3 Φεβρουαρίου 2023

Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης στην Εξόδιο του πιλότου Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

  

Έγινε πρώτο θέμα για μέρες και η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία έκαναν διαγωνισμό ανακοινώσεων, ειδικά η πολιτική ηγεσία. Και στην εξόδιο θα είναι και η Προεδρίνα και ο Πρωθυπουργός.

 

Σε έναν κανονικό πόλεμο θα έδιναν το παρών σε κάθε νεκρό κατά την εξόδιο; Θα έστελναν συλλυπητήρια για κάθε νεκρό;

 

Και η άτυχη με το απορριμματοφόρο στον πύργο;

Και ο 43χρονος1 στα Χανιά;

Και η 40χρονη2 στην Λάρισα;

 

Έστειλε κάποιος συλλυπητήρια;

Ακούσαμε προεδρίνα και πρωθυπουργό να λένε κάτι;

Δηλαδή αυτοί είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού; Ή κατούρησαν στο πηγάδι;

 

Είναι η πάγια τακτική να δημιουργούν ήρωες. Είναι το αποκούμπι των πολιτικων και η ευκαιρία τους να μας παραμυθιάζουν.

 

Είναι η ευκαιρία, η κλασική ευκαιρία για ψηφοθηρία. Δυστυχώς.

 

Ποσό ήρωας είναι κάποιος όταν το αεροπλάνο του πέφτει από μηχανική βλάβη ή από λάθος χειρισμού;

 

Ποσό ήρωας είναι κάποιος όταν απαντά στο κινητό ή προσπαθεί να στείλει μήνυμα καθώς οδηγεί και χάνει τον έλεγχο και περναει στο αντίθετο ρεύμα και κοστίζει 1-2 ζωές;

 

Ας βγουν τα αποτελέσματα της έρευνας και μετά μιλάμε. Αλλά μην ξεχνάμε ότι το επέλεξαν, δεν τους ανάγκασε κάποιος να επιλέξουν την ΙΚΑΡΩΝ και πολλοί όταν κλείσουν τον υποχρεωτικό χρόνο υπηρεσίας παραιτούνται και πάνε σε πολιτικές αεροπορίες αλλά και τις πολεμικές άλλων χωρών όπως του κόλπου με αμοιβές των οποίων οι αριθμοί ζαλίζουν.

 

Ήμουν και εγώ τρελός και παλαβός με την ικάρων και κόπηκα λογά μυωπίας. Ήταν το θέλω μου όχι το πιστεύω μου. Ήταν η λάμψη και η απήχηση που είχε και έχει το να είσαι πιλότος μαχητικού. Είναι προσωπική επιλογή βασισμένη στην επιθυμία και την εντύπωση που δημιουργεί σαν απήχηση.

 

Οι ΗΡΩΕΣ είναι ένα αυθόρμητο αποτέλεσμα συγκεκριμένων συνθηκών κάτω από τις οποιες οι περισσότεροι δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Το να πετάς σε εκπαίδευση και να σου κάτσει κάτι στραβό δεν σε κάνει ηρώα. Όπως και τα δυο νέα παλικάρια με το εφ 16 που καρφώθηκε απότομα κατά την απογείωση κάπου στην Ισπανία ή την Σκανδιναβία, δεν θυμάμαι που ακριβώς αλλά ήταν επί συριζα. Θυμάμαι όμως ότι η έκρηξη παρέσυρε στον θάνατο και κάποιους τεχνικούς μάλλον Γάλλους. Αυτό το γεγονός δεν σε κάνει ηρώα.

 

Ήρωας ήταν το παλικάρι που εξουδετέρωσε τον αλβανό πειρατή με το λεωφορείο του κτελ και που παρά τις υποσχέσεις πασοκ κ νδ δεν τον έβαλαν στην αστυνομία γιατί δεν είχε απολυτήριο λυκείου. Λες και αυτό δεν διορθώνεται. Αυτοί όμως, οι πολιτικοί, μπορούν να λένε ψέματα για πτυχία και διδακτορικά.

 

Ήρωας ήταν το παλικάρι, ο φαντάρος, κατά την βύθιση του Σεμίνα που έχασε την ζωή του προσπαθώντας να σώσει άλλους.

 

Αυτοί είναι ήρωες.

 

Μην τα μπερδεύουμε λοιπόν και μην ακολουθούμε σαν πρόβατα πολιτικούς και δημοσιογράφους που χειραγωγούν την νοημοσύνη μας και μας κάνουν πρόβατα.

 

Πάντως αν έτσι ‘παράγονταν΄και οι ήρωες στην Αρχαία Ελλάδα τότε υποπτεύομαι πολύ μούφα και διαχρονική.

 

Ζητώ συγγνώμη από φίλους στρατιωτικούς αν τους στενοχώρησα αλλά πρέπει να στρέφουμε τον εγκέφαλο μας προς την Αλήθεια. Κάθε γνώμη και άποψη επι του θέματος είναι καλοδεχούμενη.

 

 

1

Σε αυτοκτονία φέρεται να οφείλεται ο θάνατος του άντρα που εντοπίστηκε νεκρός, κάτω από τη μεταλλική γέφυρα, στο Φαράγγι της Αράδαινας στα Σφακιά Χανίων.

https://www.iefimerida.gr/ellada/hania-aytoktonia-feretai-43hrono-nekros-faraggi

31/01/2023

 

2

Συγκλονισμένη είναι η Λάρισα από την τραγική είδηση με την 40χρονη που σκοτώθηκε πέφτοντας από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας. Η άτυχη γυναίκα είχε γίνει μητέρα μόλις πριν από λίγες ημέρες και άφησε πίσω της ένα νεογέννητο αγγελούδι.

https://dete.gr/tragodia-me-40chroni-mitera-neogennitou-epese-sto-keno/

31/01/2023

 

--

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: