23 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ


ΟΙ ΡΟΜΠΕΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ
Είναι και οι δύο η προσωποποίηση της ανιδιοτέλειας, της αλληλεγγύης στην άγνωστη ετερότητα που φοβόμαστε γιατί δεν την γνωρίζουμε, της εν Χριστώ αγάπης. Ο ένας πληρώνει τα χρήματα και αποφυλακίζει ανθρώπους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κυριολεκτικά σε όλον τον πλανήτη, χωρίς να κοιτά ποιο είναι το θρήσκευμα του, και ο άλλος με το εθελοντικό του πρόγραμμα φροντίζει και παρηγορεί ασθενείς και μοναχικούς ανθρώπους που δεν έχουν κανέναν στον κόσμο για να τους βοηθήσει, όταν καταλήγουν σε νοσοκομεία.

Ο ένας είναι ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος 77 ετών (τον βλέπετε στην φωτογραφία με αποφυλακισμένους που τους βοήθησε), που τα τελευταία 30 χρόνια με το σύλλογο του Διακονία Αποφυλακίσεως απόρων Κρατουμένων και Φυγοποίνων» της Αδελφότητας της Οσίας Ξένης που έχει την έδρα της στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Επισκέπτεται φυλακές στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να μοιράσει χαρά, ευφροσύνη, κουράγιο στους έγκλειστους, να προσφέρει υλική βοήθεια, να δώσει χρήματα για τη μόρφωση ή την αποφυλάκισή τους, χρήματα που συγκεντρώνει με σύνεση από τις προσφορές των πιστών. Χάρη στη βοήθεια του μέχρι στιγμής έχουν αποφυλακιστεί 10.000 άνθρωποι. Πρόσφατα παρασημοφορήθηκε για το έργο του από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια. Δείτε και τα αφιερώματα του ελληνικού τύπου για τον αρχιμανδρίτη Γερβάσιο από την Καθημερινή

Διαβάστε εδώ


Ενώ παρεμβατική είναι η στάση του για το θέμα της κατάστασης στις φυλακές με δηλώσεις που έκανε στην ΕΤ1 εδώ


Ο δεύτερος Ρομπέν του Καλού είναι πατήρ Βασίλειος Κοντογιάννης, ο εφημέριος της εκκλησίας του Αγίου Λουκά, που βρίσκεται εντός του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Αθήνας.


Ένας ακούραστος άνθρωπος που κάνει καθημερινά πράξη το «αγάπα τον πλησίον σου». Σεμνός αλλά με όραμα, όπως αρμόζει σ' ένα φορέα του κλήρου, ο 59χρονος ιερέας εφαρμόζει εδώ και πέντε χρόνια ένα πρόγραμμα εθελοντισμού που περιλαμβάνει καθημερινές επισκέψεις σε νοσοκομεία και φροντίδα των ασθενών.

Άνθρωποι μόνοι, που δεν τους επισκέπτεται κανείς συγγενής ή φίλος, που δεν έχουν το παραμικρό εισόδημα και πού την κεφαλή κλίναι, βρίσκουν στους δύο αυτούς ιερωμένους στήριγμα, ανακούφιση, αισιοδοξία να ξαναπιάσουν το νήμα της ζωής από την αρχή. Ένα άλλο κομμάτι της ζώσας εκκλησίας που δρα χωρίς τυμπανοκρουσίες και υπάρχει για να υπηρετεί τον Άνθρωπο, έτσι όπως ο Ιησούς επιζητά στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο για τους ασθενείς και φυλακισμένους και την κοινότητα που πρέπει να έχουμε μαζί τους.

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ



Αναρτήθηκε από kafeneio στις 10:33:00 πμ 4 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: