22 Ιανουαρίου 2021

Στόχος του Πούτιν Εύξεινος Πόντος-Βόσπορος - "Έτοιμα" τακτικά πυρηνικά όπλα για παν ενδεχόμενο

"Δαμόκλειος σπάθη" τα πυρηνικά της Ρωσίας στην Κριμαία

ΗΜόσχα έχοντας τα δικά της διαχρονικά γεωπολιτικά σχέδια γνωρίζει ότι η Δύση έχει ήδη στοχοποιήσει τον Εύξεινο Πόντο και τον Βόσπορο με στόχο την ελεύθερη διέλευση του ρωσικού εμπορικού και πολεμικού στόλου, για αυτό ετοιμάζει την δική της "πυρηνικού τύπου" απάντηση αν βέβαια απαιτηθεί.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ελληνοτουρκικά 22.01.2021 - 17:06143

''Κλαίνε'' οι Τούρκοι: ''Οι Έλληνες «βυθίζουν» την «Γαλάζια Πατρίδα»''

Επίσης οι Ρώσοι γνωρίζουν ότι το καθεστώς Ερντογάν ευρίσκεται σε πολύ μεγάλη πίεση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και πιθανότατα στους επόμενους μήνες να δούμε ραγδαίες εξελίξεις. Τόσο ραγδαίες που θα μπορούσαν να σημάνουν ακόμα και την πτώση του “φίλου” Ερντογάν και του στυγνού του καθεστώτος με απρόβλεπτες συνέπειες για την περιοχή μέχρι τον Καύκασο. 

   


«Η Ρωσία ετοιμάζεται για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Κριμαίας. Η προετοιμασία της Ρωσίας για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην περιοχή αυτή αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για ολόκληρη την Ευρώπη και τον πολιτισμένο κόσμο.


Η απόπειρα της Ρωσικής Ομοσπονδίας να διεκδικήσει κυριαρχία στη λεκάνη του Εύξεινου Πόντου αποτελεί μείζονα απειλή για τις οικονομίες της Ουκρανίας, της Τουρκίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών», είχε δηλώσει ο υπουργός άμυνας της Ουκρανίας Άντριου Ταράν, στις 18 Δεκεμβρίου 2020. 


Ο Bohdan Ustymenko, ειδικός στο διεθνές ναυτικό δίκαιο και αναπληρωτής επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας υδρογραφίας της Ουκρανίας, ανέφερε ότι πολλά γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι ρωσικά πυρηνικά όπλα υπάρχουν εδώ και καιρό στην Κριμαία και στον Εύξεινο Πόντο. 


«Στις 26 Ιανουαρίου 2015, η ρωσική εφημερίδα Gazeta.Ru ανέφερε τότε τον σχηματισμό στην Κριμαία μιας χερσαίας επίλεκτης διοίκησης της 12ης στρατιάς (12η GU MO), η οποία είχε αποστολή την τεχνική συντήρηση και ασφάλεια του πυρηνικού οπλοστασίου. 


Ο επικεφαλής της 12ης διοίκησης MOGU, Yuri Sych, επιβεβαίωσε στη συνέχεια στους δημοσιογράφους το γεγονός της δημιουργίας της προαναφερθείσας μονάδας στην Κριμαία", σημειώνει ο Bohdan Ustymenko. 


Ένας από τους ηγέτες του τουρκόφωνου κινήματος των Τάταρων της Κριμαίας, Μουσταφά Ντζιμέλιεφ, είχε δηλώσει και αυτός ότι Ρώσοι ειδικοί εργαζόταν όλο το εικοσιτετράωρο για να αποκαταστήσουν εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών όπλων στη στρατιωτική βάση που βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Sudak και Koktebel.


Ο Dzhemilev μίλησε για την εγκατάσταση, η οποία στη Σοβιετική εποχή ονομαζόταν Feodosia-13 και ήταν προσωπικό επίτευγμα του "σκοτεινού" συμβούλου του Στάλιν, L. Beria. 


Ο εμπειρογνώμονας υπενθύμισε ότι η υπηρεσία πληροφοριών του υπουργείου άμυνας της Ουκρανίας διαπίστωσε ότι από τον Αύγουστο του 2017, οχήματα,μεταγωγικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και υποβρύχια με πυρηνικά όπλα μετακινούνταν περιστασιακά στη χερσόνησο της Κριμαίας. 


«Η ουκρανική εθελοντική κοινότητα πληροφοριών InformNapalm και ο γνωστός ειδικός Andriy Klymenko ανέφεραν επίσης την αποκατάσταση της εγκατάστασης αποθήκευσης πυρηνικών όπλων και την παρουσία οχημάτων παράδοσης πυρηνικών στην Κριμαία», τονίζει ο Bohdan Ustymenko. 


Υπενθυμίζουμε ότι τα πυρηνικά όπλα χωρίζονται σε στρατηγικά και τακτικά.


Τα στρατηγικά πυρηνικά όπλα περιλαμβάνουν διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBMs), βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσης υποβρυχίων (SLBM) και αερομεταφερόμενα όπλα. 


Τα τακτικά πυρηνικά όπλα δεν είναι τόσο ισχυρά όσο τα στρατηγικά και προορίζονται για χερσαίες μάχες.


Ταυτόχρονα, είναι πολύ πιο δύσκολο να τα εντοπιστούν σε σχέση με τα στρατηγικά, ενώ  χρησιμοποιούν  τα ίδια συστήματα ελέγχου με τα συμβατικά χερσαία οπλικά συστήματα. 


Σύμφωνα με τον Bohdan Ustymenko, τακτικά πυρηνικά όπλα βρίσκονται πιθανώς στον κόλπο της Σεβαστούπολης εδώ και πολύ καιρό με στόχευση μέχρι τον Βόσπορο. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Εθνικά θέματα 22.01.2021 - 20:12321

Επίσημο! Τη Δευτέρα η ώρα των υπογραφών για τα Rafale - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, τα παραπάνω στοιχεία, δίνουν την δυνατότητα να πιστεύουμε ότι ρωσικά πυρηνικά όπλα βρίσκονται τόσο στην ξηρά της Κριμαίας όσο και στα ύδατα του Εύξεινου Πόντου.


Η Μόσχα όπως έχει διαχρονικά τονίσει μια πλειάδα Ρώσων αξιωματούχων, αν κάποιος επιχειρήσει να κλείσει τον Βόσπορο, ή απειλήσει την Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο, τότε θα ξεχυθεί μια τεράστια “φωτιά ” εναντίον του, η οποία  θα διαλύσει τα πάντα.    


Το θέμα είναι ότι οι Ρώσοι πιθανότατα να γνωρίζουν κάτι σημαντικό για την Τουρκία, το οποίοι θα λάβει χώρα το επόμενο διάστημα, όπως ακριβώς γνώριζαν και για το τουρκικό αποτυχημένο πραξικόπημα, και 'έπαιξαν" ανάλογα με τον Ερντογάν, παρόλο που είχαν χάσει ένα αεροσκάφος τους από τουρκικά μαχητικά το 2015 στην Συρία.   

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: