16 Μαΐου 2018

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-001559/2018

...προς την Επιτροπή Άρθρο 130 του Κανονισμού Manolis Kefalogiannis (PPE)
Θέμα: Ερώτηση για οδικά δίκτυα Μεσσηνίας
Τα οδικά δίκτυα διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στην ανάπτυξη μίας περιοχής. Ειδικότερα για το νομό Μεσσηνίας που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος της Πελοποννήσου η οδική διασύνδεση με τις κύριες εθνικές οδούς είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, η οποία βασίζεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό.
Τέτοια δίκτυα που διευκολύνουν το μεταφορικό έργο είναι και οι σχεδιαζόμενοι δρόμοι «Τσακώνα-Καλό Νερό» και «Καλαμάτα-Ριζόμυλος». Δυστυχώς τα τελευταία τρία χρόνια η υλοποίησή τους μένει στα χαρτιά καθώς τα προαναφερόμενα έργα δεν δημοπρατούνται.

Τις τελευταίες ημέρες έχει διαρρεύσει στον τύπο ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα χρηματοδοτήσει μέσω ειδικού προγράμματος την κατασκευή τους.
Η Μεσσηνία είναι ένας νομός με οδικό δίκτυο που εντάσσεται στα  διευρωπαϊκά δίκτυα και επομένως οι κάτοικοί της δικαιούνται να γνωρίζουν  με ποιο τρόπο και πότε πρόκειται να ολοκληρωθούν τα σημαντικά έργα στο οδικό της δίκτυο.
Κατόπιν τούτων ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
Έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα εκ μέρους των ελληνικών αρχών για χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ των δικτύων «Τσακώνα-Καλό Νερό» και «Καλαμάτα-Ριζόμυλος» ;
Μπορεί  η ΕΤΕπ  να χρηματοδοτήσει τα προαναφερόμενα έργα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: