19 Μαΐου 2018

Με ελληνικό ελαιόλαδο και κρόκο Κοζάνης το μενού του πριγκιπικού γάμου! Τι λέει ο Έλληνας σεφ !!!

Ο Έλληνας σεφ Νίκος Κουλούσιας, είναι ένας από τους 24 που έχουν αναλάβει να δημιουργήσουν το μενού για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ… Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ:
«Ετοιμάζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες τώρα. Όχι από εμάς, γιατί εμείς έχουμε ολοκληρώσει τη δουλειά μας, αλλά από τους άλλους που εργάζονται για να δούμε την εικόνα που θέλουμε. Και για εμάς, για την ομάδα είναι κάτι εντελώς καινούριο. Εμείς είμαστε από τον Μάρτιο εδώ και συνεχώς ήμασταν με ένα χαρτί και ένα στιλό.
Γιατί δεν είναι μόνο αν θα τους αρέσει (το μενού) αλλά είναι και το πως και με τι υλικά θα μπορέσουμε να δουλέψουμε. Είχαμε φτιάξει περίπου 50 μενού μέχρι να αποφασίσει ο επικεφαλής το τι θα περιέχει τελικά».
Ο ίδιος είπε ότι το μενού θα σερβιριστεί σε περίπου 650 άτομα… Όσο για το τι θα περιέχει;
«Με το μενού, θα ταξιδέψουμε το ζεύγος στα παιδικά τους χρόνια. Θα υπάρχουν βέβαια κάποιες συνταγές που δε μπορούμε να τις αποφύγουμε που έχουν ονομαστεί από τη βασιλική οικογένεια, κλασικές βρετανικές συνταγές, μετά από αυτό όμως μας έδωσαν το ελεύθερο να κάνουμε ό,τι νομίζουμε εμείς και εμείς θέλαμε να τους δώσουμε αυτό το παιδικό, αυτό που τους άρεσε όταν ήταν παιδιά».
Μάλιστα, αποκάλυψε, ότι το μενού θα περιέχει και ελληνικά προϊόντα και μάλιστα, με τη συγκατάθεση του πρίγκιπα Κάρολου!
«Στο μενού θα υπάρχει και κρόκος Κοζάνης σε κάποιο επιδόρπιο, θα παίξει ρόλο και το ελληνικό ελαιόλαδο, αφού πρόσφατα ο πρίγκιπας Κάρολος επισκέφθηκε την Ελλάδα και τελευταία στιγμή μας έδωσε το οk να βάλουμε και ένα ελληνικό στοιχείο στο μενού αυτό».
Ο σεφ είναι στην ομάδα που είχε μαγειρέψει και για τον γάμο των Ουίλιαμ και Κέιτ. Μεταξύ των δύο μενού λοιπόν, ο ίδιος είπε ότι το μενού του γάμου που θα γίνει τώρα είναι πιο μοντέρνο, «πιο παιδικό». Ενώ το μενού του γάμου των Ουίλιαμ και Κέιτ, όπως είπε ο ίδιος, ήταν πολύ πιο δύσκολο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: