30 Μαρτίου 2017

Πάταγος:Στο 8,6% ο Σύριζα, στο 36% η ΝΔ!!!

H υπογραφή της συμφωνίας για το κλείσιμο της β΄αξιολόγησης θα σημάνει και την ολοσχερή διάλυση του Σύριζα συνειδητοποιούν έντρομοι οι Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τα ιερά και όσια του κόμματος.
Κυρίως είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ρόλο στην επόμενη μέρα του Σύριζα τότε που θ΄αρχίσουν τα μαζώματα της απελπισίας και οι σύντροφοι της εξουσίας θα επιστρέψουν στα καπηλειά-φύσα ρούφα τράβατόνε-για να κάνουν τον απολογισμό της συντριβής.


Ο Σκουρλέτης και ο Φίλης βλέπουν τον όλεθρο που πλησιάζει. Για την ακρίβεια έχουν στα χέρια τους δημοσκόπηση που δίνει τον Σύριζα στο 8,6%-ένα ποσοστό απελπισίας και την ίδια στιγμή το Ευρωπαικό Κόμμα του Σημίτη με το καλημέρα οι μετρήσεις το θέλουν να βρίσκεται στο 14% στην 3η θέση. Η ΝΔ είναι στο 36%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 10%, το ΠΑΣΟΚ στο 6%, το ΚΚΕ στο 8%, η ΧΑ στο 8%. Το κλείσιμο της αξιολόγησης στην κυριολεξία εξανεμίζει τον Σύριζα με την ίδια ευκολία που εξανεμίζονται τα χρήματα από τις Τράπεζες!!!

 Κατά 750 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Στο τέλος Φεβρουαρίου οι καταθέσεις, επιχειρήσεων και νοικοκυριών, διαμορφώθηκαν στα 119,07 δις. ευρώ έναντι 119,75 δις. ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου και 121,4 δις. στο τέλος Δεκεμβρίου 2016. Από τις αρχές του έτους η μείωση των καταθέσεων ανέρχεται στα 2,3 δις. ευρώ.
Η απελπισία είναι διάχυτη στους ψηφοφόρους του Σύριζα. Είναι τόσο μεγάλη που δίνει την δυνατότητα ακόμη και στην Ραχήλ-δώστα όλα- Μακρή να κάνει κόμμα και να ελπίζει ότι θα μπει στη Βουλή:
Κάλεσμα για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα, του “Μετώπου Νίκης”, απεύθυνε από το Μελιδόνι Ρεθύμνου η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή σήμερα το μεσημέρι, παρουσία φίλων της από την Κρήτη και συνεργατών της από διάφορα μέρη της χώρας.
Η κ. Μακρή αφού επισκέφτηκε το ιστορικό Σπήλαιο Μελιδονίου στο Ρέθυμνο όπου επί τουρκοκρατίας έχασαν τη ζωή τους 330 γυναικόπαιδα, μίλησε για το καθήκον της, όπως είπε, να δημιουργήσει ένα ευρύ, ζωντανό και ανοιχτό μέτωπο πολιτών, οργανώσεων, κινημάτων και συλλογικοτήτων προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού ένα μοντέρνο ευέλικτο κράτος το οποίο θα μπορεί να σταθεί δίπλα στον δοκιμαζόμενο πολίτη, στον Έλληνα, όπως είπε, ο οποίος σήμερα βιώνει μία καθημερινότητα σε ένα αδιέξοδο που προκαλεί φόβο.
«Ανακοινώνω τη δημιουργία του Μετώπου Νίκης που αποτελείται από πολίτες, όλοι τους με διάθεση να αγωνιστούν για την ανατροπή του καθεστώτος που υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και επτά χρόνια. Το Μέτωπο Νίκης θα αγωνιστεί για την επανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας» είπε μεταξύ άλλων η κ. Μακρή, σημειώνοντας ακόμα ότι «για το αδιέξοδο που βιώνει η χώρα δεν ευθύνονται οι πολίτες αλλά οι πολιτικοί» συμπληρώνοντας παράλληλα ότι: «αυτός είναι και ο λόγος που όσοι συμμετέχουν στο Μέτωπο Νίκης ξεκινούν από αύριο δουλειά».
Aντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι μαζί με την χρεοκοπία της χώρας και την διάλυση του Σύριζα θα έχουμε κοσμογονία νέων κομμάτων.

Στο μεταξύ δραματική προειδοποίηση έκανε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, μιλώντας στον realfm  ότι χάνεται ο στόχος της ανάπτυξης και θα έρθουν κι άλλα μέτρα.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής “βλέπει” ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του 2017, εκτιμά ότι δεν θα υπάρχει έξοδος στις αγορές το 2018 και προβλέπει είτε τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπία.

“Το πρώτο τρίμηνο δεν θα πάει καλά. Θα είναι ύφεση ή στο μηδέν. Κάπου εκεί θα βρίσκεται. Δεν θα έχουμε ανάπτυξη. Αυτό με τη σειρά του, επειδή είναι το πρώτο τρίμηνο, θα επηρεάσει και την όλη εξέλιξη του έτους”, ανέφερε ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Και συνέχισε: “Το 2,7% αρχίζει να είναι δύσκολος στόχος, γιατί η κατανάλωση δεν θα αυξηθεί τόσο πολύ, οι επενδύσεις δεν θα αυξηθούν τόσο πολύ όσο έχουμε εκτιμήσει. Επομένως, θα πάμε σε κάτι λιγότερο, μέχρι 1%”.

Όπως είπε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, “δεν θα δούμε κι άλλες προσδοκίες να υλοποιούνται με αποτέλεσμα ενδεχομένως, αν πάει έτσι το πράγμα, να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί αυτή η διαφορά από ό,τι έχει εκτιμηθεί”.

“Θα συμφωνούσα με τον κ. Χουλιαράκη ότι καλύτερα μία κακή συμφωνία -που δεν θα έπρεπε να φτάσουμε εδώ- από ό,τι κάτι πολύ πιο κακό με την παράταση της αβεβαιότητας και τη μη συμφωνία, έτσι ώστε να φτάσουμε ίσως σε ένα σημείο που ενδεχομένως δεν θα μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες”, τόνισε ο κ. Λιαργκόβας, για να προσθέσει:

“Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Δεν φαίνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα να βγαίνουμε στις αγορές το ‘18, άρα ή θα παραταθεί το τρέχον μνημόνιο ή θα είναι ένα τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπούμε”.

Γι΄αυτό σας λέμε: Tα καλύτερα έρχονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: