1 Ιουνίου 2017

Παρέμβαση Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για θεσμοθέτηση Ειδικού Καθεστώτος για την ενίσχυση των μεταφορών στην Ελλάδα!

Τη θεσμοθέτηση Ειδικού Καθεστώτος για την ενίσχυση των μεταφορών στην Ελλάδα ζήτησε χθες 31/5/2017 μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «η κινητικότητα είναι σημαντική για την Ένωση και κυρίως για την Ελλάδα που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται ειδικά μέτρα, ένα Ειδικό Καθεστώς για την ενίσχυση του κλάδου των μεταφορών στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψη η νησιωτικότητα προκειμένου να υπάρχουν φθηνές αεροπορικές και ακτοπλοϊκές μεταφορές για την σύνδεση των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης με την κυρίως Ελλάδα».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Επιπλέον η ανάγκη ενίσχυσης των Ελληνικών μεταφορικών επιχειρήσεων (αεροπορικών, ναυτιλιακών, χερσαίων και του ΟΣΕ) πρέπει να τεθεί στην ημερησία διάταξη προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελληνική οικονομίας η οποία βρίσκεται σε τεράστια απόσταση από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Μόνο με τη θεσμοθέτηση ενός Ειδικού Καθεστώτος για την οικονομική ενίσχυση του κλάδου των Ελληνικών μεταφορών μπορεί να υπάρξει ανασυγκρότηση της Ελληνικής οικονομίας η οποία έχει κυριολεκτικά διαλυθεί από την τρόικα και τα μνημόνια».
Με τη παρέμβασή του αυτή ο Νότης Μαριάς φέρνει και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την πρόταση του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» για θεσμοθέτηση Ειδικού Καθεστώτος της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

Δεν υπάρχουν σχόλια: