31 Μαΐου 2017

Κέρδισε ο Κυριάκος, έχασε ο Αλέξης, πλήρωσε ο Βαγγέλης!!!

Κέρδισε ο Κυριάκος, έχασε ο Αλέξης, πλήρωσε ο Βαγγέλης
Ο ισχυρός  άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ο πλειοδότης στον διαγωνισμό διάθεσης των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.Στον διαγωνισμό υπέβαλαν προσφορές η πλευρά Βαγγέλη Μαρινάκη με 22,9 εκατ. ευρώ, η εταιρεία VEGATA με 21 εκατ. ευρώ, πίσω από την οποία βρίσκονται ο εφοπλιστής Δημήτρης Μελισσανίδης, ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και ακόμη ένας Έλληνας επιχειρηματίας. 


Προσφορά υπέβαλε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης με 11,9 εκατ. ευρώ που ήδη διαθέτει το 19,6% του MEGA καθώς και η εταιρεία New Mile με 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, το σύνολο της εγγυητικής επιστολής του Δημήτρη Μελισσανίδη συνολικά ανερχόταν σε 25 εκατ. ευρώ, «σπασμένη» σε διαφορετικά κομμάτια, ώστε να μην είναι δυνατή η διαρροή του ποσού της προσφοράς. Την τελευταία στιγμή εμφανίστηκε συνολικό ποσό της τάξεως των 21 εκατ. ευρώ που υπολειπόταν της προσφοράς Μαρινάκη.

Με δεδομένες τις θέσεις που είχαν λάβει διάφοροι πολιτικοί παράγοντες έναντι της εκποίησης του ΔΟΛ, είναι σαφές πώς η επικράτηση Μαρινάκη αποτελεί μία σημαντική νίκη του μηχανισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος εμφανίζεται πλέον με ένα «σύστημα» επιχειρηματικό – μιντιακό αφού στην πλευρά Μαρινάκη αναμένεται να στοιχηθούν και άλλοι επιχειρηματικοί παράγοντες όπως επί παραδείγματι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές. 

Αντιθέτως η ηγετική ομάδα του Μαξίμου μετρά μία πολιτική ήττα. Το αντιλαμβάνεται κανείς από το κλίμα που καλλιέργησαν τα τρέχοντα εικοσιτετράωρα ΜΜΕ που εκφράζουν τις απόψεις της κυβέρνησης και της Κουμουνδούρου.

Η συμμετοχή του Δημήτρη Μελισσανίδη στον διαγωνισμό και μάλιστα με μία τόσο μεγάλη προσφορά ήταν έκπληξη. Το ενδιαφέρον του επιχειρηματία για τον ΔΟΛ «πέρασε απαρατήρητο» από τους παράγοντες της αγοράς αλλά και τους δημοσιογράφους εκτός του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη ο οποίος βεβαίως κρατούσε το στόμα του κλειστό.


Ο Ιβάν Σαββίδης που ήδη είχε αποκτήσει το 19,6% της Τηλέτυπος ΑΕ (MEGA) μέσω Φώτη Μπόμπολα προσέφερε τα λιγότερα εκ των τριών διεκδικητών. Αναμένονται με ενδιαφέρον πάντως οι επόμενες επιχειρηματικές κινήσεις του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ ενώ εκκρεμεί και η τελική αποσαφήνιση της πλευράς Βαρδινογιάννη η οποία με τα σημερινά δεδομένα κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό του MEGA που ανέρχεται στο 34%. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του zougla.gr, την Τρίτη το βράδυ 30 Μαΐου, δηλαδή λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα των φακέλων προσφοράς του διαγωνισμού για τον ΔΟΛ, συναντήθηκε στο Χίλτον ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη (Τζίγκερ). Δεν υπάρχουν προς το παρόν λεπτομέρειες ως προς τη συνομιλία τους, αλλά πάρα ταύτα ο καθένας αντιλαμβάνεται ποιο ήταν το αντικείμενο της συζήτησης αυτής. Σημειώνεται πως εκ των πραγμάτων το πραγματικό μήλο της έριδος σε αυτήν την υπόθεση είναι αυτός ο τηλεοπτικός σταθμός. 

Οι εξελίξεις αυτές ανατρέπουν τους σχεδιασμούς εκείνων των κυβερνητικών κύκλων οι οποίοι επένδυαν σε επιχειρηματικό σχήμα που θα τους διασφάλιζε έναν τουλάχιστον πόλο στον κόσμο των ελληνικών ΜΜΕ. Αντιθέτως η Αξιωματική Αντιπολίτευση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατοχυρώνουν στρατηγικό πλεονέκτημα και μάλιστα σε μία κομβική στιγμή όπου η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μείζον πολιτικό ζήτημα με τους δανειστές. 

Είναι προφανές πώς οι επόμενες κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα θα χαρακτηρίζονται και από την διαμόρφωση του νέου μιντιακού τοπίου στη χώρα ιδιαίτερα όσον αφορά τις επί μέρους συμμαχίες ή αντίθετα την κατάρρευση δεδομένων μετωπικών συνδυασμών. 

Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια: