9 Φεβρουαρίου 2023

Επιστολή βόμβα του Τάσου Σαμπάνη σε βουλευτές και ηγεσίες της αντιπολίτευσης



Αξιότιμοι κ.Βουλευτές

Αξιότιμε Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Αξιότιμοι Αρχηγοί των Κομμάτων της υπόλοιπης Αντιπολίτευσης

Κάνοντας χρήση της μέγιστης των ιδιοτήτων μου , αυτής του Έλληνα Πολίτη ,σας κοινοποιώ δύο έγγραφα που αποδεικνύουν την πλήρη απαξίωση του πάλαι ποτέ ΕΣΥ  , και ταυτόχρονα σηματοδοτούν  τι περιμένει τον κάθε πολίτη που θα βρεθεί στην ανάγκη χρήσης του  , κάτι που απεύχομαι  ,  αφού έγινα μάρτυρας  δύο τραυματικών  εμπειριών  των τις τελευταίες ημέρες .

Συγγενικό μου πρόσωπο , αφού διαγνώσθηκε με καρκίνο Α βαθμού και κατά συνέπεια πρέπει να χειρουργηθεί ( αφαίρεση γυναικείων γεννητικών οργάνων ) προσήλθε στο Νοσοκομείο Αρεταίειο ( Πανεπιστημιακό ) για ραντεβού προ χειρουργικού ελέγχου  και εισαγωγής του , ζητήθηκε από το παραπάνω Νοσοκομείο να προσκομίσει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που απαιτούνται  , όχι εντός του Νοσοκομείου ως όφειλαν ,  αλλά εκτός αυτού που συνεπάγεται και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση πλην των άλλων .Σας επισυνάπτων τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τα παραπάνω.

Τα προσωπικά στοιχεία της  ΑΜΚΑ , ΑΦΜ κλπ είναι διαθέσιμα εφ’οσον ζητηθούν για χρήση κοινοβουλευτικού ελέγχου και για όποιες άλλες ενέργειες απαιτηθούν ώστε να μην υποστούν τα ίδια και άλλοι συμπολίτες μας.

Αναφερόμενος ειδικά στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  , καταθέτω παρακάτω μερικές σκέψεις :

Δεν καταθέσατε πρόταση δυσπιστίας για

·         Τα σκανδαλώδη προνόμια της ολιγαρχίας, τις επιδοτήσεις που λαμβάνει, τις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας, των μετακινήσεων, του λιανικού εμπορίου, μεταξύ άλλων.

·         Την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που καλπάζει με βαθιά διψήφιο ποσοστό για τα λαϊκά στρώματα.

·         Τη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, κατ’ εντολή των ΗΠΑ.Την αποστολή οπλισμού, για να σκοτώνουν οι Ουκρανοί Ρώσους, παρά τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μας με τους τελευταίους και τους κινδύνους για τα εθνικά μας συμφέροντα, που εγκυμονεί αυτή μας η πολιτική.

·         Την αποστολή οπλισμού από τα νησιά προς την Ουκρανία.

·         Τις συνεχιζόμενες μυστικές συναντήσεις συμβούλων του πρωθυπουργού με την πλευρά της Τουρκίας, ενίοτε και εν αγνοία του υπουργού Εξωτερικών, οι οποίες συνδυάζονται με λεονταρισμούς για τα μάτια των μέσων ενημέρωσης και της προπαγάνδας.

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  , οι υποκλοπές – παρακολουθήσεις και όχι η αναφορά σε νόμιμες η μη νόμιμες επισυνδέσεις  , όπως αναφέρει το σύνολο σχεδόν της αργυρώνητης δημοσιογραφικής μαφίας και αλητείας  , με ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις  , είναι σοβαρότατο ζήτημα Δημοκρατίας αλλά δεν είναι το μόνο.

Γιατί Δημοκρατία δεν είναι να πληρώνουμε την Ιδιωτικοποιημένη σε μεγάλο βαθμό και από εσάς ΔΕΗ , 35 φορές περισσότερο από την Ισπανία , Πορτογαλία  , και άλλες χώρες 

Δημοκρατία δεν είναι η καταστρατήγηση κάθε ίχνους Συνταγματικότητς και Υπερσυνταγματικών Διεθνών Συνθηκών πχ Νυρεμβέργη , Οβιέδο σχετικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και η παραβίαση όλων των προσωπικών Ιατρικών Δεδομένων για επιβολή του φασιστικού προστίμου των 150 Ευρώ γιατί δεν συμμορφωθήκαμε προς τας υποδείξεις .

Δημοκρατία δεν είναι να δίνετε τον λόγο στους Φασίστες συνεχιστές του Μπαντέρα στο Ελληνικό κοινοβούλιο .

Δημοκρατία δεν είναι ο διψήφιος πληθωρισμός που εξαφανίζει το ήδη πενιχρό διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων Πολιτών και η ακρίβεια να καλπάζει προς ικανοποίηση των σύγχρονων μαυραγοριτών που στην Ελλάδα αποκαλούνται ”επενδυτές ΄΄ αλλά οι αντίστοιχοι στη Ρωσία αποκαλούνται από τα εδώ φερέφωνα  , μίσθαρνα όργανα  και  ανδρείκελα ,  Ολιγάρχες .

Και κάτι ακόμα που συνδέεται άμεσα με τις παραπάνω αναφορές μου σχετικά με την Δημοκρατία :

Ακόμα και τώρα, παραμονές εκλογών, στις οποίες είναι αδήριτη ανάγκη όχι μόνο να πέσει η Δεξιά, αλλά και να υπάρξει άλλη στρατηγική για τον λαό μας, να μας αποδείξει ξανά σε ποιο βαθμό ταυτίζεσθε με τη Δεξιά και μάλιστα την μητσοτακική.

Μετά την επίκληση του πατρός Μητσοτάκη για να δικαιολογήσει το ρουσφέτι στις ΗΠΑ δια της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά από τον «διαβολικά καλό» Τραμπ, μετά τον φίλο «Μπίμπι» και μετά φυσικά από την προσχώρηση στη γραμμή Βενιζέλου-Σαμαρά «βγαίνουμε από τα μνημόνια διαιωνίζοντάς τα», ήρθε η ώρα να συναινέσει στην κατεδάφιση της μεταπολιτευτικής συνταγματικής τάξης μέσα από τη συναίνεση στην πρόταση της ΝΔ για θέσπιση δυνατότητας άσκησης ιδεολογικού και εν γένει πολιτικού ελέγχου από τη δικαστική γραφειοκρατία επί των πολιτικών κομμάτων.

Πριν μπούμε στο συγκεκριμένο, επιτρέψτε μας ένα γενικό, αλλά θεμελιώδες σχόλιο: όταν στη μεταπολίτευση το λαϊκό κίνημα ήταν ισχυρό (και μέσα σε αυτό η Αριστερά διαφόρων εκδοχών ηγεμονική) τα όντως προοδευτικά κόμματα ήθελαν και επέβαλαν μια ακηδεμόνευτη από οποιαδήποτε αστική, κρατική παρέμβαση πολιτική λειτουργία των κομμάτων. Κανένας δικαστής, κανένας συνταγματάρχης, κανένα συνταγματικό δικαστήριο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κατεστημένου δεν μπορούσε να ασκεί ιδεολογικό και προγραμματικό έλεγχο στα κόμματα. Ο έλεγχος επομένως του Αρείου Πάγου μπορούσε να είναι μόνο τυπικός. Τα κόμματα και οι δυνάμεις της ευρύτερης Αριστεράς και γνώριζαν τι σημαίνει αστικό κράτος και μπορούσαν, έστω και αν δεν ήταν σε θέση να το ανατρέψουν, να περιορίσουν τον αυταρχισμό του υπέρ (και) των πολιτικών ελευθεριών του λαού μας. Μπορούσαν δε κάτι τέτοιο, όχι μόνο επειδή κατείχαν τη θεωρητική γνώση, αλλά και επειδή διέθεταν την αναγκαία οργανωτική επέκταση στους μαζικούς χώρους των λαϊκών στρωμάτων.

Τεσσεράμισι δεκαετίες μετά, η Αριστερά έχει γίνει τόσο πολύ «Αριστερά», ώστε είτε επιλέγει μια θολούρα περί προοδευτισμού στην «καλύτερη περίπτωση», είτε κατά βάση προσχωρεί στις θέσεις της αντιδραστικής Δεξιάς, διότι μοιράζεται την ίδια δυσπιστία, άγνοια, φοβία και εν τέλει εχθρότητα προς τα λαϊκά στρώματα. Μπορεί να διαφοροποιείται στις λεπτομέρειες, πλην όμως η ουσία και η κατεύθυνση είναι η ίδια: ο περιορισμός της «ανευθυνότητας» του λαού δια της προσχώρησης σε ευθέως αντιδραστικές πολιτικές. Το αντιδραστικό κέντρο, η παράταξη της «λογικής», ο «πόλεμος κατά των άκρων», το «ανήκομεν εις την Δύσιν» γίνονται τα σημεία τήξης της πρώην Αριστεράς, η οποία υπογράφει δηλώσεις όχι απλώς μετανοίας αλλά προσχώρησης στη Δεξιά, μπας και πάρει τα ψίχουλα του κράτους.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περί της απαγόρευσης του κόμματος Κασιδιάρη είναι εξίσου αντιδραστική με αυτήν της ΝΔ. Πρέπει αυτό να γίνει κατανοητό, όχι μόνο διότι αποκαλύπτει μια περαιτέρω μετάπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γιατί θα συμπαρασύρει προοδευτικούς ανθρώπους σε αντιδραστικούς δρόμους. Πρώτον, είναι αντιδραστική επί της αρχής, διότι θεωρεί ότι η δικαστική γραφειοκρατία, οι εκ του ρόλου τους θεματοφύλακες του κατεστημένου θα μπορούν να θέτουν εκτός εκλογικής διαδικασίας πολιτικά κόμματα, εξαιτίας των ιδεολογικών και προγραμματικών θέσεων των τελευταίων, βάσει μάλιστα της ερμηνείας στην οποία θα προβαίνουν οι ίδιοι οι δικαστές. Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να εμπιστευόμαστε την πολιτική ελευθερία του λαού μας στο επίπεδο της κομματικής δράσης και της σύνθεσης της Βουλής, σε προληπτικό έλεγχο από πλευράς του κατεστημένου. Όποιες επιμέρους διατυπώσεις και αν μπουν εκ των υστέρων, η αντίδραση έχει πετύχει μια νίκη, την οποία μόνο το χουντικό Σύνταγμα είχε τολμήσει. Τα ίδια προτείνουν σήμερα και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επί της αρχής.

Δεύτερον, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει στα επιμέρους τα εξής: ««Δεν έχουν δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμών πολιτικά κόμματα, η οργάνωση και δράση των οποίων δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος κατά την έννοια του άρθρου 29 παρ. 1 του Συντάγματος». Τέτοια είναι κόμματα των οποίων «οι καταστατικές διατάξεις ή ιδεολογικές διακηρύξεις ή η πολιτική δράση υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, χαρακτηριστικά φύλου ή την αναπηρία, καθώς επίσης κόμματα των οποίων ο επικεφαλής ή μέλος οργάνου διοίκησης έχει καταδικαστεί, ακόμα και πρωτοδίκως, για τα εγκλήματα των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα»

Άρα για να δώσουμε μερικά παραδείγματα: κόμμα το οποίο φωνάζει «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» μπορεί να κριθεί ότι υποκινεί σε πράξεις βίας εναντίον των εν Ελλάδι πολιτών των ΗΠΑ και να τεθεί εκτός εκλογικής διαδικασίας. Κόμμα το οποίο διακηρύττει ότι θα καταστρέψει την ισχύ των εν Ελλάδι ολιγαρχών, μεταξύ άλλων επειδή είναι απόγονοι μαυραγοριτών και δοσιλόγων, είναι δυνατό να τεθεί εκτός νόμου. Κόμμα το οποίο αναγνωρίζει και παλεύει για την άποψη ότι τα φύλα είναι δύο και όχι παραπάνω μπορεί να μη λάβει μέρος στις εκλογές. Και τόσες άλλες περιπτώσεις, όσες θα φανταστεί και θα ερμηνεύσει ως εμπίπτουσες σε αυτές τις προβλέψεις ο Άρειος Πάγος. Επιπλέον, επειδή η πρόταση έχει όχι μόνο μια ειδικότερη πρόβλεψη, αλλά και μια γενικότερη, ποιος εμποδίζει μια διασταλτική ερμηνεία από το μόνο αρμόδιο όργανο κατά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή από το αντίστοιχο τμήμα του Αρείου Πάγου να προβαίνει σε ερμηνεία, η οποία θα υποστηρίζει ότι δράση κατά της ελεύθερης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι οι θέσεις για σοσιαλισμό ή κομμουνισμό, η περιφρούρηση μιας απεργίας, η υποστήριξη μιας κατάληψης και πάει λέγοντας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να προσχωρήσει σε μια αντιδραστική κατεύθυνση σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του πολιτεύματος. Το κάνει από τυχοδιωκτισμό και από φόβο προς τον λαό. Νιώθει πιο άνετα με τους Ντογιάκους από ό, τι διατείνεται. Ας ελπίσουμε να μην παρασύρει πολλούς προοδευτικούς πολίτες και λαϊκά στρώματα σε αυτόν τον κατήφορο.

Για όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους  , και η δική σας πρόταση για απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη  , είναι το ίδιο και περισσότερο αντιδραστική  ακόμη και από αυτήν της ΝΔ  , και αποδεικνύει ότι δεν διδαχτήκατε τίποτε από το παράδειγμα πχ της Πολωνίας όταν και εκεί με τον μανδύα δήθεν της καταπολέμησης του Φασισμού και με ανάλογες διατάξεις παρόμοιες με αυτές που και εσείς εισηγείστε , πρώτα απαγορεύτηκαν δήθεν τα ναζιστικά σύμβολα και τα αντίστοιχα κόμματα και μετά απαγορεύτηκαν τα Κομμουνιστικά κόμματα και εμβλήματα.( βλέπε και σχετική επιστολή του Θέμη Τζίμα ) 

Έχετε μία και μοναδική τελευταία ευκαιρία  να διορθώσετε πολλά από τα υποδεικνυόμενα με την παρούσα επιστολή μου με πολύ συγκεκριμένες  , στοιχειοθετημένες  , ρητές και κατηγορηματικές δεσμεύσεις σας  και πριν από όλα αφού πρώτα ζητήσετε δημόσια συγνώμη από τον Ελληνικό Λαό για όσα πράξατε αλλά και για όσα δεν επράξατε  , παρά τις παραπλανητικές  , κάλπικες και ψεύτικες υποσχέσεις σας .

 Διαφορετικά επέρχεται με γοργό βήμα η ήττα σας στις επερχόμενες εκλογές  , παρά την αγανάκτηση για τα έργα και τις ημέρες της πλέον ανάλγητης  , νεοφιλελευθερης  , νεοταξίτικής Κυβέρνησης από συστάσεως του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους .

Εάν τέτοιο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν πχ να δώσετε δημόσια απαντήσεις και στα παρακάτω ερωτήματα :

Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης.

Ενδεικτικά…

-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.

-Η Γαλλία πάλι με 5 έλλειμμα τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.

-Οι ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχουν χρέος στο 94% του ΑΕΠ τους.

Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος. Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:

Ερώτηση 1η

Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2η

Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να «ξετινάξει» μία χώρα;

Ερώτηση 3η

Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% τη στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4η

Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο να πληρώνεται με 2.000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5η

Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;

Ερώτηση 6η

Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 0.5 τρις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7η

Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του; (σημείωση του e-fungus.gr: και σε ποιους τέλος πάντων χρωστάει κι είναι δέσμιος όλος ο πλανήτης?)

Ερώτηση 8η

Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9η

Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10η

Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

Prof. Konstantinos Tokmakidis Aristotle University of Thessaloniki Greece

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2015/01/10.html

Με Εκτίμηση

Τάσος Σαμπάνης , Οικονομολόγος 

https://iskra.gr/epistoli-vomva-tou-tasou-sabani-se-vouleftes-kai-igesies-tis-antipolitefsis/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: