25 Ιανουαρίου 2017

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΡΑΦΙΩΤΟΥ: Ποιος είναι ο γνωστός δολοφόνος - βιαστής και τι ομολόγησε;

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΡΑΦΙΩΤΟΥ: Ποιος είναι ο γνωστός δολοφόνος - βιαστής και τι ομολόγησε;
Τα χτυπήματα του 30χρονου δύο ημέρες πριν από την εξαφάνιση της Αγραφιώτου κάνουν τους αστυνομικούς να εξετάζουν εκ νέου όλα τα δεδομένα για τη δολοφονία της συνταξιούχου.
Στον επονομαζόμενο «δράκο του Αμαρουσίου» στρέφουν και πάλι οι αστυνομικοί τις έρευνες για τη φρικτή δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου στο τρίτο υπόγειο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ της περιοχής, μετά τη διαπίστωση ότι δύο «χτυπήματα» του 30χρονου έγιναν μόλις μία και δύο ημέρες προτού εξαφανιστεί μυστηριωδώς η 69χρονη από το σπίτι της στο Νέο Ηράκλειο.

Ακόμα μια επίθεση σε γυναίκα έχει γίνει (όπως φέρεται ότι έχει ομολογήσει ο ίδιος) σε υπόγειο χώρο, χωρίς να θυμάται πού.
Οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής είχαν συλλάβει τον 30χρονο τον Μάιο του 2016 (λίγα 24ωρα πριν βρεθεί το πτώμα της άτυχης συνταξιούχου, Αγραφιώτου) για απανωτές επιθέσεις σε γυναίκες στην υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Καποδιστρίου, κοντά σε πολυκαταστήματα της περιοχής ή σε μη πολυσύχναστους δρόμους στη Νέα Φιλοθέη.
Εξακολουθώντας να συλλέγουν στοιχεία για να λύσουν τον γρίφο του γκραν γκινιόλ εγκλήματος και «σκανάροντας» τον νεαρό κατηγορούμενο, διαπίστωσαν ότι είχε διαπράξει επιθέσεις και στο Μαρούσι.
Κατά την ανάκρισή του ο 30χρονος φέρεται ότι παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι την παραμονή και την προπαραμονή της εξαφάνισης της συνταξιούχου είχε επιτεθεί σε δυο γυναίκες σε υπαίθριους χώρους, κοντά στο σούπερ μάρκετ στο οποίο βρέθηκε νεκρή η Αγραφιώτου.
Υποστήριξε, ακόμη, ότι είχε διαπράξει και άλλη μια επίθεση σε κλειστό χώρο, ίσως σε υπόγειο. Ομως, λόγω των διαταραχών που αντιμετωπίζει δεν θυμόταν πού ακριβώς την είχε διαπράξει.
Οι έμπειροι αστυνομικοί ανέτρεξαν στα αρχεία τους και διαπίστωσαν ότι οι δύο επιθέσεις που είχαν γίνει μία και δύο ημέρες προτού εξαφανιστεί η Ελευθερία Αγραφιώτου είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία.
Ομως, δεν υπήρξε τρίτη καταγγελία από γυναίκα που να υπέστη επίθεση σε κλειστό χώρο, κι αυτό τους προβληματίζει. Αλλωστε, οι επιθέσεις είχαν σταματήσει μετά την εξαφάνιση της Αγραφιώτου και συνεχίστηκαν λίγο πριν συλληφθεί ο 30χρονος.
«Ισως ο ύποπτος να τρόμαξε και ο ίδιος με την αγριότητά του και σταμάτησε τις επιθέσεις για ένα μεγάλο διάστημα. Οταν πια διαπίστωσε ότι επί σχεδόν έναν μήνα το πτώμα της άτυχης γυναίκας δεν είχε ανακαλυφθεί, αποφάσισε να συνεχίσει τη δράση του, κάνοντας αυτή τη φορά επιθέσεις στην υπόγεια διάβαση της Καποδιστρίου και τη γύρω περιοχή.
Δηλαδή ίσως απέφευγε το Μαρούσι, ώσπου τελικά ανακαλύφθηκε το πτώμα της Αγραφιώτου σε προχωρημένη σήψη» εκτιμά αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. επανεξετάζουν τα λιγοστά στοιχεία που είχαν συλλέξει από τον τόπο του εγκλήματος, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν ενδεχομένως κάποιο ίχνος που ίσως δεν είχε γίνει αντιληπτό στην πρώτη εργαστηριακή εξέταση των ευρημάτων.
Βέβαια, τα αποτυπώματα που βρέθηκαν είναι όλα σε λανθάνουσα κατάσταση, καθώς έπειτα από 34 ημέρες στο τρίτο εγκαταλειμμένο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ είχαν καλυφθεί από πτωματικά υγρά και σκόνη και δεν ήταν δυνατό να εξαχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: