18 Μαρτίου 2018

Έρχεται σύγκρουση με την Τουρκία – «Οι Τούρκοι ετοιμάζουν «θερμό επεισόδιο» για να μας σύρουν σε διαπραγματεύσεις»!!!

Πλήρης επιβεβαίωση του pentapostagma.gr με το χθεσινό άρθρο μας για πιθανό σενάριο κατά ελληνικού νησιού, από τον ΥΠΕΞ κ.Κοτζιά ο οποίος δήλωσε στην έντυπη μορφή της εφημερίδας «Το Θέμα» ότι : 
«Η μακρόχρονη στρατηγική της Άγκυρας , αν χρειαστεί πιστεύω, είναι να κάνει ένα θερμό επεισόδιο και να μας πάει σε διαπραγμάτευση καβάλα»…Την αποκάλυψη την έκανε ο ίδιος στους 51 βουλευτές όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της Βουλής, προκαλώντας «κύματα ανησυχίας».
Αρχικά , η απόδοση της κατηγορίας της Τουρκίας ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί εισήλθαν σε τουρκικό έδαφος , κάτι που έχει ομολογήσει και η ελληνική πλευρά μέσω της επίσημης ανακοίνωσης του Γενικού Επιτελείου Στρατού και δήλωσης ου ΥΠΑΜ κ.Καμμένου , δίνει ένα σοβαρό επιχείρημα στην τουρκική πλευρά, αναφέρει η εφημερίδα.
Η κατηγορία για παράνομη είσοδο σε τουρκικό έδαφος και μάλιστα σε «ζώνη στρατιωτικής ασφαλείας» σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο της γειτονικής χώρας προβλέπει φυλάκιση 1,5 έτους.
Την ίδια στιγμή τα Ίμια «φρουρούνται» πλέον επί 24ωρου βάσεως από το νησί Τσαβούς με κάμερες και ένα ολόκληρο τουρκικό φυλάκιο.Οι Τούρκοι εντωμεταξύ ανοίγουν την «βεντάλια» των διεκδικήσεων τους  διεκδικώντας με «θόρυβο»  18 νησιά τα οποία έχουν «νομιμοποιηθεί» στο «δικό τους εγκέφαλο» ως νησιά τουρκικά που άρπαξε παράνομα η Ελλάδα κάποια στιγμή την δεκαετία του 1930.
Ενώ λαμβάνουν χώρα αυτά στο Αιγαίο , στην Κύπρο ο Ερντογάν «απαγορεύει» την εξόρυξη υδρογονανθράκων απαιτώντας μερίδιο από την Κύπρο με πρόσχημα την παράνομη κατοχή του 40% του νησιού από το 1974.

Κακά τα ψέματα, οι Τούρκοι σήμερα εν έτει 2018 αισθάνονται «πανίσχυροι και παντοδύναμοι» και θεωρούν ότι πρέπει να προωθήσουν πάση θυσία τα συμφέροντα τους παντού εκτός συνόρων από την Βουλγαρία και την πόλη Κάρνταζλι  μέχρι την Αρμενία, το Αιγαίο και την Κύπρο.

Αυτή η αλαζονεία χτυπά «ταβάνι» στην Συρία και την Κύπρο ενώ «σχηματοποιείται» γοργά και στο Αιγαίο, ενώ ο Ερντογάν απειλεί λεκτικά συνεχώς την Ελλάδα λέγοντας ότι θα μας κάνει « σαλαμούρα» όπως τότε στον Σαγγάριο και το Εσκί Σεχίρ –Αφιόν Καραχισάρ το 1922.

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον η δημιουργία και προσπάθεια υλοποίησης σεναρίου  που αφορά πιθανή λέμε, πολεμική «ενέργεια» σε κάποιο ελληνικό απομονωμένο νησί η μικρονήσι από τα εκατοντάδες που διαθέτουμε στο ελληνικό Αρχιπέλαγος από τις τουρκικές δυνάμεις καταδρομών,  σίγουρα θα είναι μέσα στην ατζέντα του Τούρκου ΑΓΕΕΔ στρατηγού Χουλουσί Ακάρ .

Ο Τούρκος στρατηγός διατηρήθηκε στην θέση μετά το πραξικόπημα ως «ανδρείκελο» μόνο και μόνο για να ικανοποιεί τις «παράλογες απαιτήσεις» του δικτάτορα Τούρκου προέδρου και για τίποτε άλλο,  χωρίς να φέρνει αντιρρήσεις ή προσκόμματα , και αυτό είναι  πλέον ηλίου φαεινότερον.

Η Ελληνική πλευρά οφείλει να σταθμίσει όλους τους κινδύνους, να κινητοποιήσει το σύνολο της ελληνικής πολεμικής μηχανής, της υποδομής του κρατικού μηχανισμού, συλλέγοντας συνεχώς από παντού όλες τις κρίσιμες «πληροφορίες», ..και θα πρέπει να ενεργήσει αστραπιαία σε οποιαδήποτε πιθανή απόπειρα ..για να «κόψει τον βήχα» των Τούρκων άμεσα…αλλιώς θα ζήσουμε καταστάσεις όπως αυτής της σύλληψης των δύο στρατιωτικών μας.

Οποιεσδήποτε «τουρκικές δυνάμεις» θα …εισέβαλαν και καταλάμβαναν, σε ένα υποθετικά πάντα σενάριο, ένα ελληνικό νησί εξουδετερώνοντας την σχετικά μικρή σε αριθμό φρουρά με μια μεγαλύτερη δύναμη ακόμη και για σχετικά μικρό διάστημα, έστω και για λίγες ώρες,   θα προκαλούσε αυτόματα σοκ και δέος στην ελληνική κοινωνία, τις ένοπλες δυνάμεις και την ίδια στην χώρα.

Θα είχε πιθανό σκοπό την κάμψη του ηθικού του ελληνικού λαού , της κυβέρνησης και φυσικά της στρατιωτικής ηγεσίας, για να υφαρπάξει  η Άγκυρα «χωρίς ντουφεκιά», πιθανόν  έδαφος και θαλάσσια οικόπεδα  .

Η ελληνική «απάντηση» σε ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν σίγουρα η ταχύτατη αποστολή ειδικά εκπαιδευμένων ομάδων κομάντος με ταχύπλοα μέσα , ελικόπτερα, και αεροσκάφη για την ανακατάληψη της συγκεκριμένης πιθανής πάντα περιοχής μικρονήσου , ή νήσου και της αντιστροφής του κλίματος .

Αυτό επιζητεί όμως ο παμπόνηρος «γενίτσαρος » Ερντογάν ο οποίος «φέρεται» να έχει  καταγωγή από ένα ελληνικό χωριό την Ποταμιά της Τραπεζούντας,  από προγόνους που πολεμούσαν τον Οθωμανό Σουλτάνο,  και πιθανόν να  ήταν Λαζοί ή Έλληνες ….« άγνωστο» .

Την ίδια στιγμή σαν μια παράξενη συγκυρία αυτοί τελικά που απειλούν την χώρα μας  σήμερα απο «τρία σημεία» σήμερα  τυγχάνει να είναι «γενίτσαροι» , όπως ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα με μητέρα πιθανόν Ελληνίδα Βορειοηπειρώτισσα σύμφωνα με δημοσιεύματα, ενώ στα Σκόπια ο Ζ. Ζάεφ ακολουθεί την πολιτική του Νικόλα Γκρουέφσκι  ενός άλλου «γενίτσαρου» που ελέγχει ακόμα την χώρα, με πιθανή ελληνική καταγωγή από την Βόρεια Ελλάδα.

Οι χειρότεροι όπως έχει αποδειχθεί στην μακραίωνη ελληνική ιστορία μας ήταν οι « εξωμότες»,  οι οποίοι με μίσος και κακία ήθελαν να κάνουν πάντα κακό στον ελληνισμό, το τέλος όμως όλων αυτών, και αυτό  είναι   ιστορικά τεκμηριωμένο, ήταν  το χειρότερο  όλων …όπως θα είναι και των νυν που παίζουν με ένα ιστορικό και αρχαίο έθνος όπως το ελληνικό.

Υπενθυμίζουμε μόνο τα λόγια του τεράστιου στρατηγού της επανάστασης του 1821  Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα στις 7 Οκτωβρίου 1838 :  «Μόνον εις τον καιρόν του προσκυνήματος εφοβήθηκα διά την πατρίδα μου», έλεγε στα απομνημονεύματά του και απόλυτο δίκιο ο Γέρος του Μοριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: