25 Απριλίου 2018

Συνεργασία με προηγμένους εξωγήινους πολιτισμούς – Η ανακάλυψη των επιστημόνων!!!

84845.jpg
Σε μια ανακάλυψη που θα μπορούσε να αποτελέσει το κρίσιμο βήμα για να αποδειχτεί ότι το σύμπαν κατοικείται από τεράστιο αριθμό προηγμένων εξωγήινων πολιτισμών προχώρησε ομάδα επιστημόνων.
Μια ομάδα αστρονόμων βρήκε στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι έως και 8.000 «μεγαδομές» έχουν χτιστεί γύρω από τα μακρινά αστέρια.
Αναλύθηκαν δεδομένα που...
παρήγαγε το διαστημικό σκάφος Gaia της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας. Έχει χαρτογραφήσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο αστέρια σε τρεις διαστάσεις και εντοπίστηκαν πιθανές ενδείξεις τεράστιων δομών που ονομάζονται Dyson Spheres που είναι κατασκευασμένα για τη συγκομιδή ενέργειας από εξωγήινους ήλιους.

Αστρονόμοι από το πανεπιστήμιο Uppsala και το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης ανέφεραν προτεινόμενες χρήσεις για τη συλλεγόμενη ενέργεια. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αρκετές έρευνες για τις Dyson Spheres.

Δυστυχώς όλες οι αναζητήσεις απέτυχαν να εντοπίσουν κάποια μεγαδομή. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να κατασκευαστεί ένας από αυτούς τους τεράστιους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Αν και έχει υποστηριχθεί ότι η ανθρωπότητα θα μπορούσε να ξεκινήσει με κάτι μικρότερα αυτό τον αιώνα και να προχωρήσει πιο δυναμικά τις επόμενες δεκαετίες.

 Ένα αστέρι στο μικροσκόπιο

84845.jpg

Η ευρωπαϊκή ομάδα σχεδίασε ένα νέο τρόπο εντοπισμού ενδείξεων πως έχει δημιουργηθεί μια Dyson Sphere γύρω από ένα αστέρι. Αντί να υποθέσουν ότι θα ήταν τεράστια και σταθερη, θα αναζητούσαν σημάδια μικρότερης κλίμακας σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Αναλύθηκαν δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το Gaia DR1 και το Radial Velocity Experiment για να βρεθούν χιλιάδες «υποψήφιοι». Ωστόσο είναι απίθανο ότι κάθε ένα από αυτά είναι «σπίτι» εγωγήινων πολιτισμών.

«Βρήκαμε ότι 8.000 αστέρια έχουν επαρκή ποιότητα δεδομένων ώστε να επιτρέψουν στις πιθανές Dyson Speres να ξεχωρίσουν. Το αστέρι με το όνομα TYC 6111-1162-1 ήταν το πιο ενδιαφέρον μεμονωμένο υποψήφιο για περαιτέρω έρευνα». Κάτι που σημαίνει ότι θεωρείται πιο πιθανό να έχει μια Dyson Sphere σε τροχιά.

Metro

Δεν υπάρχουν σχόλια: