6 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτός είναι ο 60χρονος οδηγός που δολοφονήθηκε – Βρέθηκε το ταξί του στην Καλλίπολη

Στην Καλλίπολη βρέθηκε το ταξί του οδηγού Ηλία Σπανού, ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Η φωτογραφία του αδικοχαμένου 60χρονου προβλήθηκε στην εκπομπή "Live News" του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon.Η δολοφονία του 60χρονου οδηγού ταξί στον μώλο της Δραπετσώνας τα ξημερώματα έχει συγκλονίσει την γειτονιά του στον Περισσό.
Δυο από τα πρόσωπα της τραγωδίας η σύζυγός του και ο γιος του. Έχουν λυγίσει από το ξαφνικό κακό που τους βρήκε.

Η σύζυγος του 60χρονου, η οποία κλήθηκε να κάνει και το βαρύ έργο της αναγνώρισης του ανθρώπου της τα ξημερώματα στο Τζάνειο όπου είχε μεταφερθεί, συγκλονίζει με τα λίγα λόγια που μπορεί να ψελλίσει.

Την πνίγουν ο πόνος και το δίκιο. Με σπασμένη φωνή λέει στο Newsit.gr: «Δεν είχε τίποτα ο άντρας μου. Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου. Δούλευε το βράδυ. Δεν ξέρω πως έγινε. Δεν ξέρω τίποτα».

Ο γιος του αδικοχαμένου 60χρονου οδηγού ταξί, μιλώντας επίσης στο newsit.gr είπε: «’Εχουμε βαρύ πένθος. Δεν μπορώ να πω κάτι αλήθεια. Είναι δύσκολη ώρα δεν ξέρουμε γιατί έγινε».

Πώς έγινε το φονικό

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες για την δολοφονία του 60χρονου οδηγού ταξί στην Δραπετσώνα λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας ναυτικός είδε το ταξί να σταματά στο νέο μώλο Δραπετσώνας και δυο άτομα μέσα σε αυτό να τσακώνονται.

Λίγο μετά, ο 60χρονος οδηγός ταξί βγήκε από το όχημα έκανε λίγα βήματα και σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Ο δράστης τον είχε μαχαιρώσει και αφού άρπαξε τα προσωπικά αντικείμενα του θύματος, γκάζωσε και εξαφανίστηκε με το ταξί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο αυτοκινητιστής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Από την πρώτη στιγμή εκτός από το Λιμενικό έφτασε στο σημείο της τραγωδίας κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για να συλλέξει στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος.

Την υπόθεση ερευνά το Λιμενικό με τη συνδρομή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Αττική για να εντοπίσει τον δράστη της άγριας δολοφονίας.

Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία για την δολοφονία

Πηγές από την αστυνομία εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Από προσωπικές διαφορές, ληστεία μετά φόνου ή οτιδήποτε άλλο.

Ο δράστης της δολοφονίας δεν αποκλείεται να είχε επιβιβαστεί στο ταξί ως πελάτης, καθώς, αφού αφαίρεσε από το θύμα προσωπικά αντικείμενα, άρπαξε το όχημα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πάντως, στελέχη της Ασφάλειας δεν αποκλείουν όλα τα ενδεχόμενα, δηλαδή ο δράστης της δολοφονίας να ήταν και γνωστός του θύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: