29 Μαρτίου 2017

Αρχαία στο σπίτι διακινητή χασίς στη Μεσσηνία!!!

Αρχαία στο σπίτι διακινητή χασίς στη Μεσσηνία
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 889 γραμμαρίων, σπόρους κάνναβης βάρους επτά γραμμαρίων και ζυγαριά ακριβείας.Ακόμη πιο αποδοτική απ’ όσο περίμεναν απέβη η αιφνιδιαστική έφοδος που έκαναν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στο σπίτι ενός 48χρονου στην Κορώνη Μεσσηνίας καθώς, εκτός τα ναρκωτικά που ήξεραν ότι διακινούσε, βρήκαν και αρχαία αντικείμενα!

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 889 γραμμαρίων, σπόρους κάνναβης βάρους επτά γραμμαρίων και ζυγαριά ακριβείας. Όλα κατασχέθηκαν και ο 48χρονος συνελήφθη, όμως οι αποκαλύψεις συνεχίστηκαν όταν έγινε έρευνα και στην αποθήκη του σπιτιού. Εκεί βρέθηκαν ένα τμήμα από λαιμό πήλινου αμφορέα, τρεις λαβές από αγγεία των Ρωμαϊκών χρόνων, τέσσερα όστρακα των Βυζαντινών χρόνων και ένα πώμα από αγγείο νεότερης περιόδου.
Όλα εξετάστηκαν από αρχαιολόγο που έκρινε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις κι έτσι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας άσκησε στον 48χρονο δίωξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων. Η προέλευση των αρχαίων αντικειμένων που εστάλησαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων ερευνάται.
Μάνος Τσαγκαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: