21 Ιανουαρίου 2017

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΣΟΙΜΠΛΕ , ΑΠΕΙΛΕΙ: Ή ΔΝΤ ή ξαφνικός θάνατος για την Ελλάδα!

ΞΑΦΝΙΚΌΣ ΘΆΝΑΤΟΣ ΝΑ ΣΕ ΒΡΕΙ ΒΡΟΜΕΡΈ  ΝΕΟΝΑΖΊ !!!
Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι στην παρούσα φάση εκ των ων ουκ άνευ για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές της ευρωζώνης, μετά και τη νέα δήλωση «βόμβα» του Σόιμπλε πως δεν θα στηρίξει ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα, αν το ΔΝΤ αρνηθεί να συμμετάσχει στο τρέχον πρόγραμμα.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο Bloomberg τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το ελληνικό πρόγραμμα στηρίζεται από την αρχή του, το 2010 στη συμμετοχή του ΔΝΤ».

Εξήγησε πως αν το Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει, αυτό θα αποτελέσει ένδειξη πως οι Έλληνες δεν συμμορφώνονται με τις δεσμεύσεις τους και «το πρόγραμμα θα τερματιστεί επειδή θα έχει καταστραφεί η προϋπόθεση ύπαρξής του, η βάση του».

Στη δήλωσή του, η οποία μπορεί να νοηθεί ως προειδοποίηση προς το ΔΝΤ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Σόιμπλε ανέφερε πως δεν θα προωθούσε νέο ελληνικό “πακέτο” στη Βουλή αν το ΔΝΤ έμενε εκτός.

Στο Βερολίνο έχουν μπροστά τους εκλογές και γνωρίζουν ότι αν ερχόταν στην Μπούντεσταγκ θέμα για την χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, θα ήταν «βούτυρο στο ψωμί» τη αντιπολίτευσης. Άλλωστε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει ασκήσει επανειλημμένως πιέσεις σε βουλευτές για να διασφαλίσουν την κοινοβουλευτική στήριξη για πακέτα διάσωσης της Ευρωζώνης, το οποίο απαιτείται προκειμένου η Γερμανία να συμβάλει στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων, αλλά έχουν βρει «τείχος» απέναντί τους.

Βρυξέλλες: Δουλεύουμε αναζητώντας κοινό τόπο τρόικας-ΔΝΤ 

Μια εβδομάδα πριν από το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, η υπόθεση εργασίας πάνω στην οποία εργάζονται οι Βρυξέλλες είναι να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ, η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα αμέσως μετά και το κλείσιμο της αξιολόγησης με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ως το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, δηλαδή πριν από τις ολλανδικές εκλογές. Αυτός είναι ο πιο σύντομος τρόπος για να κλείσει η αξιολόγηση, επισημαίνουν πηγές της ευρωζώνης.

ESM: Το ΔΝΤ δεσμευμένο με το ελληνικό πρόγραμμα

Εξάλλου, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο ESM συνεχίζει να εργάζεται σκληρά ούτως ώστε το ΔΝΤ να παραμείνει δεσμευμένο στο ελληνικό πρόγραμμα και να συνεχίσει να εργάζεται με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».
Πηγές της ευρωζώνης, επιβεβαίωσαν πάντως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, προϋποθέτει ένα νέο πρόγραμμα, κάτι το οποίο είναι δύσκολο και θα πάρει χρόνο (ενδεχομένως και μέχρι τα τέλη του 2017), διότι απαιτείται η επικύρωσή του από εθνικά Κοινοβούλια της ευρωζώνης.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως η άποψη ότι η μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα με χρηματοδότηση μπορεί να γίνει με μία τροποποίηση του υπάρχοντος προγράμματος δεν είναι ρεαλιστική, προς το παρόν.
ΚΕΙΜΕΝΟ: real
ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ ΑΠΟ: ITHOMI NEWS
ΦΩΤΟ ΑΠΟ: ΓΡΕΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: