ίσως άλλους τόσους από αυτοκτονίες.

 

Γι αυτούς; Καμιά ανακοίνωση; Κανένα δάκρυ; Κανένα τρισάγιο ή μνημόσυνο από την υποκριτική πολιτική ηγεσία;

 

Την επόμενη φορά που θα χτυπήσει το τηλέφωνο και θα είναι από αστυνομικό τμήμα για να σας ενημερώσουν ότι τράκαρε το παιδί σας να θυμάστε ότι με την ψήφο σας το έχετε προκαλέσει όλο αυτό.

 

Απέναντι στον Δημιουργό και το Σύνταγμα όλοι οι άνθρωποι έχουν την ίδια ή σχεδόν την ίδια αξία αλλά εμείς με την νοοτροπία μας και την αμορφωσιά μας τους χωρίζουμε και τους ταξινομούμε και μάλιστα άσχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: