25 Απριλίου 2018

Εφιάλτης:«Σαλάχια» στο Αιγαίο και «ταραντούλες» στον Έβρο ρίχνουν οι Τούρκοι κατά της Ελλάδας!!!

«Σαλάχια» στο Αιγαίο και «ταραντούλες» στον Έβρο ρίχνουν οι Τούρκοι κατά της Ελλάδας
ΦΕΡΟΥΝ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΡΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ - ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ
Τρομακτικά υπερόπλα έχει πλέον στα χέρια του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ικανά να αλλάξουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο, αλλά και στη Θράκη.
Θανάσιμους κινδύνους για τις επίγειες δυνάμεις της Ελλάδας αλλά και για τα υποβρύχια και τα πλοία μας ετοιμάζει η Τουρκία, αλλάζοντας δραματικά τις ισορροπίες σε Αιγαίο και Θράκη.
Εδώ και αρκετό καιρό οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τεχνολογία ρομποτικών συστημάτων στον Στρατό (άγνωστο ποιος τους παρείχε τεχνογνωσία) ικανή να επιφέρει σημαντικά πλήγματα σε αντίπαλα στρατεύματα.
Πρόκειται για μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα ή αυτόνομα στρατιωτικά οχήματα που καλούνται να υλοποιήσουν αυτούς τους στόχους. Τα οχήματα διαθέτουν συστήματα λήψης, επικοινωνίας, και χειρισμού.
«Σαλάχια» στο Αιγαίο και «ταραντούλες» στον Έβρο ρίχνουν οι Τούρκοι κατά της Ελλάδας
Το φονικό σαλάχι
Το νέο εντυπωσιακό υποβρύχιο drone, που «κοσμεί» το οπλοστάσιο της Τουρκίας  δύσκολα ξεχωρίζει από πραγματικό σαλάχι, με αποτέλεσμα να περνά σχεδόν απαρατήρητο κάτω από βυθό.

Το «σαλάχι» έχει τη δυνατότητα, από το να εξαπολύσει φονική επίθεση, μέχρι να εκτελέσει αποστολή κατασκοπείας σε οποιαδήποτε θάλασσα, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για το Αιγαίο όπου η τουρκική προκλητικότητα έχει «χτυπήσει» κόκκινο.

Σύμφωνα, δε, με την εταιρεία κατασκευής «Albayraklar Savunma», μπορεί να παίξει και το ρόλο υποβρύχιας κινητής νάρκης με δυνατότητα ανατίναξης πολεμικών πλοίων (χάρη στους ηλεκτρομαγνήτες με τους οποίους είναι εφοδιασμένο), καθιστώντας το ως το πρώτο απειλητικό υποβρύχιο drone τουρκικής «καταγωγής».

Το πλεονέκτημά του νέου «μυστικού» υπερόπλου της Τουρκίας δεν είναι άλλο από την εκπληκτική αληθοφανή όψη και κίνησή του, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατο τον εντοπισμό του από τον «εχθρό». Κάτω από τη σιλικόνη που το περιβάλλει, βρίσκεται αλουμίνιο και τιτάνιο, ενώ είναι εξοπλισμένο με δύο κάμερες στη θέση των ματιών.

salaxi

Το «σαλάχι» αναπτύσσει ταχύτητα έως και 5,5 κόμβων, ενώ έχει αυτονομία 12 ωρών κατά τη διάρκεια των οποίων μπορεί να στέλνει μη ανιχνεύσιμες πληροφορίες μέσω κρυπτογραφημένων ακουστικών κυμάτων παρόμοιων με αυτά που χρησιμοποιούν τα δελφίνια και οι φάλαινες για να επικοινωνήσουν!

Παράλληλα, όταν δεν βρίσκεται σε κάποια αποστολή, μπορεί να περιμένει νέες εντολές, «απενεργοποιημένο» στο βυθό, χωρίς ωστόσο να… ανησυχεί μήπως μπει στο «μενού» μεγάλων ψαριών αφού έχει ανεπτυγμένη την αίσθηση της… αυτοσυντήρησης με ειδοποιήσεις που δέχεται όταν το πλησιάζουν απειλητικά περνώντας το για μεζέ!


Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το νέο τουρκικό υπερόπλο κατασκευάστηκε από την «Albayraklar Savunma» σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Καραντενίζ στην Τραπεζούντα μέσα σε μόλις δυο χρόνια…

Ο τρόμος της «ταραντούλας» 
Την ίδια στιγμή τουρκικά επίγεια μη επανδρωμένα τροχοφόρα (Tarantula) και ερπυστριοφόρα (νέο μικρό άρμα μάχης ASELSAN) οχήματα θα δρουν υποστηρικτικά με τις χερσαίες δυνάμεις των τουρκικών δυνάμεων στον Έβρο κινούμενα ακόμη και μέσα στο ποτάμι μιας και για αυτά τα οχήματα δεν υπάρχει περιορισμός κινήσεων.

Ο Τούρκος υφυπουργός Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του νέου μη επανδρωμένου τροχοφόρου οχήματος με την επωνυμία Tarantula, εφοδιασμένο με πολυβόλο και άλλα «όπλα» μεταβάλλοντας τελείως το τοπίο μιας μελλοντικής πολεμικής σύγκρουσης των Τούρκων με την χώρα μας .

Η τουρκική «Ταραντούλα» είναι τροχοφόρο όχημα 8×4, και διαθέτει ενσωματωμένη πύργο Aselsan Sarp, ο οποίος μπορεί να φέρει ποικιλία οπλικών συστημάτων.

11

Το όχημα, διαθέτει εμβέλεια ελέγχου 3 χιλιόμετρα το πολύ, και αυτονομία 70 χιλιομέτρων με 8 ώρες λειτουργίας. Είναι όχημα 2 τόνων και διαθέτει χωρητικότητα 800 κιλών, πράγμα που του δίνει την δυαντότητα για να μεταφέρει ποικιλία οπλικών συστημάτων , συστημάτων παρακολούθησης και άλλων πολλών δυνατοτήτων. 

Η ASELSAN επίσης έχει κατασκευάσει ερυστριοφόρο άρμα μάχης με τηλεχειριζόμενο πολυβόλο ενώ το συγκεκριμένο όχημα μπορεί να «φορτωθεί» με μεγάλο όγκο οπλικών συστημάτων (μικρούς πυραύλους, πολυβόλα, πυροβόλα μικρού διαμετρήματος) και συστημάτων παρατήρησης.

12

Ο ειδικός μηχανικός της τουρκικής εταιρείας δήλωσε ότι: «το γεγονός ότι η πλατφόρμα είναι μη επανδρωμένη μας επιτρέπει να την ελέγξουμε εξ αποστάσεως. Ο χειροκίνητος έλεγχος μας επιτρέπει να ελέγχουμε το κοντινό εύρος

Έχουμε επίσης μια μεγάλη συσκευή ελέγχου τύπου «τσάντας» και με αυτήν αποστέλλουμε το όχημα σε ειδικές αποστολές .

Η χρήση του δεν επιτρέπει απώλειες προσωπικού ενώ χρησιμοποιείται σε ειδικές καταστάσεις και αποστολές .

Εκτός από αυτό επιτύχαμε επίσης τον έλεγχο μέσω δορυφόρου. Κάναμε επίσης μια σοβαρή συμφωνία με μια χώρα της Μέσης Ανατολής και πραγματοποιούμε την πρώτη μας πώληση» .

Είναι προφανές ότι η Ελλάδα πρέπει να στραφεί σε νέες τεχνολογίες και παρά την οικονομική κρίση να κάνει την υπέρβαση και να στραφεί σε ρομποτική τεχνολογία για να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν καλύτερα την εξοπλιστική ανάπτυξη της Τουρκίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: