21 Ιουνίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:Αύριο όλοι οι εργαζόμενοι στους Δήμους όλης της Χώρας και το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, βρισκόμαστε σε 24ωρη πανελλήνια απεργία!!!

Αύριο όλοι οι εργαζόμενοι στους Δήμους όλης της Χώρας και το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, βρισκόμαστε σε  24ωρη πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση με αίτημα τη μη απόλυση των συμβασιούχων ,που εργάζονται στις υπηρεσίες των ΟΤΑ, και ΔΕΥΑ.Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εργαζομένων με τον Υπουργό Εσωτερικών Σκουρλέτη για το ζήτημα των χιλιάδων απολύσεων των συμβασιούχων στις υπηρεσίες.
Από την πλευρά της Κυβέρνησης ο Υπουργός  με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έκανε σαφές ότι θα απολύσει χιλιάδες συμβασιούχους  κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους εκπροσώπους των εργαζομένων ,παρουσίασε σαν λύση τις 2μηνες συμβάσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων.
Πρότεινε 2.576 προσλήψεις ΥΕ και ΔΕ  με βάση τα αιτήματα των Δήμων, τη στιγμή που έχει την αποκλειστική  ευθύνη η  κυβέρνηση για να καλύψει όλα τα κενά των Δήμων με μόνιμους διορισμούς. Επί της ουσίας με αυτή την πρόταση της κυβέρνησης, απολύονται όλοι οι συμβασιούχοι, πράγμα που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Κάνουμε καθαρό στην Κυβέρνηση και στους Δημάρχους ότι δε θα δεχτούμε ούτε μία απόλυση συναδέλφου συμβασιούχου.
Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη και τον τρόπο να λύσει το θέμα ώστε να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όλοι οι συμβασιούχοι. Να καλυφθούν τώρα τα χιλιάδες κενά σε καθαριότητα, φύλαξη, πράσινο ,υπηρεσίες Ύδρευσης Αποχέτευσης κι αλλού με μόνιμες προσλήψεις.
Δεν θα περάσει η  κοροϊδία της Κυβέρνησης,  ότι δήθεν δεν μπορεί να νομοθετήσει για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων. Αν ήθελε, μπορούσε να νομοθετήσει τηn κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αφήσει ανέγγιχτη την νομοθεσία ,που δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού.
Απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση στην Κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει ένα στημένο παιχνίδι μαζί με τους Δημάρχους, ένα παιχνίδι εξαπάτησης, παγίδευσης και διάσπασης των εργαζομένων. Έχουμε το δικαίωμα στη δουλειά  για τη ζωή μας και  των παιδιών μας .Δεν το παζαρεύουμε.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ γνωρίζει πολύ καλά ότι η απόλυση των χιλιάδων συναδέλφων θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, των κοιμητηρίων των υπηρεσιών Ύδρευσης Αποχέτευσης σε πλήρη αδιέξοδο, σε αδυναμία λειτουργίας, βορά στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Να ανάψει και να φουντώσει σε όλα τα αμαξοστάσια  η φωτιά του αγώνα. Καλούμε όλη την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά!».       
Απαιτούμε από τη κυβέρνηση:
- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ.
- Να φέρει τώρα στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση ,που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:  Αρχισυντάκτης γνωστής Μεσσηνιακής εφημερίδας, στην προσπάθεια του να συκοφαντήσει τις κινητοποιήσεις μας, προσπάθησε να ενοχοποιήσει τους εργαζόμενους και  το μισθό τους ως υπεύθυνους για τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν μέσω της ΔΕΗ οι συνδημότες μας. Ταυτόχρονα υπερθεματίζει την ανταποδοτι-κότητα των υπηρεσιών των Δήμων, χωρίς καμία θεσμοθέτηση πόρων από τον Κρατικό προϋπολογισμό.  
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ: Πόσο αύξηση θα πάρουν τα Δημοτικά τέλη όταν ιδιώτης θα αναλάβει τις υπηρεσίες καθαριότητας, αν απολυθούν οι εργαζόμενοι; Μήπως ακολουθήσουν τα δημοτικά τέλη την πορεία αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ μετά την ιδιωτικοποίησή της;
ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤ’ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. 
Δεν  απολογούμαστε για το νομικό καθεστώς της διαχείρισης του νερού και των υπηρεσιών προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από την Αποχέτευση και το Βιολογικό. Έχουμε καταγγείλει τον 1069/80. 
Το νερό είναι βασικό κοινωνικό αγαθό για την επιβίωση και δεν επιτρέπεται να πωλείται.
Η ΔΕΥΑΚ λειτουργεί ανταποδοτικά και δεν επιχορηγείται από το Κράτος.
Όποιος εργάζεται και έχει χρήματα, έχει πρόσβαση στο νερό, όποιος αδυνατεί, αποκλείεται. Αυτός είναι ο Καπιταλισμός, που πολλοί διανοούμενοι ψευτοαριστεροί ονομάζουν ξύλινη γλώσσα όταν τον αναφέρουμε.
Το 1982 όταν ιδρύθηκε  η ΔΕΥΑΚ, εκμεταλλευόμενοι το νόμο 1069/80, την ξεκίνησαν με δάνεια από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, με ληστρικά για την εποχή επιτόκια, που τα πλήρωσαν και πληρώνουν ακριβά οι εργαζόμενοι, με 80%+95% επιβάρυνση στην αξία νερού, για έργα και για την λειτουργία της Αποχέτευσης –Βιολογικού.
Δεν έφθανε όλη αυτή η επιβάρυνση στους λογαριασμούς του νερού, τους φόρτωσαν και με πολιτιστικό τέλος. Και δεν έφθανε μόνο αυτό, φόρτωσαν τους λογαριασμούς με πάγιο και ΦΠΑ 23%.  Επίσης την ίδια στιγμή που η ΠΕΣΙΝΕ κι άλλες μεγάλες επιχειρήσεις του Μεγάλου Κεφαλαίου, πλήρωναν δεκάρες την κιλοβατώρα στην ΔΕΗ, τις ΔΕΥΑ τις χρέωναν και χρεώνουν  μέχρι σήμερα με αστικό τιμολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: