2 Δεκεμβρίου 2017

(Βρε ουστ) - Τζανακόπουλος: Πιθανή η μείωση του ΕΝΦΙΑ μετά το τέλος του προγράμματος...

Σε προσανατολισμός μείωσης των φόρων προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά το τέλος του προγράμματος, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, να τονίζει μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης ότι «θα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα πεδία ελευθερίας από όσα υπάρχουν σήμερα», για να προσθέσει ότι «έχουν προβλεφθεί φοροελαφρύνσεις για τα έτη από το 2018 και μετά, οι οποίες σχετίζονται με την υπεραπόδοση που προβλέπει το υπουργείο των Οικονομικών για την ελληνική οικονομία και πιθανότατα και με τον ΦΠΑ και με σταδιακές μειώσεις του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε να προσανατολισθούμε περισσότερο προς τη μεγάλη ακίνητη περιουσία».


Σε ό,τι αφορά την κατανομή του φορολογικού βάρους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ότι «υπάρχουν μεσαία στρώματα που κινούνται μεταξύ 20.000 ευρώ και 40.000 ευρώ τον χρόνο και έχουν πράγματι μια μεγάλη φορολογική επιβάρυνση, λόγω διαρθρωτικών αδυναμιών του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του κράτους. Αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, η ελληνική κυβέρνηση το γνωρίζει και προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να το διορθώσει». Επίσης, ενημέρωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα το οποίο αφορά 1,4 εκατ. νοικοκυριά και 3,5 εκατ. πολίτες, θα καταβληθεί στις 15 του μηνός.

Σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι ήδη προϋπολογισμένα από την Περιφέρεια Αττικής και είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Αυτό που μπορεί και θα κάνει η κυβέρνηση, είναι να καταθέσει ένα συνολικό πλάνο για τη Δυτική Αττική, το οποίο ήδη ο πρωθυπουργός έχει συζητήσει με τον κ. Γιούνκερ και ζήτησε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υπάρχει μια συζήτηση ότι θα συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ο κ. Γιούνκερ είπε ότι θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενες κυβερνητικές ευθύνες, ή ευθύνες της Περιφέρειας, απάντησε ως «η καταστροφή αυτή προέκυψε από συσσωρευμένα βάρη στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, τα οποία σχετίζονται και με την άναρχη οικιστική δόμηση, αλλά και την έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού».

Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι «είναι η πρώτη φορά στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης που υπάρχει ένα πλάνο, το οποίο ξεπερνάει τα 600 εκατ. ευρώ και εάν το συγκρίνουμε με τα προηγούμενα πλάνα είναι τουλάχιστον 500% υψηλότερο. Έχουμε κάνει πολύ περισσότερα από ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά πρέπει να επιταχύνουμε την υλοποίηση των έργων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: