31 Μαΐου 2017

Πέτρος Τατούλης σε Τάσο Τζιούμη: «Τιμάς την Πελοπόννησο, τιμάς την Αρκαδία, τιμάς το Κεραστάρι σε όλο τον κόσμο»!!!

Μεγάλη τιμή για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την παρουσία του Τάσου Τζιούμη, έναν από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες στο σύγχρονο κόσμο, τιμώντας τον για τα επιστημονικά του επιτεύγματα, για το παράδειγμα διαρκούς προσπάθειας και υπέρβασης και την προσφορά του στην πατρίδα του.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού αναφέρθηκε αρχικά στα δύσκολα χρόνια του Τάσου Τζιούμη στο Κεραστάρι, τόνισε ότι στην «Οδύσσειά του η Ιθάκη του στο σύγχρονο κόσμο είναι απλώς και μόνο η επίτευξη των υψηλών στόχων που βάζει, χωρίς ποτέ να ξεχνά την πατροπαράδοτη βασική αξία που είχε αυτός ο τόπος, την ισχυρή οικογένεια».
 
Η εκδήλωση τιμής στο πρόσωπο του κ. Τζιούμη σηματοδοτεί την πεποίθηση ότι αυτός ο τόπος δεν κιοτεύει, δεν πεθαίνει ποτέ του, γιατί έχει πάντα τέτοιους ανθρώπους, συνέχισε ο κ Τατούλης και σημείωσε ότι «ο έναστρος ουρανός το βράδυ των δύσκολων βραδιών που περνούσε με την οικογένειά του στη φτώχεια, αλλά και το ισχυρό πείσμα για να προοδεύσει ήταν το ισχυρό προσωπικό του αφήγημα. Γι’ αυτό τιμάμε τον κ. Τζιούμη, σαν έναν απ’ όλους τους Έλληνες που διέπρεψαν, σήκωσαν ανάστημα και αυτή τη στιγμή μας δείχνουν έναν άλλο διαφορετικό δρόμο από τα περίεργα και παράξενα αφηγήματα που κάποιοι σήμερα θέλουν να μας δώσουν». 
Πάνω απ’ όλα είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι αυτός ο τόπος πάει πάντοτε μπροστά γιατί έχει ισχυρές τις αρχές και τις αξίες του δικού του πολιτισμικού υποβάθρου, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και χαρακτήρισε τον κ. Τζιούμη γέννημα αυτού του πολιτισμικού υποβάθρου. 
«Τιμούμε τον κ. Τζιούμη και για το επιστημονικό του έργο, γιατί αυτή τη στιγμή είναι στην κορυφή ενός δύσκολου επιστημονικού πεδίου, αλλά και γιατί ποτέ στην προσωπική του εξέλιξη και στις προσωπικές του επιδιώξεις δεν ξέχασε το μικρό του χωριό, δεν ξέχασε τους ανθρώπους. Τιμάς την Πελοπόννησο, τιμάς την Αρκαδία, τιμάς το Κεραστάρι σε όλο τον κόσμο. Σε ευχαριστούμε» δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. 

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο στον κάτωθι σύνδεσμο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: