21 Ιουνίου 2017

Ρωσία: Στην Αλβανία καταστρέφονται ορθόδοξα ιερά και διώκεται η Ορθοδοξία συστηματικά – Η Βόρεια Ήπειρος είναι «γη ελληνική»!!!

Την προσοχή του στην Βόρεια Ήπειρο ρίχνει ο ρωσικός τύπος για τα τεκταινόμενα που λαμβάνουν χώρα εκεί εδώ και μεγάλο διάστημα δείχνοντας το ενδιαφέρον που υφίσταται για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. 
Ευάλωτα σε επιθέσεις από βανδάλους και  χλευαστές της ορθοδοξίας παραμένουν μοναστήρια και ναοί της Βορείου Ηπείρου.
Αυτή η περιοχή εδώ και αιώνες κατοικείται κυρίως από Ορθόδοξους Έλληνες και σήμερα βρίσκεται στο έδαφος της...
σύγχρονης Αλβανίας, αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα το οποίο καταδεικνύει το μεγάλο ρωσικό ενδιαφέρον για την περιοχή της  Αλβανίας.Την ίδια στιγμή Ρώσοι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές, αξιωματούχοι κά, στηλιτεύουν την προσπάθεια δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας» σε έναν προνομιακό χώρο για την Μόσχα όπως τα Βαλκάνια, κάτι το οποίο η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτρέψει ποτέ.
Ένα άλλο πλήγμα για την ορθόδοξη κληρονομιά της περιοχής ήταν η καταστροφή της Μονής του Αγίου Αθανασίου στην Κάτω Λένιτσα , το οποίο ιδρύθηκε  το μακρινό  1797, συνεχίζει το άρθρο.


Λόγω της αδράνειας των αρχών τα κτίρια που απαρτίζουν το μοναστήρι κατέρρευσαν και οι αλβανικές αρχές απέτυχαν να λάβουν  μέτρα για την αποκατάσταση του μνημείου, ενώ η Μονή έχει υποστεί  ανεπανόρθωτη βλάβη το χειμώνα που μας πέρασε .
Επί του παρόντος, το μοναστήρι είναι ερείπια και καμία ενέργεια δεν εγκρίνεται για την αποκατάσταση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: