23 Δεκεμβρίου 2017

Αγανακτισμένοι μαθητές πέταξαν αυγά και ντομάτες στο Δημαρχείο του Ψινάκη την ώρα που ετοίμαζε βαλίτσες για διακοπές!!!

Στα περισσότερα δημαρχεία της χώρας, τα νέα παιδιά τραγουδούν τα κάλαντα στους τοπικούς «άρχοντες». Όχι, όμως, σε αυτό του Δήμου Μαραθώνα.
Περισσότεροι από 300 αγανακτισμένοι μαθητές των σχολείων της πόλης, πολιόρκησαν το δημοτικό κατάστημα της Νέας Μάκρης θέλοντας να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τη στάση του Ηλία Ψινάκη και της δημοτικής αρχής στο έργο κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.
Τα νέα παιδιά φώναζαν συνθήματα κατά της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου, που απειλεί με οικολογική καταστροφή όχι μόνο την περιοχή, αλλά ολόκληρο τον Ευβοϊκό Κόλπο (και κατ’ επέκταση τα παράλια ολόκληρης της Αττικής), δεδομένου ότι κατασκευάζεται πάνω σε ρέμα.

Οι μαθητές θέλησαν να συναντηθούν με τον Ηλία Ψινάκη, αλλά ενημερώθηκαν από την αντιδήμαρχο ότι ο δήμαρχος ετοιμάζεται να φύγει διακοπές και... ετοίμαζε τις βαλίτσες του! Όπως γίνεται αντιληπτό η απίστευτη απάντηση που εισέπραξαν προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις!
Το κλίμα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ήταν ιδιαίτερο έντονο με τους μαθητές να πετούν αβγά και ντομάτες στους τοίχους του δημαρχείου και να τα εκτοξεύουν μέχρι το παράθυρο του γραφείου του Ηλία Ψινάκη που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου.
Αξίζει να τονιστεί ότι οι μαθητές των σχολείων της δημοτικής κοινότητας του Μαραθώνα πραγματοποίησαν πορεία μίας ώρας μέσα στην βροχή για να φτάσουν στη Νέα Μάκρη και να συναντηθούν με τον δήμαρχο και η απάντηση που τους μεταφέρθηκε προκάλεσε την οργισμένη αγανάκτησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: