17 Ιανουαρίου 2021

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΑΡΜΕΑΣ ΑΠΟ ΛΑΜΠΑΙΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

 

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Με τον Αντώνη Σκαρμέα από το χωριό Λάμπαινα Μεσσηνίας, είμαστε διαδικτυακοί φίλοι και παρακολουθώ τα έργα του τα οποία αναρτά στο Φ.Β. , που με αφήνουν κατάπληκτο κάθε φορά με τη διαφορετική θεματολογία του.

Η έμπνευση, η ιδέα, τα δημιουργηματά του, ο συνδυασμός  χρωμάτων, η φωτογράφιση μας δείχνουν ένα σπουδαίο ταλέντο, γιατί εκτός των έργων του είναι αρχαιολάτρης,  φυσιολάτρης, κοινωνικότατος , και συμμετέχει αφιλοκεδρώς σε όλα τα δρώμενα του χωριού του. Αυτό αποδεικνύεται από τη φωτογράφιση εντόμων, χλωρίδας ,πανίδας, και της φύσης γενικότερα και τα 3 από τα 6 έργα του έχουν άμεση σχέση με τη φύση (Ποτάμι, Φάρος, Φύση), ενώ τα άλλα 3 έχουν σχέση με την αρχαιότητα (Αρκαδική Πύλη, Τριήρης,  Επιστροφή του Ερετριέου Οπλίτη ) .

1 σχόλιο:

Ευθυμία είπε...

Συγχαρητήρια κύριε καθηγητή μας, για την ανάρτηση για τον Αντώνη Σκαρμέα, που σήμερα γιορτάζει, χρόνια του πολλά.Ως ψυχολόγος, εξειδικευμένη στα παιδιά με ιδιαίτερα ταλέντα και ικανότητες, θα ήθελα να πω ότι ο Αντώνης θα έπρεπε ,με κρατική υποτροφία ,να σπουδάσει αρχιτεκτονική σε ένα από τα καλύτερα επιστημονικά ιδρύματα του κόσμου.Τα έργα του είναι πολύ προχωρημένα, πέρα κι από το 4 έτος της αρχιτεκτονικής.Μου θυμίζει τον Ικτίνο, έχει ενεργοποιήσει το αρχαίο Ελληνικό γονίδιο, όσον αφορά την κατασκευή ναών και τειχών και όχι μόνο, γιατί ορισμένα από τα έργα του αφορούν τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων ,σε σύγχρονη έκδοση.Του εύχομαι ολόψυχα καλή σταδιοδρομία. Η συμπατριώτισσά του, Έφη Κοντοπούλου.