10 Απριλίου 2017

​ΚΑΤΑΓΓΕΛΙA ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία των σούπερ μάρκετ MY MARKET που μετέτρεψε το κατάστημα σε εργοτάξιο “εν λειτουργία”, στο όνομα του να είναι έτοιμο για τις γιορτές του Πάσχα. Οι εργαζόμενοι δούλευαν σε αποπνικτική ατμόσφαιρα ανάμεσα σε καλώδια, μπάζα και μηχανολογικά εργαλεία με άμεσο κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια τους.
Μετά από παρέμβαση κλιμακίου του συνδικάτου και της επιθεώρησης εργασίας σταμάτησε αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην ανεχθούν αυτή την κατάσταση, την αυθαιρεσία της εργοδοσίας που για να βγάλει περισσότερα κέρδη μας βάζει να δουλεύουμε σε περιβάλλον εργασίας - κάτεργο με υπερ - εντατικοποίηση της  εργασίας για να πιαστούν οι στόχοι που βάζουν. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από το θανατηφόρο ατύχημα στα everest χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί όταν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο Συνδικάτο Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα Νομού Μεσσηνίας, να αντισταθούν σε νέα και παλιά μέτρα που μειώνουν συντάξεις και μισθούς, που κάνουν τη ζωή και τη δουλειά μας λάστιχο για να ξεπεράσει η καπιταλιστική οικονομία την κρίση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: