5 Μαΐου 2018

Μετά τους Έλληνες στρατιωτικούς, ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως στο πλευρό του Τούρκου που συνελήφθη στον Έβρο!!!

88338.jpg
Στο Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας βρέθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, προκειμένου να επισκεφθεί τον Τούρκο χειριστή σκαπτικού μηχανήματος, Μουσά Αρελίκ, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης (02.05.2018) στις Καστανιές Έβρου.Σύμφωνα με όσα είπε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος η συνάντηση με τον Μουσά Αλερίκ έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διήρκησε μία ώρα. Όπως ανέφερε βρήκε τον κρατούμενο οδηγό σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και ευδιάθετο.

Ο Μουσά Αλερίκ μίλησε στον Σεβασμιώτατο και για την σύλληψη και την κράτηση του στην Ορεστιάδα. Του ανέφερε πως μετά τον αρχικό φόβο της σύλληψης κατάλαβε ότι βρίσκεται σε καλά χέρια ενώ είναι πολύ ευχαριστημένος από τις συνθήκες κράτησης του και περιμένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε να επιστρέψει στην πατρίδα του.
Ο Τούρκος οδηγός χάρηκε με την επίσκεψη του Μητροπολίτη, και μάλιστα εξέφρασε και την επιθυμία να ξανασυναντηθεί με τον Σεβασμιώτατατο εκ νέου στην Αδριανούπολη, που αποτελεί άλλωστε τόπο διαμονής και των δύο.
Επιθυμία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου
Μιλώντας για την σημερινή επίσκεψη του στον Μουσά Αλερίκ ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως δήλωσε πως η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ειρήνης και της αγάπης και των θρησκειών που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Η συνάντηση του Μητροπολίτη με τον Τούρκο οδηγό πραγματοποιήθηκε ύστερα από επιθυμία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Η συνάντηση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
Υπενθυμίζουμε ότι το Πάσχα (08.04.2018), ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως επισκέφθηκε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, στις φυλακές της Αδριανούπολης, ύστερα από παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο.
Κατά τη διάρκειά της, ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως μετέλαβε τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη και τους μετέφερε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη με τις ευχές για τη σύντομη απελευθέρωσή τους.
Radio Evros

Δεν υπάρχουν σχόλια: