21 Ιουνίου 2017

Κοινή Ανακοίνωση της ΔΑΣ - ΟΤΑ Μεσσηνίας και του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Σε σύσκεψη πού πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο την Τρίτη 20/6, για την εξέλιξη του αγώνα των συμβασιούχων, η πλειοψηφία του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Μεσσηνίας, έδωσε τα ρέστα της για να σταματήσει ο αγώνας των συμβασιούχων. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Σωματείου, Σαρδέλης, ο Χρυσαφίδης Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, και ο υπεύθυνος καθαριότητας Γιάννης Παπαδόπουλος, είπαν ότι η Κυβέρνηση θέλει να συνεχίσουν να δουλεύουν οι συμβασιούχοι, αλλά δεν επιτρέπει το σύνταγμα, όποτε δεν μπορούν να τα βάλουν με τους δικαστές του ελεγκτικού συνεδρίου. 
Τους προέτρεψαν λοιπόν να σταματήσουν την κατάληψη και να κάνουν απλά μια απεργία - τουφεκιά στον αέρα τη Πέμπτη.
Προσπάθησαν μάλιστα να αλλάξουν το αίτημα των εργαζομένων για σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας και τους υπέδειξαν να διεκδικήσουν μοριοδότηση στις υποσχόμενες από τον Σκουρλέτη προκηρύξεις μόνιμων θέσεων εργασίας. Ακόμα χειρότερα, ο προϊστάμενος καθαριότητας και πρώην συνδικαλιστής της ΠΟΕ ΟΤΑ, Γιάννης Παπαδόπουλος με την τοποθέτηση του προσπάθησε να δημιουργήσει ενοχές στους συμβασιούχους πού δουλεύουν, λέγοντας τους ότι πρέπει να αισθάνονται ευνοημένοι!!! πού βρέθηκαν στην κοψιά της ανανέωσης πού άλλοι συνάδελφοι τους δεν είχαν αυτή την ευκαιρία.


Οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι είναι αδίστακτοι. Την ώρα που η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες συμβασιούχους, το σωματείο μαζί με τον εκπρόσωπο της ΠΟΕ ΟΤΑ και τον προϊστάμενο τους καλούν να δεχθούν τη μοίρα τους και να περιμένουν. Η στάση τους αποτελεί συνέχεια της κυβέρνησης που μέσω του υπουργού Σκουρλέτη, κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους εκπροσώπους των εργαζομένων παρουσίασε σαν λύση τις 2μηνες συμβάσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες των δήμων. Πρότεινε 2.576 προσλήψεις ΥΕ και ΔΕ με βάση τα αιτήματα των δήμων, τη στιγμή που έχει την αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση για να καλύψει όλα τα κενά των δήμων με μόνιμους διορισμούς.


Καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, ώστε να μην επιτρέψουν να απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος. Να γυρίσουν την πλάτη στους συνδικαλιστές - εκπροσώπους της κυβέρνησης, και να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ που βρίσκονται για τον ίδιο λόγο σε κινητοποιήσεις τους τελευταίους μήνες. Μόνο αν ενισχύουμε τις εστίες αντίστασης και αγώνα, αν δημιουργούμε νέες, αν κάθε χώρος δουλειάς γίνει κάστρο διεκδίκησης, μπορούμε να ελπίζουμε σε κατακτήσεις και σε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Διεκδικούμε:

·         Καμία απόλυση συμβασιούχου.

·         Να έρθει τώρα στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

·         Να καλυφθούν τώρα τα χιλιάδες κενά σε καθαριότητα, φύλαξη, πράσινο και αλλού με μόνιμες προσλήψεις.

Να ανάψει και να φουντώσει σε όλα τα αμαξοστάσια η φωτιά του αγώνα. Καλούμε όλη την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Όλοι στην Απεργία την Πέμπτη 22/6. Όλοι στη συγκέντρωση στα συνεργεία του Δήμου στις 8.30 το πρωί και στο εργατικό κέντρο στις 10:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: