21 Ιουνίου 2017

Oδυσσέας Κωνσταντινόπουλος:Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ περνά μέσα από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη!

«Ο κ. Τσίπρας δεν θεωρεί αντίπαλό του τον κ. Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές, αλλά το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.»
Βασικά σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Τώρα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» (Άννα Μπουσδούκου):

Για τις σχέσεις Δημοκρατικής Συμπαράταξης-ΣΥΡΙΖΑ:
Το πρόβλημα του κ.Τσίπρα δεν είναι ο κ.Μητσοτάκης και η ΝΔ, αλλά η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Θεωρεί δεδομένο ότι στις εκλογές θα νικήσει η ΝΔ, αλλά από τη χθεσινή συνάντηση με την κα Γεννηματά, φάνηκε τι πραγματικά σκέφτεται και φοβάται.
 
Δεν υπήρχε για εμάς «παράθυρο συνεργασίας» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ήταν κάτι που πίστευαν τα μέσα ενημέρωσης και μέρος της ΝΔ, όχι όμως τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Για εμάς, ήταν πάντα ξεκάθαρο πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά. Μας ενδιαφέρει να συζητήσουμε και να συμπορευθούμε με τους προοδευτικούς ψηφοφόρους που εξαπατήθηκαν από τον κ.Τσίπρα. Οι διαφορές όμως μαζί του είναι δομικές και αφορούν την έξοδο της χώρας από την κρίση, πώς θα δημιουργηθούν επενδύσεις τόσο από τις 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όσο και επενδύσεις μεγάλης κλίμακας. 
Για την ανάπτυξη:
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωρίζει πως δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο να έχει προκύψει από την αναιμική ανάπτυξη 0,4% που καταγράφηκε στο πρώτο τρίμηνο, αλλά από τη φορομπηχτική πολιτική της Κυβέρνησης. 
Οι επενδύσεις για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μία προβληματική ιστορία. Το Ελληνικό είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα: έκαναν δύο χρόνια να υπογράψουν, τη σύμβαση, μετά η Υπουργός κα Κονιόρδου την ανέπεμψε (και ευτυχώς ανακάλεσε τελικά την αναπομπή αυτή μετά από τη γενική κατακραυγή), τώρα ο Δασάρχης Πειραιά ισχυρίζεται πως μέσα στο πρώην αεροδρόμιο υπάρχουν 37 στρέμματα δάσους, ενώ ο κ.Φλαμπουράρης παρουσιάζει έναν σχεδιασμό σύμφωνα με τον οποίο χρειάζεται τουλάχιστον ένας χρόνος ακόμη για να ξεκινήσει η επένδυση. 
Και δεν είναι μόνο το Ελληνικό. Δείτε τι συμβαίνει με τα υδατοδρόμια, τις μαρίνες, τον αναπτυξιακό νόμο – βάσει του οποίου, με τα μικρά καθεστώτα των 150 εκ. ευρώ που έχει προκηρύξει η Κυβέρνηση, μόνο ένας στους δέκα επενδυτές θα λάβει κάποια ενίσχυση. 
Ο κ.Τσίπρας που θα «έσκιζε» τα μνημόνια, τώρα «θα μας βγάλει» από αυτά; Έχει πει και ο ίδιος και οι Υπουργοί του τόσα πολλά ψέματα, που πλέον δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να διαχωρίσουν το ψέμα από την αλήθεια μέσα τους. 
Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, να ευχόμαστε την καταστροφή της χώρας για να έρθουμε στην εξουσία. Παρουσιάζουμε το «Σχέδιο Ελλάδα», και με αυτό επιδιώκουμε να πείσουμε, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους νέους, τους ανέργους για το πώς μπορεί ν’αλλάξει το κράτος και η δικαιοσύνη, ώστε να έρθουν στην Ελλάδα επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.      
Για τις πολιτικές εξελίξεις και την πιθανότητα εκλογών:
Η κοινωνία έχει αρχίσει να απομονώνει το λαϊκισμό και την ακροδεξιά σε διάφορα επίπεδα. 
Όσο περνάει ο καιρός, η Κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει και μεγαλύτερα προβλήματα. Θα προσπαθήσουν όμως να παραμείνουν, από αγάπη και λατρεία προς την εξουσία. Ψήφισαν τα πάντα μέχρι τώρα δίχως δισταγμό, και έως τον Αύγουστο του 2018 θα επιδιώξουν να συντηρηθούν. 
Μόνο θέματα όπως του κ.Καμμένου μπορούν να κλυδωνίσουν την κυβερνητική πλειοψηφία. Αν σε προηγούμενη Κυβέρνηση Υπουργός μιλούσε τηλεφωνικά με κάποιον που έχει καταδικαστεί ισόβια για υπόθεση ναρκωτικών, η Κυβέρνηση θα είχε πέσει. Σήμερα όμως, κάνει τρομερή εντύπωση η ευκολία με την οποία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τηλεφωνεί σε ισοβίτη, αλλά και η ευκολία με την οποία ο κ.Τζανακόπουλος τον καλύπτει. Δυστυχώς, έχει εξαπλωθεί ένας «ωχαδερφισμός» επικίνδυνος για τους θεσμούς και για την κοινωνία, ο οποίος πρέπει να σταματήσει. 
Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ περνά μέσα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Μετά από τις εκλογές, πρέπει να κατατεθεί μία νέα πρόταση, με ορίζοντα τετραετίας, η οποία θα χαράσσει εθνική αναπτυξιακή στρατηγική μέσα από εθνική συνεννόηση για να βγει η χώρα από την κρίση. 

https://www.youtube.com/watch?v=im2v6DI13AA&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια: